Όλοι οι καλοί χωράνε στη Μελβούρνη

Όλοι οι καλοί χωράνε στη Μελβούρνη

Συνηθισμένη να υποδέχεται τους σπουδαιότερους τενίστες στον κόσμο στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς, η Μελβούρνη καλωσορίζει και φέτος το Αυστραλιανό Open και τους διεκδικητές του.

Στη Μελβούρνη δίνουν το κλασικό ραντεβού του Ιανουαρίου τα μεγαλύτερα ονόματα του τένις, στη μάχη για τον τίτλο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.
Δείτε ποιους να… δείτε και τι να ξεχωρίσετε από το φετινό τουρνουά:

Ο κυρίαρχος
nole1Από τη Μελβούρνη ξεκίνησε πέρυσι τη φρενήρη πορεία του ο Νόβακ Τζόκοβιτς και φαίνεται πως του έφερε… γούρι στο δρόμο προς την κατάκτηση τριών ακόμα Grand Slams (του… ξέφυγε μόνο το Roland Garros). Ο Σέρβος βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να παίξει… διαστημικό τένις, μένει όμως να αποδείξει ότι μπορεί να έχει τη διάρκεια των βασικών αντιπάλων του, Ραφαέλ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Οι… άλλοι του Τζόκοβιτς
rafa-rogerΣτην περίπτωση του «ο Τζόκοβιτς και οι άλλοι», οι άλλοι είναι… κομματάκι γνωστοί. Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης δε θα έχει καθόλου εύκολο έργο στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τίτλο του, για τον οποίο καιροφυλακτούν επίσης ο Ράφα Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Άντι έναν-τίτλο-επιτέλους-σε-Grand-Slam-για-να-σταματήσουν-να-με-πρήζουν-οι-Άγγλοι Μάρεϊ. Όλοι τους βασικοί διεκδικητές του τροπαίου, με τον Ναδάλ να είναι ο μοναδικός που κέρδισε μεγάλο τίτλο πέρυσι, στο… διάλειμμα του Τζόκοβιτς στο Roland Garros.

Μία… από τα ίδια
wozniackiGrand Slam μπαίνει, Grand Slam βγαίνει… αυτό το βιολί δεν αλλάζει. Η Καρολίν Βοζνιάκι εξακολουθεί να προσπαθεί να πείσει τους ουκ ολίγους αμφισβητίες της ότι της αξίζει η πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη, προς το παρόν με αξιοσημείωτη αποτυχία. Σε όλα τα μεγάλα τουρνουά η Δανή ξεκινά ως το μεγάλο φαβορί, αλλά μόνο στα χαρτιά, αφού με το αμαρτωλό της παρελθόν (μηδέν τρόπαια σε τουρνουά Major) όλοι περιμένουν σε ποιο γύρο θα κουνήσει μαντήλι. Πάρε ένα τίτλο, βρε κορίτσι μου, να ησυχάσουμε!

Η ευκαιρία
kvitovaΗ Πέτρα Κβίτοβα εντυπωσίασε πέρυσι κερδίζοντας το Wimbledon και από τότε ακολουθεί ανοδική πορεία. Πριν από την έναρξη του Αυστραλιανού Open, η Τσέχα είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το τουρνουά του Σίδνεϊ και να αναρριχηθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Μία ακόμα ευκαιρία της δίνεται στη Μελβούρνη, όπου δεν αποκλείεται να βάλει τη Βοζνιάκι… από κάτω της.

Τα… νεύρα
serenaΑφού πλέον έχει επιστρέψει δυναμικά στα κορτς, η Σερένα Γουίλιαμς καλείται να πλησιάσει ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο, αν γίνεται χωρίς να… βρίσει. Η Αμερικανίδα, μετά από μακρύ διάστημα απουσίας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, έφτασε στον τελικό του περσινού US Open, όπου όμως πρωταγωνίστησε για την… παράσταση που έδωσε απέναντι στην Ελληνίδα διαιτητή, Εύα Ασδεράκη και όχι για τις επιδόσεις της εντός κορτ. Ο τελευταίος μεγάλος τίτλος της Σερένα ήταν η κατάκτηση του Wimbledon το 2010.

Ένα κάρο τραυματισμοί
sharapovaΦαβορί και προβλέψεις μπορεί να πάρουν τον δρόμο τους προς τον κάλαθο των αχρήστων, αν οι τραυματισμοί, με τους οποίους ξεκινούν το τουρνουά οι… μισοί συμμετέχοντες αποδειχθούν καθοριστικοί. Με πρόβλημα τραυματισμού, που τους ταλαιπωρεί ακόμα ή τους… επισκέφθηκε πρόσφατα, μπαίνουν στους αγώνες ο Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ, ο Ναδάλ, η Κλάιστερς, η Σαράποβα, η Γουίλιαμς και η λίστα πιθανότατα να μεγαλώσει στη διάρκεια της διοργάνωσης…

Τα δικά μας παιδιά
marcosΣτη Λένα Δανιηλίδου και τον Μάρκο Παγδατή επικεντρώνεται και αυτή τη φορά το ελληνικό ενδιαφέρον, με τον Κύπριο να έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες για διάκριση. Η Δανιηλίδου κληρώθηκε στον α΄ γύρο με τη 41χρονη Γιαπωνέζα Κίμικο Ντάτε-Κρουμ και ο Παγδατής με τον Γερμανό Μπέντζαμιν Μπέκερ. Ο Κύπριος παίζει στην Αυστραλία με ένα πλεονέκτημα που πολλοί αντίπαλοί του θα ζήλευαν, τη συμπαράσταση της πάντα… φασαριόζικης εξέδρας.



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved