Με όνειρα για Ολυμπιακές προκρίσεις παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ

Με όνειρα για Ολυμπιακές προκρίσεις παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ

Με μία σημαντική είδηση συνδυάστηκε η συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ που θα διεξαχθεί το διάστημα 10-18 Μαΐου στο Διεθνές αθλητικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου, το Star Sailor League, που αναμένεται να φέρει στη χώρα μας τους κορυφαίους αθλητές και πολλούς χορηγούς!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, και πολλοί προσκεκλημένοι.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ομιλία του χαιρέτησε τη προσπάθεια της ΕΙΟ και τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα στηρίξει τη διοργάνωση. Όπως τόνισε, στην χειρότερη περίπτωση το κόστος που θα χρειαστεί να καλύψει η Πολιτεία είναι πολύ μικρότερο από ότι αν στέλναμε αθλητές στο εξωτερικό να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ξεκαθάρισε ότι η ΕΟΕ θα στηρίξει όσο μπορεί τη διοργάνωση και ευχήθηκε στον Γιάννη Μιτάκη να πάρει την πρόκριση.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στον χαιρετισμό του σχολίασε: «Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενος που η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με τίμησε με τη θέση του προέδρου της οργανωτικής Επιτροπής σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Ένα αθλητικό event που είναι ορόσημο για την Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο για την ιστιοπλοΐα. Πριν πάμε όμως στο γεγονός αυτό καθ' αυτό, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ και να συζητάμε, αν η ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, αν οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας που προσφέρουν μεγάλες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό, στιγμές συγκινήσεις και περηφάνιας, που παράγουν συνεχώς νέους αθλητές και τα τελευταία χρόνια σε αντίξοες συνθήκες, δεν είχαν δουλέψει τόσο σκληρά ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει από το 2004, το διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας. Μια αθλητική εγκατάσταση, που από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα μου, συναποφασίσαμε και βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα, να γίνει ένα από τα παγκόσμια αθλητικά επίκεντρα των κορυφαίων αθλητών. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια τέτοια εγκατάσταση στην Ελλάδα και τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος να προπονούνται δίπλα στους κορυφαίους του κόσμου. Δεν θα υπήρχε κανένας αγώνας - διοργάνωση, αν δεν υπήρχε αυτό το κέντρο, και φυσικά δεν θα υπήρχε καμία ομοσπονδία, αν δεν υπήρχε αυτή η ομοσπονδία που δίνει πολύ μεγάλες μάχες για να κρατήσει το άθλημα αυτό ψηλά».

Όσον αφορά στους αγώνες, ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε: «Η κατηγορία ΦΙΝΝ είναι η ιστορικότερη κατηγορία που συμμετέχει από το 1952 μέχρι σήμερα ανελλιπώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα πρέπει να δώσουμε πολιτικά και αθλητικά διπλωματικά τη μάχη να συνεχίζει να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια. Συνήθως μια μεγάλη διοργάνωση ορίζεται 2 χρόνια νωρίτερα, εμάς μόλις 4 μήνες νωρίτερα. Επομένως φαίνεται ότι η Παγκόσμια κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα για να διεξάγει αγώνες υψηλού επιπέδου. Μία διοργάνωση που είναι στη φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε. Γι' αυτό και δέχτηκε την πρόταση του προέδρου. Δηλαδή με έναν προϋπολογισμό κανονικό ελεγχόμενο με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με απόλυτο σεβασμό και έλεγχο στα ποσά που θα δαπανηθούν. Ποτέ απλώνοντας, θα χρησιμοποιήσω μια παροιμία, τα πόδια μας έξω από το πάπλωμα. Πάντοτε πολύ προσεκτικά.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι, μετά από μία πολύ δύσκολη δεκαετία για όλους μας, πρέπει να δείξουμε όλοι ότι μάθαμε από τα λάθη μας και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Διοργανώσεις σαν κι αυτή δίνουν σε όλους το στίγμα ότι η Ελλάδα είναι εδώ και ξανάρχεται χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, τόνισε: «Όταν ο υπουργός Αθλητισμού είναι τόσο διαβασμένος και μιλάει με τόσες λεπτομέρειες για ένα άθλημα που μας έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες, παίρνουμε όλοι θάρρος. Είναι σημαντική αυτή η διοργάνωση, γιατί θα μετάσχουν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου και γιατί θα δοθούν εισιτήρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μας είναι πολύ σημαντικό, γιατί πάντα είχαμε και έχουμε, Γιάννη (σ.σ. Μιτάκης), κοιτάω εσένα, αθλητές που μας έχουν χαρίσει μεγάλες διακρίσεις. Τα ΦΙΝΝ είναι μια κατηγορία που είναι πάνω από 60 χρόνια στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και θέλουμε να παραμείνουν. Παρόλο που υπάρχυν πολλοί στο εξωτερικό που θέλουν να φύγουν από το πρόγραμμα, εμείς θέλουμε να μείνουν. Τα ΦΙΝΝ είναι ένα σκάφος σχετικά φτηνό, με ένα πανί και είναι ένα σκάφος που μπορεί να συμμετάσχει σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε να δείξουμε ξανά στον κόσμο πόσο σημαντική είναι αυτή η κατηγορία, για να μείνει το ΦΙΝΝ στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα μπορεί να μην σταθεί σ' αυτή την προσπάθεια. Αντί να ενισχύουμε οικονομικά τους αθλητές μας να πηγαίνουν σε ταξίδια, όπου τα έξοδα είναι πολλά, καλύτερο δεν είναι να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια που θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στους αθλητές μας; Κι αυτό θα κάνουμε. Σαν ΕΟΕ θα βοηθήσουμε τη διοργάνωση όσο μπορούμε».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΙΟ, Αντώνης Δημητρακόπουλος, δεν θέλησε να αναφερθεί στους αγώνες και αποκάλυψε την είδηση της ημέρας για τη διεκδίκηση του Star Sailor League: «Δεν θα αναφερθώ στη διοργάνωση, καθώς μίλησαν ο υφυπουργός και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Θέλω να σας κάνω μια ανακοίνωση, η οποία πρώτη φορά γίνεται γνωστή. Η Ομοσπονδία έχει μπει στη διαδικασία ανάληψης του περίφημου Star Sailor League. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες που διεξάγεται κάθε χρόνο. Είναι μία μικρή Ολυμπιάδα, όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι του κόσμου ταυτόχρονα με νεαρούς αθλητές. Εϊναι μια διοργάνωση, για την οποία ήδη εργαζόμαστε. Αυτή την στιγμή διαθέτουμε 10 σκάφη μεταχειρισμένα, τα οποία επισκευάζουμε και θα είναι σαν καινούργια με ελάχιστο κόστος. Καινούργια σκάφη κοστίζουν 40.000-45.000 ευρώ το ένα και, όπως καταλαβαίνετε, δεν έχουμε 450.000 ευρώ να διαθέσουμε γι' αυτά τα σκάφη, που είναι προϋπόθεση για να πάρουμε τη διοργάνωση. Έχουμε μεγάλες πιθανότητες να την αναλάβουμε και μην ξεχάσουμε ότι στα Star τρέχει και ο κορυφαίος μας αθλητής, Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Σε περίπτωση που αναλάβουμε αυτό τον αγώνα, θα έχουμε πολύ μεγάλους χορηγούς διεθνείς από την Αμερική και την Κίνα που πιθανότητα θα καλύψουν πολύ μεγάλο μέρος της κρατικής επιχορήγησης. Ελπίζω ότι θα έχει αίσιο τέλος η προσπάθειά μας. Αυτό οφείλεται στο αθλητικό μας κέντρο που κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο στον κόσμο».



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved