Πινγκ Πονγκ: Ιδανικό φινάλε από το Μέτσοβο στα φετινά αναπτυξιακά τουρνουά της περιφέρειας

Πινγκ Πονγκ: Ιδανικό φινάλε από το Μέτσοβο στα φετινά αναπτυξιακά τουρνουά της περιφέρειας

Πανηγυρικά έκλεισαν στο Μέτσοβο τα αναπτυξιακά τουρνουά της περιφέρειας του Πινγκ Πονγκ για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Το 14ο και προτελευταίο όπεν μικρών ηλικιών διοργανώθηκε στην υπέροχη κωμόπολη της Ηπείρου, συγκέντρωσε 166 αγόρια και κορίτσια (από τα 168, που είχαν δηλώσει συμμετοχή), πέτυχε σε κάθε τομέα και άφησε απόλυτα ικανοποιημένες όλες τις αποστολές. Ήταν το 3ο τέτοιου χαρακτήρα, που φιλοξένησε το Μέτσοβο, είχε αυξημένο αριθμό συμμετοχών συγκριτικά με πέρσι και πρόπερσι και κατέστησε σαφές ότι έχει όλες τις προοπτικές για να καθιερωθεί και ν’ αναπτυχθεί. Διοργανώτρια ήταν η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Μετσόβου, ενώ πολύτιμη βοήθεια πρόσφερε ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων. Στην κορυφή του πόντιουμ ανέβηκαν ο Ανδρέας Τσόπελας στους νέους, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες, ο Δημήτρης Στάμου στους παίδες, η Γεωργία Χατζάκη στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες Α, ο Ιωσήφ Ελσαμί στους παμπαίδες Β και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.

Στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της περιοχής ευχαριστήθηκαν μια σειρά από παιχνίδια αθλητές κι αθλήτριες από σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, της Φλώρινας, της Πάτρας, της Κορινθίας, των Χανίων, της Χαλκιδικής, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Βέροιας, των Σερρών, της Έδεσσας, της Κοζάνης, των Ιωαννίνων και της Καρδίτσας. Κοντά τους πάρα πολλοί γονείς, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν και την καλοκαιρία και συνδύασαν την αγωνιστική δραστηριότητα των παιδιών τους με εκδρομή.

Στον τελικό των νέων ο Ανδρέας Τσόπελας κατέβαλλε τον Ξάνθο Παναγόπουλο με 3-1 σετ και πήρε τον πρώτο του τίτλο στα φετινά τουρνουά (11-7, 11-7, 5-11, 11-9).

Στις νεάνιδες ήταν κυρίαρχη η Αλεξάνδρα Τουντακώβα και στον τελικό επιβλήθηκε της Ευαγγελίας-Μαρίας Οικονόμου με 3-0 σετ (11-7, 14-12, 11-3)
Στον τελικό των παίδων ο Δημήτρης Στάμου ξεπέρασε το εμπόδιο του Κωνσταντίνου Λυκοστράτη με 3-1 σετ (5-11, 11-8, 11-7, 11-6).
Στις κορασίδες η Γεωργία Χατζάκη κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στον θεσμό, ενώ και η Κωνσταντίνα Παντερή κατάφερε πρώτη φορά να φτάσει έως τον τελικό. Εκεί η Χατζάκη επικράτησε με 3-0 σετ (11-4, 11-6, 11-8).

Στους παμπαίδες Α ο Παναγιώτης Αδριανός συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του κι έφτασε τις 7 πρωτιές σε ισάριθμους τελικούς. Στο καθοριστικό παιχνίδι έκαμψε τον Ηλία Σταματόπουλο με 3-0 σετ (11-6, 11-6, 11-3).

Κάτι ανάλογο κάνει η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες. Μετά τους τρεις τελικούς, που είχε χάσει το πρώτο χρονικό διάστημα από τη Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, έχει μόνο χρυσά μετάλλια και τώρα έφτασε τα 9. Στον συναρπαστικό τελικό λύγισε τη Μαίρη Κουκουτού με 3-2 σετ (11-9, 11-13, 9-11, 11-6, 11-5).

Στην κατηγορία των μικρών παμπαίδων, που έγινε μόλις δεύτερη φορά φέτος μετά το τουρνουά της Δράμας, επικράτησε ένα παιδί από τη Φλώρινα ο Ιωσήφ Ελσαμί. Στον τελικό λύγισε τον Κίμωνα Μήτκα με 3-0 σετ (11-9, 14-12, 11-6).

Γενικά ο συναγωνισμός ήταν έντονος και είναι χαρακτηριστικό ότι τα αμφίρροπα ματς άρχισαν από τους ομίλους. Για τα νοκ άουτ αναφέρουμε ενδεικτικά ότι τρεις από τους αγώνες για τις θέσεις 3-4 κρίθηκαν στα πέντε σετ. Της Παπαδημητρίου με τη Δημητρίου στις παγκορασίδες, του Σεβνταγιάν με τον Γκοντέβα στους παίδες, της Μυτακίδου με την Ανδριανού στις νεάνιδες.

Τις απονομές έκαναν ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας στους εφήβους, ο δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας στις νεάνιδες, ο αντιδήμαρχος Μετσόβου Απόστολος Μπιτούνης στους παίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στις κορασίδες, ο α΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς στους παμπαίδες Α, η γενική γραμματέας της Τ.Ε. Αναστασία Κοκκίνου στις παγκορασίδες και ο ταμίας του Α.Σ. Φ.Ε.Α. Νίκος Χριστοδούλου στους παμπαίδες Β. Σε μικρή διακοπή των αγώνων το Σάββατο καλωσόρισε τους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους συνοδούς ο Χρήστος Τριγωνάς και στάθηκε στην ανάπτυξη του τουρνουά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Τασούλας. Στους αγώνες παρέστησαν ακόμα η ταμίας της Τοπικής Επιτροπής Μελίνα Φωτιάδου και κορυφαία στελέχη από το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων.

Μεγάλος χορηγός του τουρνουά ήταν ο Βίκος.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:
ΕΦΗΒΟΙ:
1. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Ξάνθος Παναγόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Ιωάννης Πετρόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος (Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας)
ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Αλεξάνδρα Τουντακόβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Ευαγγελία-Μαρία Οικονόμου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
3. Νεραντζιά Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)
ΠΑΙΔΕΣ:
1. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
2. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)
3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
4. Θεμιστοκλής Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Γεωργία Χατζάκη (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Κωνσταντίνα Παντερή (Π.Α.Ο. Φυλής)
3. Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)
4. Ευαγγελία Φραντζεσκάκη (Ο.Α. Χανίων)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α:
1. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)
2. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)
3. Βαχάν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Βύρων)
4. Γεώργιος Γκοντέβας (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)
2. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο.Ν. Φαλήρου)
3. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο.Ν. Φαλήρου)
4. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β:
1. Ιωσήφ Ελσαμί (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
2. Κίμωνας Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
3. Ανδρέας Καρυπίδης (Αίας Ευόσμου)
4. Δημήτρης Σόντρας (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved