Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Νικητής στα 200μ. ύπτιο ο Ρώσος Ρίλοφ με ρεκόρ Ευρώπης
SHARE

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Νικητής στα 200μ. ύπτιο ο Ρώσος Ρίλοφ με ρεκόρ Ευρώπης

Ο Εβγκένι Ρίλοφ χάρισε στη Ρωσία το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στα αγωνίσματα κολύμβησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο 21χρονος «χάλκινος» Ολυμπιονίκης ήταν εντυπωσιακός στον τελικό των 200μ. ύπτιο, πήρε τεράστια διαφορά στο πρώτο 100άρι και άντεξε ως το τέλος, παίρνοντας τη νίκη με 1:53.61, βελτιώνοντας παράλληλα το δικό του ρεκόρ Ευρώπης (είχε κάνει 1:53.81 στη Μόσχα, στις 13 Απριλίου). Ο Ρίλοφ άφησε πίσω του τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Ρίο, τον Αμερικανό Ράιαν Μέρφι, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος σε 1:54.21 και θα φύγει από την ουγγρική πρωτεύουσα χωρίς τίτλο (τουλάχιστον σε ατομικό αγώνισμα). Ο έτερος Αμερικανός του τελικού, Τζέικομπ Πέμπλεϊ, πήρε την τρίτη θέση με 1:55.06, μπροστά από το δεύτερο Ρώσο, Κλιμέντ Κολεσνίκοφ, ο οποίος με 1:55.14 βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων. Στην πέμπτη θέση έμεινε ο Κινέζος Τζιαγιού Σου, που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ύπτιο.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία είχε πάρει στο παρελθόν άλλη μία φορά το χρυσό μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα, το μακρινό 1994, με τον Σέλκοφ.


Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200μ. ύπτιο ανδρών:

1. Εβγκένι Ρίλοφ (Ρωσία)         1:53.61 (Ρεκόρ Ευρώπης)

2. Ράιαν Μέρφι (ΗΠΑ)             1:54.21

3. Τζέικομπ Πέμπλεϊ (ΗΠΑ)        1:55.06

4. Κλίμεντ Κολέσνικοφ (Ρωσία)    1:55.14 (Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων)

5. Τζιαγιού Σου (Κίνα)           1:55.26

6. Πέτερ Μπέρνεκ (Ουγγαρία)      1:55.58

7. Ριοσούκε Ιριε (Ιαπωνία)       1:56.35

8. Ντάνας Ράπσις (Λιθουανία)     1:56.96

Αλλάζει χέρια η Παναχαϊκή
Αλλάζει χέρια η Παναχαϊκή
Με ελληνική παρουσία εορτάστηκαν τα 70 χρόνια της UIPM
Με ελληνική παρουσία εορτάστηκαν τα 70 χρόνια της UIPM
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν
ΠΑΟΚ-Φρίμπουργκ: Κολλημένος με το μπάσκετ ο Βιερίνια (photos)
ΠΑΟΚ-Φρίμπουργκ: Κολλημένος με το μπάσκετ ο Βιερίνια (photos)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies