Μαυρωτάς: «Οι επιστήμονες θα σφυρίξουν... σέντρα»

Μαυρωτάς: «Οι επιστήμονες θα σφυρίξουν... σέντρα»

Για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού το προσεχές διάστημα, μίλησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ.

Ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο μεγάλος στόχος είναι να μείνουν ζωντανά μετά την κρίση του COVID-19 τα βασικά κύτταρα του αθλητισμού, που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων. Τόνισε ότι, πέρα από τα μέτρα στήριξης στα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί σωματεία, ενώσεις και ο ομοσπονδίες, η ΓΓΑ μελετά και τον τρόπο επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων, κοιτώντας και την πρόσφατη διεθνή εμπειρία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «... κανένας δεν θα βγει αλώβητος από αυτήν την κρίση, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε και κανέναν θανάσιμα τραυματισμένο».

«Το καλοκαίρι θα είναι μια κρίσιμη περίοδος για να ξαναχτυπήσει η "καρδιά" του αθλητισμού, αλλά το "σφύριγμα" της επανέναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων θα το δώσουν οι επιστήμονες και μόνο με συνθήκες πλήρους ασφάλειας», ξεκαθάρισε ο κ. Μαυρωτάς, ο οποίος παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τρέχουσες δράσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη. Τόνισε τις δράσεις αιμοδοσίας που διοργανώνονται από αθλητικούς φορείς, με πιο πρόσφατη αυτή που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ με μεγάλη ανταπόκριση, και από την αθλητική οικογένεια αλλά και γενικότερα, με αποτέλεσμα τη συλλογή 164 μονάδων αίματος.

Για την μάχη της χώρας απέναντι στον κορονοϊό, ο γ.γ.Α. χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα από τον αθλητισμό: «Σε κάθε δύσκολο αγώνα υπάρχει μια καθοριστική φάση που γέρνει την πλάστιγγα προς τη νίκη ή την ήττα. Αυτή η φάση για μας είναι η περίοδος του Πάσχα, όπου πρέπει να φανούμε επίμονα πειθαρχημένοι ως κοινωνία ώστε να μην πάει χαμένη η πολύ καλή έως τώρα προσπάθεια». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η αναμέτρηση με τον κορονοϊό δεν είναι «νοκ άουτ» αλλά θα έχει και επαναληπτικό αγώνα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Τέλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς αναφέρθηκε και στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, επισημαίνοντας ότι «... οι Ολυμπιακοί του 2021 θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και επιστροφής στην κανονικότητα». Όσο για τους αθλητές που κι αυτοί περνούν δύσκολες στιγμές με την απομόνωση, σημείωσε πως με την υπομονή, την επιμονή, την πειθαρχία και την αλληλεγγύη δίνουν το καλό παράδειγμα, ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση.Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι