«Χρυσή» η Παπαγεωργίου
Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της για φέτος κατέκτησε στα «Ηράκλεια 2011», η σφυροβόλος, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου με βολή στα 69,48μ.
Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο κρέμασε στο στήθος της η σφυροβόλος του Παναθηναϊκού, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, στα «Ηράκλεια 2011», που πραγματοποιήθηκαν χθες (28/5) στο στάδιο «Ελευθερίας» Ηρακλείου.
Η Ελληνίδα σφυροβόλος, αν και δεν είχε ανταγωνισμό, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ξεπερνώντας ωστόσο την επίδοση που έκανε στο Φεστιβάλ ρίψεων πριν από λίγες ημέρες, ρίχνοντας βολή στα 69,48μ. Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτάει η έμπειρη σφυροβόλος μέσα σε δέκα ημέρες, και πλέον επικεντρώνει την προσοχή της στο Μπρούνο Τζάουλι που θα διεξαχθεί στις 18-19 Ιουνίου στην Σμύρνη.
Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου μίλησε στην εφημερίδα «πράσινη» υπογραμμίζοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την βολή που έριξα, πάνω από τα 69μ. καθώς αυτό είχα ως στόχο να πετύχω. Τώρα επόμενός μου στόχος είναι το Μπρούνο Τζάουλι στην Σμύρνη, στις 18-19 Ιουνίου, αλλά πριν από αυτό θα συμμετάσχω και στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, για να χαρίσω βαθμούς στον Παναθηναϊκό».
Εν συνεχεία η Ελληνίδα σφυροβόλος σημείωσε: «Είμαι σε αναμονή για ένα μίτινγκ στη Γερμανία, όπου αν καταφέρω να πάω θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για μένα, από άποψη ανταγωνισμού. Ωστόσο ακόμη και αν δεν πάω, στον επόμενο αγώνα, που θα είναι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, θέλω να ξεπεράσω τα 70μ.-75μ. και γενικά βδομάδα με την βδομάδα να βελτιώνω το ρεκόρ μου».
Τέλος κάνοντας τον απολογισμό της για τα δύο τουρνουά που έχει συμμετάσχει η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου σημείωσε: «Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια και φυσικά ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».