Έλληνες αθλητές και προπονητές  στέλνουν μηνύματα κατά του κορονοϊού

Έλληνες αθλητές και προπονητές στέλνουν μηνύματα κατά του κορονοϊού

Ο διεθνής παίκτης μπάσκετ Γιώργος Μπόγρης που παίζει στην Ισπανία και ο προπονητής βόλεϊ Γιάννης Καλμαζίδης που εργάζεται στην Εσθονία μίλησαν στην αθλητική εκπομπή MEGA SPORTS WEEKEND για τις συνθήκες διαβίωσης στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού.

Επίσης οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοϊας Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αναφέρθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεκόπη λόγω του ιού και στις δυσκολίες στην προπόνηση που αντιμετωπίζουν ενόψει Τόκιο.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης ζει και εργάζεται στην Εσθονία και με την ομάδα του τη Σααρέμα, αντιμετώπισε την ομάδα του Μιλάνου σε ευρωπαϊκό αγώνα, με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν 7 παίκτες.

«Είμαι στην 12η μέρα καραντίνας, είναι δύσκολο αλλά από τη στιγμή που δεν είχα κάποιο σύμπτωμα, έπρεπε να περιμένω. Είναι δύσκολο. Εχουμε 6-7 κρούσματα στην ομάδα μετά τον αγώνα με την ομάδα του Μιλάνου. Μόλις κληρωθήκαμε μαζί της δεν είχε ξεσπάσει ακόμα η επιδημία αλλά συνεννοηθήκαμε να μην πάμε στην Ιταλία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Τελικά τους φιλοξενήσαμε και δυστυχώς τις επόμενες ημέρες, έγινε αυτό που έγινε. Μετά από δύο ημέρες από τον αγώνα κάποια παιδιά ανέβασαν πυρετό, ενώ ένας υπεύθυνος της ομάδας βγήκε θετικός στο τεστ και έτσι μπήκαμε όλοι σε καραντίνα».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης είναι αποκλεισμένος στην Εσθονία και δεν μπορεί να δει την οικογένεια του που ζει στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν είσαι μακριά από τους δικούς σου, έχεις έναν λόγο παραπάνω να θέλεις να είσαι κοντά τους. Σίγουρα όλοι ανησυχούμε, αλλά πρέπει να είμαστε και ψύχραιμοι και να ακολουθήσουμε αυτά που λένε οι ειδικοί, αν και πιστεύω ότι δεν είναι 100% σίγουροι για όσα λένε. Ας είμαστε ψύχραιμοι και πειθαρχημένοι. Στην Εσθονία οι μετακινήσεις πάντως είναι ελάχιστες και ο κόσμος μένει σπίτι του. Θέλω να στείλω μέσω του MEGA την αγάπη μου στην οικογένεια μου και να πω χρόνια πολλά στη γυναίκα μου, που έχει γενέθλια».

Το video με τον Γιάννη Καλμαζίδη

Στο MEGA SPORTS WEEKEND μίλησε και ο Γιώργος Μπόγρης αγωνίζεται στην Ισπανία, με την ομάδα της Τενερίφης.

«Μένουμε σπίτι, είμαστε υπεύθυνοι για μας και τους συνανθρώπους μας. Εδώ στην Τενερίφη δεν έχουμε κρούσματα, αλλά επειδή ανήκουμε στην Ισπανία, ισχύει η ίδια καραντίνα. Από χθες δεν μπορούμε να είμαστε στο αυτοκίνητο δύο άτομα, έξω κυκλοφορούμε μόνο με μάσκα και μόνο για σούπερ μάρκετ και φαρμακεία και εδώ δεν είναι όπως στην Ελλάδα, έχει τσουχτερά πρόστιμα. Δεν βοηθάει και ο καιρός, καθώς με 35 βαθμούς είναι δύσκολο να μείνεις σπίτι. Τα social media γεμίζουν το χρόνο μας, μας βοηθούν να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους μας και να περνάει ο χρόνος. Εχουμε κάνει αυτοσχέδια γυμναστήρια μέσα στα σπίτια μας, ενώ εξελίσσουμε και τον εαυτό μας κι έχω πάει τη μαγειρική σε άλλο επίπεδο. Εχω κάνει κι ένα κανάλι στο Youtube και τα βάζω όλα εκεί».

Ο Γιώργος Μπόγρης πρόσθεσε:

«Εμείς οι αθλητές πρέπει να προσπαθήσουμε να περνάμε θετικά μηνύματα, να συμβουλέψουμε τον κόσμο πώς να περνά το χρόνο του, να είμαστε πιο υπεύθυνοι όλοι, γιατί ο Ελληνας έχει τη νοοτροπία να μην βλέπει κάτι εάν δεν έρθει στην πόρτα του. Εδώ στην Ισπανία τα πράγματα είναι ένα μήνα πιο μπροστά και είναι πραγματικά πιο δύσκολα, ενώ στην Ελλάδα το έχουμε πάρει λίγο αψήφιστα. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί γιατί δεν μας φταίει κανείς. Ηρθε η ώρα να μην κοιτάμε μόνο την πάρτη μας, αλλά να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και να πάμε ένα βήμα μπροστά».

Το video με τον Γιώργο Μπόγρη 

Οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής δήλωσαν: «Έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις από το σπίτι, γιατί ο εξοπλισμός μας έχει εγκλωβιστεί στην Ισπανία, δεν προλάβαμε να τον φέρουμε και περιμένουμε να παραλάβουμε τον εξοπλισμό μας από την Αμερική που τρέχαμε τους αγώνες και κάποια στιγμή θα ξεκινήσουμε.  Κάνουμε αερόβια γυμναστική, κάποιες ασκήσεις, διατάσεις, καμία σχέση με το αντικείμενο μας αλλά ότι μπορούμε για να βρεθούμε σε καλή κατάσταση.»

Για την ακύρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ισπανία.

«Ήταν πολύ οριακή η κατάσταση και η απόφαση πάρθηκε τελευταία στιγμή θεωρώ. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε ευθύς αμέσως αεροπορικώς και αυτό φάνηκε ότι ήταν μια καλή απόφαση γιατί την άλλη μέρα κλείσανε η αεροπορική σύνδεση με τα σύνορα με την Ισπανία, οπότε πολύ οριακά όλα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είδαμε κάποιον πανικό απλά οι αθλητές επειδή είχαμε ήδη μαζευτεί όλοι στη Μαγιόρκα για την διεξαγωγή των αγώνων, όλοι λίγο πάγωσαν και δεν ξέρανε τι να κάνουνε. Όσο περνούσαν οι ώρες βέβαια και το πρώτο 24ωρο, ενημερώθηκαν όλοι από τις ομοσπονδίες τους κι από τις ολυμπιακές τους επιτροπές να γυρίσουν άμεσα πίσω και επικράτησε έτσι λίγο μια παγωμάρα, ένα κλίμα έτσι πολύ περίεργο, να περιπλανιούνται οι αθλητές να μην ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν. Ήταν πρωτόγνωρο.»

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είπαν:

«Είναι δύσκολοι καιροί, κάθε μέρα βλέπουμε και κάτι καινούργιο, κάθε μέρα αυξάνονται τα κρούσματα. Δεν ξέρω είναι δύσκολο να γίνουν οι Ολυμπιακοί φέτος αλλά την τελική απόφαση θα την πάρουν οι ειδικοί κι αυτοί που έχουν την ευθύνη. Εκτός από τα τεχνικά προβλήματα που είναι πολύ σημαντικά σίγουρα συζητάμε για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός το οποίο όλος ο κόσμος περιμένει να το δει. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα Η ψυχολογία των αθλητών και η ψυχολογία για όλη την διαδικασία μετράει πάρα πού και δεν νομίζω κάποιος αθλητής να έχει ψυχολογία τώρα για να προετοιμαστεί.»

Το video με τους Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή



Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved