AEK-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Της έδωσε ανάσα για τα πλέι οφ ο Τζαβέλλας (photos+videos)

AEK-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Της έδωσε ανάσα για τα πλέι οφ ο Τζαβέλλας (photos+videos)

AEK-Αστέρας Τρίπολης: O Τζαβέλλας με γκολ στο 81' υπέγραψε την δύσκολη νίκη (2-1) στο ΟΑΚΑ. Βαθιά ανάσα εν όψει πλέι οφ για την Ένωση που κλείδωσε την τρίτη θέση, εκτός 6αδας οι Αρκάδες.

Με αγχωτική νίκη ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την κανονική σεζόν της Super League, καθώς επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής.

Αραούχο (24΄) και Τζαβέλλας (81΄) τα γκολ της Ένωσης, ενώ ενδιάμεσα (56΄) είχε ισοφαρίσει ο Μπαράλες για τον Αστέρα, που με την ήττα του αυτή έμεινε εκτός play off. Όσο για την ΑΕΚ θα εκκινήσει από την 3η θέση, αλλά με μικρή διαφορά από τον 'Αρη (1β.) και τον Παναθηναϊκό (4β.)

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου αναζήτησαν τους διαδρόμους προς τα καρέ του Αστέρα και μάλιστα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Αραούχο.

Ήταν το 8ο λεπτό όταν ο Άμραμπατ έκανε ωραία μπαλιά στον Αργεντίνο, αυτός με τρομερή κίνηση την έφερε μπροστά και βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έπεσε και έδιωξε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά στο 10' η κεφαλιά του Μήτογλου δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των Αρκάδων. Η υπεροχή της Ένωσης έφερε καρπούς στο 24ο λεπτό με δράστη τον Αραούχο. Ο Τσούμπερ εκτέλεσε απ' ευθείας το φάουλ, ο Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά, αλλά η μπάλα παρέμεινε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο «Τσίνο» με σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στην συνέχεια το «συγκρότημα» του Μίλαν Ράσταβατς προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 30' με τον Σίτο αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ, ενώ στο 37' ο Βαλιέντε πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Απάντηση με Μπαράλες

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Αρκάδες να προσπαθούν να βρουν την «απάντηση» στο τέρμα του Σέρχιο Αραούχο. Μάλιστα, στο 56’ ο Χερόνιμο Μπαράλες έφερε το ματς στα ίσια (1-1) παίρνοντας την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ και νίκησε τον Τσιντώτα.

Η Ένωση προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει. Στο 59’ ο Τσούμπερ «έστρωσε» τη μπάλα στον Σιμάνσκι που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 67’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Τιλίκα στον Σιμόες, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Όμως, στο 81’ ο Γιώργος Τζαβέλλας έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ, όταν ο Γέβτιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο διεθνής αμυντικός με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά, ο Αστέρας Τρίπολης θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Τσιντώτα, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη και παράλληλα οι Αρκάδες να μείνουν εκτός των play offs.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μισελέν (90+2΄ Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί (57΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (57΄ Γέβτιτς), 'Αμραμπατ, Τσούμπερ (68΄ Τάνκοβιτς), Αραούχο (68΄ Ανσαριφάρντ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84΄ Γκαρθία), 'Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46΄ Τιλίκα), Ριέρα (69΄ Κρέσπι), Σόνι, Μπαράλες.



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved