Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν: «Χάλκινη» η Κοροσίδου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν: «Χάλκινη» η Κοροσίδου

Το χάλκινο μετάλλιο στη σφυροβολία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του Γιουτζίν, στις ΗΠΑ, κατέκτησε η Ηλιάνα Κοροσίδου.

Η ρίπτρια του Αίολου Μακεδονίας έριξε τη σφύρα της στα 63,67 μέτρα με την έκτη και τελευταία προσπάθειά της και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών, χαρίζοντας στη χώρα μας μόλις το όγδοο μετάλλιό της στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Κοροσίδου επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν να μην επιστρέφει με άδεια χέρια από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και πλασαρίστηκε πίσω μόνο από την Ουκρανή Αλόνα Σαμότινα που είχε βολή στα 66,05μ. στην πέμπτη προσπάθειά της και την Ουγγαρέζα Ρέκα Γκιουράτς που έριξε με την πρώτη 64,68μ

Η 18χρονη πρωταθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της Κώστα Κοροσίδη, ξεκίνησε αρκετά χαμηλά τον αγώνα της, με 56,28μ., ενώ εν συνεχεία είχε επιδόσεις στα 61,09μ., τα 62,33μ., τα 62,17μ. και τα 61,57μ. Η Γαλλίδα Αουντρέι Σιοφανί έμεινε τέταρτη με 63,30μ., ενώ η Νορβηγή Μπεατρίς Λανό που στον προκριματικό έκανε εθνικό ρεκόρ κατέλαβε την πέμπτη θέση με 63,23μ. «Ακόμα δεν έχω καταλάβει αυτό που έχει συμβεί. Ήμουν νευρική μέχρι και την έκτη βολή. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενη», αρκέστηκε να δηλώσει ο Κοροσίδου.

Η τελευταία φορά που η Ελλάδα κατέκτησε μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν ήταν το 2008 με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Βούλα Παπαχρήστου που επίσης ήταν τρίτες σε επί κοντώ και τριπλούν, αντίστοιχα. Τα άλλα πέντε μετάλλια έχουν κατακτήσει άνδρες, χρυσό ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400μ. εμπόδια (1998), ασημένια οι Λάμπρος Παπακώστας στο ύψος (1988) και Σάββας Σαριτσόγλου στη σφυροβολία (1990) και χάλκινα οι Κώστας Γκατσιούδης στον ακοντισμό (1992) και Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια (2006).



Ρούντι για Φαρίντ: «Μεγάλος παίκτης, εκπληκτικός χαρακτήρας»
Ρούντι για Φαρίντ: «Μεγάλος παίκτης, εκπληκτικός χαρακτήρας»
Παναθηναϊκός AKTOR: Στη λίστα για την GBL ο Κένεθ Φαρίντ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στη λίστα για την GBL ο Κένεθ Φαρίντ
Την Κυριακή (16/11) ο Γιάννης Αλαφούζος ανοίγει τα χαρτιά του!
Την Κυριακή (16/11) ο Γιάννης Αλαφούζος ανοίγει τα χαρτιά του!
Ξεκαρδιστικός Σορτς προς Φαρίντ: «Μου κάνουν αστεία φίλε»
Ξεκαρδιστικός Σορτς προς Φαρίντ: «Μου κάνουν αστεία φίλε»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved