ΤΡΑΓΙΚΟ: Κόβουν με το έτσι θέλω το (δημοτικό) κολυμβητήριο στα παιδιά του Α.Ο. Ιππόκαμπος!

ΤΡΑΓΙΚΟ: Κόβουν με το έτσι θέλω το (δημοτικό) κολυμβητήριο στα παιδιά του Α.Ο. Ιππόκαμπος!

«Όποιος έχει υπομονή έχει ό,τι επιθυμεί» έχει πει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ωστόσο στον Αθλητικό Όμιλο Ιππόκαμπος έχουν αγγίξει τα όριά τους, καθώς εδώ και επτά περίπου χρόνια τυγχάνουν απαξιωτικής αντιμετώπισης από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Με την αιτιολογία ότι ο Όμιλος δεν ανήκει στην περιοχή του Κολωνού, δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής μια 3η τουλάχιστον διαδρομή στο Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς, απόφαση η οποία σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Α.Ο. Ιππόκαμπος, που επικαλούνται δήλωση των υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ, είναι καθαρά πολιτική.

Με δεδομένο ότι ο σύλλογος εδρεύει στην Αθήνα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου (οδός Κακλαμάνου 8) που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, κρίνεται αυτονόητο το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους χώρους του συγκεκριμένου Κολυμβητηρίου για τις δραστηριότητές του. Σημειωτέων πως τα περισσότερα από τα μέλη του σωματείου είναι κάτοικοι της περιοχής του Κολωνού, καθώς επίσης ότι ο αριθμός των ενεργών μελών έχει ξεπεράσει τα 239 μέλη, πράγμα που καταδεικνύει ότι προφανώς και δεν του αναλογούν δύο μόνο διαδρομές.

Στον Α.Ο. Ιππόκαμπος, ο οποίος καλλιεργεί 4 αθλήματα (Κολύμβηση, Αθλητική Ναυαγοσωστική, Τεχνική Κολύμβηση, Κολύμβηση Μεγάλων Αποστάσεων) κάνουν λόγο για επιλεκτική αντιμετώπιση και προνομιακή μεταχείριση εις βάρος τους, αφού η γλώσσα των αριθμών «μιλά» από μόνη της: έξι διαδρομές έχουν δοθεί στο Α.Ο. Κολωνού και μόλις δύο (παλαιότερα μάλιστα μόνο μία και για πολλά χρόνια παρά τη μεγάλη δυναμική του) στον Όμιλό τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει παρά μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις (οι υπογραφές... αγνοούνται από αρχές Σεπτεμβρίου) μερικών υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ ότι φέτος θα δοθούν 3 διαδρομές (όχι 4 που ζητά ο σύλλογος), αλλά οι πράξεις από τη θεωρία αποδεικνύεται στην προκειμένη περίπτωση ότι απέχουν παρασάγγας. Και να αναλογιστεί κανείς πως το Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς είναι δημοτικό, επομένως κατασκευάστηκε για όλους και όχι για... αποκλειστική χρήση ενός σωματείου, δηλαδή του Α.Ο. Κολωνού, που μάλιστα διεκδικεί πεισματικά, κάθε χρονιά, 8 διαδρομές!

Ένα από τα πολλά ευτράπελα της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι διαδρομές 4-5-6 είναι άδειες ή σχεδόν άδειες (αθλούνται το πολύ τέσσερα άτομα), όπως αποδεικνύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες γονέων, εν γνώσει προφανώς των ιθυνόντων και του Κολυμβητηρίου και του ΟΠΑΝΔΑ. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δε δίνονται επιπλέον δύο διαδρομές στον Α.Ο. Ιππόκαμπος, όπως είναι ευνόητα εφικτό ώστε να εξυπηρετηθούν πλήρως οι ανάγκες του, αλλά έχει προκύψει το σενάριο... κολυμβητικής φαντασίας για την παραχώρηση 3ης διαδρομής μόνο τις νυχτερινές ώρες (9-10), κάτι το οποίο φυσικά ακούγεται ως κοροϊδία στα αυτιά των ανθρώπων του σωματείου.

Τα παράπονα λοιπόν είναι εύλογα. Όχι μόνο γιατί, μεταξύ άλλων, τα παιδιά κολυμπάνε στριμωγμένα σε 2 διαδρομές με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, (διακινδύνευση για την οποία είναι επίσημα γνώστες και υπεύθυνοι η Διοίκηση) αλλά και επειδή η συμπεριφορά των υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ και του Α.Ο. Κολωνού είναι, όπως οι ίδιοι οι ιθύνοντες του Α.Ο. Ιππόκαμπος τη χαρακτηρίζουν, απαράδεκτη.

Αξίζει, ενδεικτικά, να επισημανθεί πως, σύμφωνα με καταγγελία από πλευράς του Α.Ο. Ιππόκαμπος, οι αθλητές & προπονητές όλων των τμημάτων του εξαναγκάζονταν να ενδυθούν στα παιδικά αποδυτήρια κατόπιν εντολής (άτυπης, αφού δεν προβλέπεται αυτό στον Κανονισμό) της διοίκησης του Κολυμβητηρίου. Τα δεύτερα (ανδρικά-γυναικεία) αποδυτήρια που υπάρχουν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από τον Α.Ο. Κολωνό...

Επιπλέον, έχουν καταγγελθεί περιστατικά εκφοβισμού αθλητών και προπονητών του Α.Ο. Ιππόκαμπος από τους υπευθύνους του έτερου σωματείου, καθώς και από υπαλλήλους του Κολυμβητηρίου αλλά και του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ και πρόσφατα από φύλακα του Κολυμβητηρίου, τραυματισμοί αθλητών λόγω παράνομης εισόδου στη διαδρομή του σωματείου. Επιπροσθέτως υπήρξαν περιστατικά εξύβρισης με θύτες προπονητές του Α.Ο. Κολωνού, κατά των οποίων υποβλήθηκε μήνυση.

Η... Οδύσσεια των ανθρώπων του Α.Ο. Ιππόκαμπος φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς ακόμα περιμένουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν θέσει μέσω των ουκ ολίγων εγγράφων που απέστειλαν εδώ και πάρα πολύ καιρό στον ΟΠΑΝΔΑ. Ούτε καν για τον τον τρόπο μοριοδότησης και κατανομής των διαδρομών στους αθλητικούς συλλόγους όσον αφορά το κλειστό κολυμβητήριο Κολοκυνθούς δεν έχουν λάβει απάντηση, κάτι απαραίτητο για το σχεδιασμό της εκάστοτε αθλητικής χρονιάς.

Αντ’ αυτού, ενημερώθηκαν ότι απαγορεύεται η δημιουργία τμήματος Aqua Aerobic με την αιτιολογία ότι ο Όμιλος υπερβαίνει τα 12 άτομα ανά διαδρομή (αυτό είναι το όριο ασφαλείας ανά διαδρομή) και ότι θα απομακρυνθεί από το Κολυμβητήριο, ενώ ταυτόχρονα δεν παραχωρείται άλλη διαδρομή λόγω «μη επαρκούς αριθμού παιδιών»! Σχήμα οξύμωρο λοιπόν… Ποιος τόλμησε να οραματίζεται συνθήκες ελεύθερης ανάπτυξης και προαγωγής αθλημάτων κολύμβησης, νέων τεχνικών και πρωτοπόρων Τμημάτων εντός Δημοτικών Κολυμβητηρίων;

Από τον Α.Ο. Ιππόκαμπος υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο ΟΠΑΝΔΑ αν μη τι άλλο οφείλει να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει την ενασχόληση των νέων του τόπου μας με τον αθλητισμό, καθώς επίσης οφείλει να επιδιώκει και να στηρίζει την ίδρυση σωματείων και φορέων που έχουν ως αντικείμενο τον αθλητισμό και όχι να τους περιορίζει με τις ενέργειές του το δικαίωμά τους αυτό». Καθιστούν, επίσης, σαφές ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Άλλωστε, το «να χάνεις την υπομονή σου σημαίνει να χάνεις τη μάχη» και στην οδό Κακλαμάνου 8 στο Νέο Κόσμο, εδώ και χρόνια αποδεικνύουν ότι ξέρουν να μάχονται πάντα σε έννομα και αθλητικά πλαίσια.

* Ο Α.Ο. Ιππόκαμπος είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.)

 



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved