Super League, Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-2: Παλικάρι ο «Τίτορμος», τιμώρησε την αδιόρθωτη «Ένωση»
Intime News

Super League, Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-2: Παλικάρι ο «Τίτορμος», τιμώρησε την αδιόρθωτη «Ένωση»

Super League: Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 στο 14’, αλλά η άμυνα της έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο κι ο Παναιτωλικός πήρε παλικαρίσιο βαθμό (2-2), στην αναμέτρηση για τη 14η αγωνιστική.

Οι «κιτρινόμαυροι», μετά την ήττα του Παναθηναϊκού, είχαν την μεγάλη ευκαιρία να ανέβουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα πάντα ξεκίνησαν ιδανικά στο Αγρίνιο, καθώς η ΑΕΚ βρήκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο, με τους Λιβάι Γκαρσία (2’) κι Ελίασον (14’), ωστόσο για ακόμα ένα ματς κατάφερε με τα τραγικά λάθη που έκανε στην άμυνα να μην κερδίσει. Η «Ένωση» πέταξε δύο βαθμούς στο Αγρίνιο και βρίσκεται ισόβαθμή με τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο Παναιτωλικός έκανε μια ηρωική προσπάθεια και τελικά δικαιώθηκε, παίρνοντας έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για παραμονή. Ο Ζοάο Πέδρο μείωσε με πέναλτι στο 37ο λεπτό, ενώ ο Μπαλτασάρα ισοφάρισε στο 65’, με τους γηπεδούχους να μένουν αήττητοι για τρίτο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Η εξέλιξη του Παναιτωλικός - ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είχε να διαχειριστεί αρκετές απουσίες, αποφάσισε να ξεκινήσει τον Ζίνι για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στην πρώτη τελική της στο 2ο λεπτό, άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο Γκατσίνοβιτς είχε δύο καλές στιγμές στη συνέχεια, μέχρι ο Ελίασον με τρομερό σουτ να κάνει το 0-2 στο 14’.

Οι «κιτρινόμαυροι» έλεγξαν απόλυτα το ματς και δεν άφησαν την ομάδα του Αγρινίου να αντιδράσει. Μια στιγμή απροσεξίας του Μουκουντί, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στον Παναιτωλικό να μπει και πάλι στο ματς.

Ο Αφρικανός αμυντικός πήγε να διώξει, αλλά ο Μλάντεν «τσίμπησε» την μπάλα και κέρδισε πέναλτι. Ο Ζοάο Πέδρο το εκτέλεσε αλά Πανένκα και μείωσε σε 1-2 στο 37ο λεπτό.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετά την ανάπαυλα, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με την ίδια ευκολία. Ο Παναιτωλικός, από την πλευρά του, έδειχνε πλέον απειλητικός και καραδοκούσε για κάποια αμυντική αδράνεια. Τελικά, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπαλτσαρά στο 65ο λεπτό!

Ο Αλμέιδα έκανε άμεσα αλλαγές, καθώς πέρα από την αναγκαστική του Σιντιμπέ, έβαλε και τους Τσούμπερ και Γιόνσον (αντί των Ζίνι, Σιμάνσκι). Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την μπάλα στα πόδια τους και πίεσα για να βρουν τρίτο γκολ, αλλά η ομάδα του Αγρινίου αμυνόταν αποτελεσματικά.

Ο Καπίνο έδιωξε το γυριστό σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 83ο λεπτό, ενώ ο Αλμέιδα έβαλε και τον Φαν Βέερτ, κάνοντας πολύ επιθετική την ομάδα του. Η ΑΕΚ «φώναξε» για πέναλτι στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, Μανούχος και VAR δεν είδαν κάποια παράβαση κι ο Παναιτωλικός πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Ντουάρτε, Οικονόμου, Καρέλης
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82΄ Μπελεβώνης), Χουάνπι (64΄ Καρέλης), Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο (90΄ Τσιγγάρας)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68΄ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (87΄ Μήτογλου), Μοχαμάντι (87΄ Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68΄ Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68΄ Τσούμπερ), Γκαρσία.

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Πετράκης (Παναιτωλικός)

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)



Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved