Βαζαίος: «Δεν βγήκε… τίποτα»

Βαζαίος: «Δεν βγήκε… τίποτα»

Όλα στραβά πήγαν στην κούρσα του Ανδρέα Βαζαίου στον προκριματικό των 200μ. μικτής ατομικής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής  τερμάτισε σε 1.59.80 μένοντας πίσω από το ατομικό του ρεκόρ αλλά κυρίως μένοντας εκτός ημιτελικού για μόλις μια θέση αφού κατέλαβε την 17ηενώ ο τελευταίος που προκρίθηκε για τον απογευματινό ημιτελικό ο Πορτογάλος Λόπεζ σημείωσε χρόνο 1.59.76. Έτσι η απογοήτευση ήταν διπλή αφού δεν θα έχει την ευκαιρία να πιάσει το όριο για το Τόκιο που ήταν και ο βασικός του στόχος στη Γκουανζού. «Κακός χρόνος , κακή κούρσα , δεν έχω κάποια εξήγηση να δώσω, δεν βγήκε τίποτα. Δεν είναι χρόνος που με αντιπροσωπεύει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, μπορούσα να περάσω ημιτελικό μη γελιόμαστε . Ήθελα να πιάσω το όριο όμως πλέον κοιτάμε μπροστά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» τόνισε φανερά απογοητευμένος στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, Νίκο Γκομώλη, ο Ανδρέας Βαζαίος.  

Νόρα Δράκου «Προθέρμανση ενόψει των 100μ. στο ελεύθερο που κυνηγάω το όριο»  

Κούρσα προετοιμασίας ενόψει του προκριματικού των 100μ. ελευθέρου που είναι αύριο Πέμπτη ήταν για τη Νόρα Δράκου το αγώνισμα των 50μ. υπτίου. Η 27χρονη κολυμβήτρια μας πήρε την 7ηθέση στη σειρά της και την 21ηστις 40 που αγωνίστηκαν τερματίζοντας σε 28.48 αλλά όπως τόνισε και η ίδια ήθελε απλά να πάρει το βάπτισμα του πυρός ενόψει του αγωνίσματος (100μ. ελ.)όπου και θα διεκδικήσει το όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. «Σίγουρα δεν ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω , φέτος δεν έχω κολυμπήσει ύπτιο γενικά καθόλου. Το πρόβλημα με το χέρι μου που με ταλαιπωρεί δεν με αφήνει να κάνω προπόνηση ύπτιο οπότε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο το αποτέλεσμα αυτής της κούρσας , απλά περίμενα να κολυμπήσω πιο κοντά στο ρεκόρ μου (28.08). Δεν περίμενα να κάνω κάτι καλύτερο και να μπω στα ημιτελικά, δε βγήκε , έχω ετοιμαστεί για 50 και 100 ελεύθερο ελπίζω ότι θα βγει κάτι καλό εκεί.

Ουσιαστικά βάλαμε το συγκεκριμένο αγώνισμα σαν προθέρμανση για τα υπόλοιπα. Δεν είχα σκοπό να το κολυμπήσω αλλά επειδή αύριο είναι το 100άρι ελεύθερο και είναι ένα αγώνισμα που με ενδιαφέρει για τους Ολυμπιακούς είπαμε να μπω με αυτό το τρόπο στους αγώνες να πάρω την πρώτη κρυάδα οπότε αύριο να είμαι λίγο καλύτερα μήπως καταφέρω και βγάλω το όριο το πρωί. Υπάρχουν βέβαια προβλήματα αρκετά, γι αυτό και δεν κολυμπάω ύπτιο αφού εκεί με επιβαρύνει το χέρι περισσότερο οπότε με το ελεύθερο είμαι καλύτερα , έκανα προπόνηση για ελεύθερο ελπίζω ότι θα βγει αύριο. Είμαι πολύ πιο αισιόδοξη».    

Άννα Ντουντουνάκη “Δεν είχα προετοιμαστεί για τα 200μ. Πεταλούδας”

Τυπικής διαδικασίας ήταν ο προκριματικός των 200μ. πεταλούδας για την  Άννα Ντουντουνάκη η οποία έχει ήδη πετύχει το στόχο της στα 100μ. πιάνοντας το όριο για το Τόκιο ενώ δεν είχε προετοιμαστεί για το σημερινό αγώνισμα. Η κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ αν και κατάφερε να περάσει 1ηστο πρώτο 50άρι στη συνέχεια υποχώρησε στην 9ηθέση για να τερματίσει σε 2.13.83 και να καταλάβει την 25ηθέση ανάμεσα σε 33 αθλήτριες που πήραν μέρος στο αγώνισμα «Είδα ότι όταν περνάω πιο αργά  πάει πιο αργά όλη η κούρσα οπότε είπα να περάσω πιο γρήγορα για να βγει πιο γρήγορη. Έτσι κι αλλιώς 100μ. κολυμπάω , το δυνατό μου κομμάτι είναι το πρώτο τι νόημα έχει να περάσω πιο αργά και μετά να επιταχύνω. Πιστεύω πάντως ότι έχω δυνατότητες στα 200 απλά δεν μου αρέσει τόσο το συγκεκριμένο αγώνισμα γι αυτό δεν το πιέζω τόσο. Και θεωρώ ότι δεν είχα προετοιμαστεί για τα 200μ. φέτος».  

Γιάννης Γεωργαράκης “Μόνο κερδισμένος από την εμπειρία μου στο Παγκόσμιο”

Μπορεί ο Γιάννης Γεωργαράκης να μην ολοκλήρωσε την παρουσία του στο πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του με τον ιδανικότερο τρόπο αφού στον πρωινό προκριματικό των 100μ. ελευθέρου τερμάτισε σε 50.48 κι έμεινε στην 55ηθέση μεταξύ 120 κολυμβητών ωστόσο δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Γκουανζού αφού ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 ελεύθερο που πήρε την πρόκριση για το Τόκιο ενώ παράλληλα στην συγκεκριμένη κούρσα κολύμπησε την απόσταση κάτω από τα 50΄΄.  «Περίμενα ότι θα κολύμπαγα λίγο πιο γρήγορα αλλά τελικά δεν έγινε αυτό , για πρωινή κούρσα ήταν μέτρια θα έλεγα. Πιστεύω ότι μπορώ να πάω ακόμα πιο γρήγορα. Θα ήθελα να πάω κάτω από 50΄΄όπως στη σκυταλοδρομία αλλά δε βγήκε. Κρατάω ωστόσο τα θετικά από την συμμετοχή μου σε αυτό το παγκόσμιο, ότι απέκτησα καινούργιες εμπειρίες , ανταγωνίστηκα με πιο καλούς αθλητές και βάζω στόχο τους επόμενους αγώνες .Φεύγω από την Κορέα με ισχυρά κίνητρα αφού θέλω να παραμείνω στην σκυτάλη που κέρδισε την πρόκριση αλλά και να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

Δράκου και Χρήστου στα προκριματικά της Πέμπτης

Το πρωί της Πέμπτης θα αγωνιστούν η Νόρα Δράκου στον προκριματικό των 100μ. ελευθέρου με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά και το όριο για τους Ολυμπιακούς που είναι 54.38. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια θα αγωνιστεί στην 7ησειρά με δηλωμένο χρόνο 55.58 ενώ λίγο μετά ο Απόστολος Χρήστου θα πάρει μέρος στα 200μ. ύπτιο και θα αγωνιστεί στην 4ησειρά με χρόνο 1.57.09. 



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved