ΠΑΟΚ-Άρης 0-1: Έπαιξε στο ρυθμό του και πήρε σπουδαίο "διπλό"!

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1: Έπαιξε στο ρυθμό του και πήρε σπουδαίο "διπλό"!

ΠΑΟΚ-Άρης: Το γκολ του Μορόν έδωσε σπουδαία νίκη στην ομάδα του Άκη Μάντζιου που αναγκάζει τον "δικέφαλο" να υποχωρήσει απ' την κορυφή και τον γεμίζει προβληματισμό. 

Ο Άρης του Άκη Μάντζιου μετατρέπεται σε… εφιάλτη για τον ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου. Στην πρεμιέρα των playoffs της Super League, οι «κίτρινοι» παρότι δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, είχαν σε υψηλό βαθμό το γόητρό τους και επικράτησαν 1-0 στην Τούμπα! Παίρνοντας αποτέλεσμα που «πληγώνει» σημαντικά τον «δικέφαλο».

Το ματς ήταν ακριβώς στα μέτρα που το ήθελε ο Άρης, με λίγες ευκαιρίες και χαμηλό τέμπο ουσιαστικά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο τελευταίο 20λεπτο να ανεβάσει στροφές, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχασε κάποια σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει έστω το γκολ του Μορόν απ’ το ημίωρο, το οποίο και τελικά έκρινε την αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ με την ήττα αυτή έπεσε στη 2η θέση μένοντας στους 60 βαθμούς, στο -2 απ’ την πρωτοπόρο ΑΕΚ και έχει στον ένα βαθμό πίσω του τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης ανέβηκε στους 45.

Το ντέρμπι άρχισε με παιχνίδι κέντρου και χαμηλό τέμπο. Ο Ζίβκοβιτς στο 6’ έκανε άστοχο σουτ στην πρώτη προσπάθεια ουσιαστικά. Η σύγκρουση Κουλιεράκη-Κεντζιόρα έφερε τον προσωρινό τραυματισμό του Χανιώτη, οπότε ο ρυθμός ήταν δύσκολο να δοθεί στο ματς.

Ο Άρης ξεκάθαρα ήθελε να κλείσει χώρους και να μην αφήνει κενά ανάμεσα στις γραμμές του για να δημιουργεί ο ΠΑΟΚ. Κάποιες σέντρες χωρίς ουσία και ευκαιρία δεν υπήρχε.

Μέχρι το 31ο λεπτό. Το ματς που κυλούσε όπως βολεύει τον Άρη, ήρθε να επιβεβαιωθεί και με ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Σαβέριο κινήθηκε ωραία απ’ τα αριστερά, γύρισε στον Μορόν, ο οποίος έκανε την περιστροφή και σούταρε στη γωνία του Κοτάρσκι για το 0-1!

Ο Ότο είχε βολέ που πέρασε άουτ στο 37’ στην πρώτη προσπάθεια αντίδρασης των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά μετά ο Μουργκ έκανε σουτ αρκετά άστοχο. Με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το 0-1 να είναι το αποτέλεσμα που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το σουτ του Κουλιεράκη που πέρασε άουτ στο 48’, ήταν η πρώτη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Η σημαντική φάση, όμως, ήρθε στο 57’ και ήταν για τον Άρη. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Σαβέριο να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο ίδιο λεπτό ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στις ευκαιρίες, με τον Μπάμπα να γυρίζει την μπάλα, τον Μπράμπετς να μην διώχνει καλά και ο Μουργκ από καλή θέση σούταρε άουτ.

Ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το σουτ του Σαβέριο στο 62’. Οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ δεν είχαν αποτέλεσμα, με τις περισσότερες να μένουν ημιτελείς. Το σουτ του Ζίβκοβιτς στο 70’ έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κουέστα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τάισον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπάμπα αφύλακτος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η καλή στιγμή ήρθε στο 80’ για τον «δικέφαλο» που πίεζε. Ο Τάισον βρήκε τον Τζίμα που «εκτέλεσε» με τη μία, αλλά ο Κουέστα ήταν εκεί σε ετοιμότητα.

Η σέντρα του Τάισον σε 83’ δεν βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντεσπόντοφ, ενώ ο Κωνσταντέλιας έκανε πλασέ που δεν ανησύχησε τον Κουέστα στο 85’. Τρία λεπτά μετά ο Άρης είχε τελική μετά από ώρα, αλλά το σουτ του Ανσαριφάρντ μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζίμας δεν βρήκε την μπάλα στη σέντρα του Ζίβκοβιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστικά προσπάθεια του ΠΑΟΚ, καθώς στον υπόλοιπο χρόνο δεν απείλησε καθόλου.

Έτσι ο Άρης έφυγε απ’ την Τούμπα με σημαντική νίκη γοήτρου, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στον μεγάλο του αντίπαλο καθώς τον ρίχνει απ’ την κορυφή της βαθμολογίας. Τρίτο ματς ανάμεσα στις σπουδαίες ομάδες της Θεσσαλονίκης και ισάριθμα παιχνίδια αήττητο το σύνολο του Άκη Μάντζιου.

Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς – Ανσαριφάρντ, Βερστράτε, Φεράρι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (71’ Ντεσπόντοφ), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78’ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59’ Σβαμπ), Μουργκ (59’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (71’ Τζίμας).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμβοντό (76’ Βέλεθ), Βερστράτε, Νταρίντα (90’+4’ Φεράρι), Σαβέριο (76’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90’ Φετφατζίδης), Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ).

 

 



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved