Χάντμπολ: Σημαντικές αλλαγές στις μεταγραφές

Χάντμπολ: Σημαντικές αλλαγές στις μεταγραφές

Σημαντικές τροποποιήσεις στις μεταγραφές αποφασίστηκαν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος που έλαβε χώρα στη αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη.

Επί συνόλου 102 Σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου, παρόντα ήταν 59, δηλαδή το ποσοστό της συμμετοχής άγγιξε το 60%, αρκετά μεγάλο για μη Εκλογική Συνέλευση.

Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ. τοποθετήθηκαν από το Σώμα οι Λουκάς Οικονόμου και Τάσος Λαζαρίδης αντίστοιχα.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός από 1-10-2012 έως 31-12-2012, ο οριστικός ισολογισμός από 1-1-2012 έως 31-12-2012, η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και ο προϋπολογισμός του έτους 2014.

Επίσης με μεγάλη πλειοψηφία (54 υπέρ, 4 κατά και ένα λευκό) εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις των κανονισμών εγγραφών- μετεγγραφών και αγώνων.
Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά την μείωση του ορίου ηλικίας (σε 25 χρόνια από 27 που ίσχυε μέχρι σήμερα) για έναν αθλητή ή αθλήτρια που έχει δικαίωμα να μετεγγραφεί σε σωματείο της αρεσκείας του, έχοντας παραμείνει για 8 συνεχή έτη (από 10 που ίσχυε) στο ίδιο σωματείο.

Επίσης αθλητής-τρια που έχει συμπληρώσει το 32 έτος της ηλικίας του είναι ελεύθερος να πάρει μεταγραφεί σε Σύλλογο της αρεσκείας του.
Ακόμα πλέον κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό αθλητών- τριών σε μία μεταγραφική περίοδο, ενώ αθλητής ή αθλήτρια μέχρι ηλικίας 14 ετών (από 12 ετών που ίσχυε) έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί ελεύθερα σε Σωματείο της προτίμησης του.

Πολύ σημαντική ήταν και η αλλαγή που έγινε στις μεταγραφικές περιόδους, όπου προστέθηκε η μεταγραφική περίοδος 1-15 Σεπτεμβρίου και 15-31 Δεκεμβρίου για μεταγραφές Ελλήνων αθλητών- τριών που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Όλες οι ημερομηνίες μεταγραφικών περιόδων μπορούν να μετατίθενται χρονικά ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΧΕ, η οποία θα κοινοποιείται έγκαιρα με σχετική εγκύκλιο στα σωματεία.
Οι τροποποιήσεις των κανονισμών θα κατατεθούν στην ΓΓΑ προκειμένου να πάρουν έγκριση.Ισχαιμική νόσος: Ποιες έγκυες κινδυνεύουν
Ισχαιμική νόσος: Ποιες έγκυες κινδυνεύουν
Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μίτσελ για Τούμπα - Η σκέψη για έκπληξη
Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μίτσελ για Τούμπα - Η σκέψη για έκπληξη
Παναθηναϊκός: Βάζει Μαντσίνι στα αριστερά ο Γιοβάνοβιτς - Το στοιχείο που δουλεύει
Παναθηναϊκός: Βάζει Μαντσίνι στα αριστερά ο Γιοβάνοβιτς - Το στοιχείο που δουλεύει
Παγκόσμια Μέρα Καρκίνου: Η φωτό του Αλμπάνη στο νοσοκομείο
Παγκόσμια Μέρα Καρκίνου: Η φωτό του Αλμπάνη στο νοσοκομείο