Στεφανίδη: «Έπρεπε να δείξω γιατί κέρδισα στο Ρίο»
SHARE

Στεφανίδη: «Έπρεπε να δείξω γιατί κέρδισα στο Ρίο»

Η… άνοδος του πήχη στα 4.80μ. ήταν αυτή που… προκάλεσε το εξαιρετικό άλμα και την κορυφή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου από την Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της στο Βελιγράδι και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, μίλησε για την προσπάθεια που έκανε.

«Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Τα δοκιμαστικά ήταν μέτρια και αυτό με επηρέασε. Στην αρχή είπαμε με τον Μιτς να πάμε πίσω τη φορά μου, τελικά μετά την παρουσίαση αποφασίσαμε να μην αλλάξω τίποτε», ήταν τα πρώτα της λόγια.

Και συνέχισε: «Οταν η Ρίζιχ πέρασε το 4,70 μ., ένιωσα μια πίεση, γιατί σκέφτηκα πως πρέπει να περάσω το 4.75 μ.., όταν, όμως, πέρασε κι εκείνο το ύψος ξαφνικά ενεργοποιήθηκα. Είπα τώρα θα μπεις και θα κάνεις ένα φουλ άλμα στα 4,80 μ. και το έκανα».

Για το αν σκέφτηκε πως κάτι μπορεί να πάει στραβά, απάντησε: «Δεν κάνω ποτέ κακές σκέψεις μέσα στον αγώνα. Πάντα προσπαθώ να βρω τη θετική πλευρά, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν δύσκολα. Οταν ο πήχης είχε ανέβει στα 4.80 μ. τότε σκεφτόμουν...πρέπει να το κάνεις να δείξεις γιατί κέρδισες τον αγώνα στο Ρίο. Ηταν και η ατμόσφαιρα πολύ ωραία και αυτό μου έδινε μια επιπλέον θετική ώθηση».

Πάντως, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης δεν θέλησε να… πάρει τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του επί κοντώ: «Πάντα υπάρχουν αθλήτριες που πηδάνε καλά. Εχω πάει καλά σε αρκετά Πρωταθλήματα, έχω πηδήσει καλά και ελπίζω πως θα συνεχίσω να το κάνω και τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικά όλα όσα έχω πετύχει, όπως και η σταθερότητα που δείχνω. Νομίζω πως θα μπορώ να αγωνίζομαι στο ίδιο επίπεδο για αρκετά χρόνια».

Η Γκραν Κανάρια «τελείωσε» τον Σπάχια!
Η Γκραν Κανάρια «τελείωσε» τον Σπάχια!
Η βαθμολογία της Euroleague (photo)
Η βαθμολογία της Euroleague (photo)
«Σφαλιάρα» της Ολλανδίας στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (video)
«Σφαλιάρα» της Ολλανδίας στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (video)
Άνετο πέρασμα από το Μόναχο για την αήττητη ΤΣΣΚΑ
Άνετο πέρασμα από το Μόναχο για την αήττητη ΤΣΣΚΑ


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies