Χωρίς ΠΑΣΑΠ η συνάντηση στην ΕΟΠΕ
SHARE

Χωρίς ΠΑΣΑΠ η συνάντηση στην ΕΟΠΕ

Απόντων των εκπροσώπων του ΠΑΣΑΠ, που δεν προσήλθαν στο ραντεβού, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ.

Μεταξύ ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση της Πέμπτης (12/1) στα γραφεία της ομοσπονδίας, ωστόσο οι αθλητές έκαναν πραγματικότητα την προειδοποίησή τους, σύμφωνα με την οποία δε θα προσέρχονταν στο ραντεβού αν δεν επανεξεταζόταν η παραπομπή του Ντονά στο πειθαρχικό όργανο.

Χωρίς τους εκπροσώπους του ΠΑΣΑΠ, οι δύο φορείς του αθλήματος αποφάσισαν την επανεξέταση της βιωσιμότητας των ΤΑΑ ενόψει και της ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Η σχετική ανακοίνωση:
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας συνάντηση εκπροσώπων της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ, στην οποία είχε προσκληθεί και ο ΠΑΣΑΠ, εκπρόσωποι του οποίου δεν προσήλθαν.

Συμφωνήθηκε η επανεξέταση της βιωσιμότητας των ΤΑΑ ενόψει και της ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Σε κάθε περίπτωση, ως τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα υποβληθούν στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, προτάσεις για το μέλλον της αμειβόμενης πετοσφαίρισης.

Η ΕΣΑΠ διαβεβαίωσε την ΕΟΠΕ ότι ο θεσμός της εγγυοδοσίας εφαρμόζεται ως είχε συμφωνηθεί με τον ΠΑΣΑΠ, σε ό,τι αφορά τη χορηγία του ΟΠΑΠ.

Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία ΕΟΠΕ - ΕΣΑΠ ότι η χρονική διάρκεια και οι όροι του συμβολαίου πρέπει να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ σωματείου και αθλητή, με σκοπό τον περιορισμό προβλημάτων.

Η ΕΣΑΠ διαβεβαίωσε την ΕΟΠΕ ότι προτίθεται να διαθέσει τα έσοδα από τα παράβολα των προσφυγών για τη χρηματοδότηση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών με σκοπό την επαναδραστηριοποίησή της.

Αποφασίστηκε να αναζητηθεί νομική δίοδος ώστε τα χρήματα του ΟΠΑΠ που προορίζονται για τα ΤΑΑ να μην κατάσχονται από πιστωτές τρίτους που δεν έχουν σχέση με το ΤΑΑ.

Στο θέμα αδειοδότησης υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ για τις προϋποθέσεις λήψης πιστοποιητικού συμμετοχής. Έτσι, συμφωνήθηκε το θέμα να λυθεί οριστικά σε επόμενη συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών και αν όχι να τεθεί υπόψιν του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Η ΕΣΑΠ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αθλητών διότι σχετική ασφάλιση υφίσταται μέσω του ΙΚΑ από τα ήδη συναπτόμενα συμβόλαια μεταξύ των μερών.
Το θέμα της ρύθμισης οφειλών δεν μπορεί να εξεταστεί χωρίς την παρουσία του ΠΑΣΑΠ.

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συμφώνησαν πως τα προβλήματα της αμειβόμενης πετοσφαίρισης μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την παρουσία όλων των φορέων σε έναν ειλικρινή, καλοπροαίρετο και γόνιμο διάλογο.


Ερμίδου: Τι λέει για το βίντεο, που έκανε το γύρο του διαδικτύου και έκραζε τα κορίτσια του GNTM;
Ερμίδου: Τι λέει για το βίντεο, που έκανε το γύρο του διαδικτύου και έκραζε τα κορίτσια του GNTM;
Μπάνκι: «Περιμένω από την ομάδα να βρει τη σωστή χημεία»
Μπάνκι: «Περιμένω από την ομάδα να βρει τη σωστή χημεία»
ΟΦΗ: Προπόνηση με… χαλάζι – Εκτός ο Γιαννούλης (video)
ΟΦΗ: Προπόνηση με… χαλάζι – Εκτός ο Γιαννούλης (video)
ΠΑΟΚ: Ήρθε ο Μίσιτς, αύριο υπογράφει (photo)
ΠΑΟΚ: Ήρθε ο Μίσιτς, αύριο υπογράφει (photo)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies