Χάντμπολ: Η σκυτάλη στο Κύπελλο

Χάντμπολ: Η σκυτάλη στο Κύπελλο

Κατόχους θα έχουν βρει τα τέσσερα εισιτήρια των ημιτελικών του Κυπέλλου χάντμπολ μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση παίρνει τη σκυτάλη από το πρωτάθλημα για μία αγωνιστική εβδομάδα.

Την αρχή κάνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος - με τον τίτλο του φαβορί να τον… βαραίνει - ταξιδεύει στο γειτονικό Κιλκίς, όπου τον περιμένουν οι Πόντιοι, ενώ την ίδια μέρα (8/12), ο Διομήδης φιλοξενείται από τον Αερωπό στην Έδεσσα.

«Στόφα νικητή»

Ο τεχνικός του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας υπογράμμισε ενόψει της αναμέτρησης: «Προσπαθούμε να ετοιμάσουμε την ομάδα για αυτό το ματς. Παρά την κούραση υπάρχει συνοχή και συγκέντρωση. Έχουμε περάσει μία σειρά πολύ δύσκολων αγώνων που αντέξαμε και δείχνει ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό αθλητικό επίπεδο. Μέσα από τους τραυματισμούς η ομάδα έβγαλε και πολλούς αυτοματισμούς και ουσιαστικά δεν μας επηρέασαν στην απόδοση μας. Έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό και θέλουμε να συνεχίσουμε πάνω σε αυτόν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές, διότι ουσιαστικά με 7 παίκτες γηπέδου βγάλαμε αυτή την δύσκολη περίοδο, διατηρώντας παράλληλα την στόφα του νικητή».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Αερωπού, Χρήστος Τζουβάρας επισήμανε: «Κλείνει ένας κύκλος πολύ δύσκολων αγώνων. Θέλουμε να έχουμε μια καλή παρουσία σε ένα πολύ δύσκολο ματς. Και οι δύο ομάδες είμαστε στην ίδια κατάσταση όσον αφορά την κούραση, αφού δώσαμε τον ίδιο αριθμό αγώνων. Θα μπορούσε το Κύπελλο να είναι στόχος για εμάς, αλλά ας μην κρυβόμαστε η κλήρωση είναι βουνό, ακόμα και αν κερδίσουμε, θα παίξουμε εκτός έδρας με την ΑΕΚ».

Συνέχεια στο Βύρωνα

Την Κυριακή (9/12), όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Βύρωνα, όπου η τοπική Αναγέννηση θα υποδεχθεί τη ΧΑΝΘ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει τον πρώτο λόγο… λόγω της διαφοράς κατηγορίας, ενώ τη Δευτέρα (10/12) ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με το μεγάλο ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Δούκα στο κλειστό του Βύρωνα (17:30, ΟTE TV).

Η «Ένωση» προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος κόντρα στον Διομήδη, με τους Παπαδόπουλο, Ασαρίδη να είναι αμφίβολοι, ενώ ο Ναουμίδης δεν είναι ακόμα έτοιμος, λόγω τραυματισμού.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα των εκπαιδευτηρίων έχει δύο σοβαρά προβλήματα που ακούν στα ονόματα Κοτελίδας και Μουντζουρίδης. Ο πρώτος υπέστη διάστρεμμα και θεωρείται αμφίβολος (αν παίξει δεν θα είναι 100% έτοιμος), ενώ η περίπτωση του έμπειρου δεξιού ίντερ είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε από τον αγώνα με το Κιλκίς τον έχει αφήσει εκτός τελευταίων προπονήσεων και πιθανότατα θα τον αφήσει και εκτός αποστολής.

Οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ και του Δούκα, Δημήτρης Καφφάτος και Γιώργος Γεωργιάδης σχολίασαν για τον αγώνα:

Δημήτρης Καφφάτος: «Είναι ένα διαφορετικό ματς. Έχει την διαφοροποίηση ότι είναι ματς που δεν έχει γυρισμό. Είναι νοκ- άουτ παιχνίδι, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε αν θέλουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας, που είναι πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η ομάδα πρέπει να ανακτήσει τις δυνάμεις της μετά την ήττα από τον Διομήδη. Ο Δούκας είναι μία νεανική ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Έχουμε το χρόνο να δούμε τα λάθη μας από το ματς στο Άργος και να ετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι».

Γιώργος Γεωργιάδης: «Παίζουμε με μία ομάδα που διεκδικεί φέτος και τους δύο τίτλους. Εμείς έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 6 νίκες σε 7 ματς. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είναι ένα ματς νοκ άουτ και η έδρα δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Το σίγουρο είναι πως εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος».



EuroLeague: Η Μονακό ανακοίνωσε και επίσημα τον Νικ Καλάθη
EuroLeague: Η Μονακό ανακοίνωσε και επίσημα τον Νικ Καλάθη
Κολύμβηση: Αποθεώθηκε ο Παπαστάμος - Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου κι απονομή του χρυσού (video)
Κολύμβηση: Αποθεώθηκε ο Παπαστάμος - Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου κι απονομή του χρυσού (video)
NBA: Οι Σέλτικς κατέκτησαν το 18ο πρωτάθλημα και ξεπέρασαν τους Λέικερς! – Highlights κι απονομή
NBA: Οι Σέλτικς κατέκτησαν το 18ο πρωτάθλημα και ξεπέρασαν τους Λέικερς! – Highlights κι απονομή
Euro 2024: Γράφει ιστορία ο Ρονάλντο με την Πορτογαλία - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας
Euro 2024: Γράφει ιστορία ο Ρονάλντο με την Πορτογαλία - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved