Θρήνος στον παγκόσμιο στίβο - «Έφυγε» πρώην αθλητής και προπονητής

Θρήνος στον παγκόσμιο στίβο - «Έφυγε» πρώην αθλητής και προπονητής

H World Athletics εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Φρανκ Χένσελ, πρώην γενικού διευθυντή της Γερμανικής Ομοσπονδίας Στίβου (DLV), ο οποίος έφυγε από τη ζωή στη Φρανκφούρτη μετά από μακρά ασθένεια.

Ο Χένσελ, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου το 2009 στο Βερολίνο, ήταν 70 ετών.

Ο παλιός δεκαθλητής υπηρέτησε το στίβο και ως εθνικός προπονητής της Γερμανίας, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε στην ομοσπονδία διάφορες διοικητικές θέσεις. Μετά την καριέρα του στην DLV, διορίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού, όπου διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης.

Ο Χένσελ έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στις δύο πιο πρόσφατες και εξαιρετικά επιτυχημένες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο. Ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Βερολίνου (BOC) που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 και αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018.

Ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ντομπρομίρ Καραμάρινοφ, δήλωσε ότι ο θάνατός του είναι μια τραγική απώλεια για την αθλητική κοινότητα. «Ο Φρανκ ήταν πεπειραμένος, συνεργάτης, παθιασμένος με τον αθλητισμό, ένας σπουδαίος άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε: «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο Φρανκ Χένσελ δεν θα είναι κοντά μας για να καθοδηγήσει ήρεμα τον κλασικό αθλητισμό σε τόσα πολλά επίπεδα. Το άθλημα έχει χάσει μια ισχυρή διάνοια και έναν παθιασμένο υποστηρικτή και φίλο».



Το ιδιαίτερο τελετουργικό καλωσορίσματος του Παναθηναϊκού στο Σίδνεϊ (vid)
Το ιδιαίτερο τελετουργικό καλωσορίσματος του Παναθηναϊκού στο Σίδνεϊ (vid)
Σλούκας, Αταμάν, Ομπράντοβιτς: Πηγαδάκι από… χρυσάφι
Σλούκας, Αταμάν, Ομπράντοβιτς: Πηγαδάκι από… χρυσάφι
«Λατρεύω το πόσο αγαπάει τη χώρα του»: Ο Πάου Γκασόλ υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
«Λατρεύω το πόσο αγαπάει τη χώρα του»: Ο Πάου Γκασόλ υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Αταμάν: «Έχουμε ένα σπουδαίο ρόστερ, καταπληκτική πόλη το Σίδνεϊ»
Αταμάν: «Έχουμε ένα σπουδαίο ρόστερ, καταπληκτική πόλη το Σίδνεϊ»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved

Η λίστα με τα 10 απαραίτητα του φοιτητή (που όλοι υποψιαζόμαστε ότι θα καταλήξει στη μαμά)!