ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα: Ο «πόλεμος» και η επόμενη ημέρα (video+photos)

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα: Ο «πόλεμος» και η επόμενη ημέρα (video+photos)

Τεταμένο είναι το κλίμα μετά τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Κάστρο και τον Μπέρτο στο ματς της ΑΕΛ με τον ΠΑΣ Γιάννινα - Ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων και η επόμενη ημέρα

Την παράσταση της αναμέτρησης στην ΑΕΛ με τον ΠΑΣ Γιάννινα έκλεψε – αρνητικά – το επεισόδιο που είχαν οι Μανώλης Μπέρτος και Φάμπρι Κάστρο. Το περιστατικό καταγράφηκε στο 8’: έπειτα από μία σύγκρουση, ο Κάστρο κατηγόρησε τον Μπέρτο για ρατσιστικό σχόλιο, έκανε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, όμως έπειτα από αμοιβαίες εξηγήσεις, ο αγώνας συνεχίστηκε.

Οι δυο παίκτες πήραν από μία κίτρινη κάρτα, με τον ΠΑΣ να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια – μέσω ανακοίνωσης – για τους Αλέξη Κούγια και Ευάγγελο Μανούχο. Μάλιστα ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε μετά το φινάλε στον Μπέρτο με μια κίνηση, ενώ όπως φαίνεται δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια η ομάδα των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας των Ηπειρωτών, Γιώργος Χριστοβασίλης, έχει ήδη ενημερώσει την ΕΠΟ, τον Κλάτενμπεργκ, αλλά και τον ΠΣΑΠ για τοι συμβάν, την ίδια στιγμή, δε, που ο Κολομβιανός εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση. Σε κάθε περίπτωση, αν ο Μπέρτος οδηγηθεί στο πειθαρχικό της Λίγκας κινδυνεύει με ποινές από το άρθρο 18 το οποίο αναφέρει:  «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρείται: - Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον».

Το χρονικό του «πολέμου» των ανακοινώσεων

Την αρχή στις ανακοινώσεις εκατέρωθεν έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος  στάθηκε στην φιλοξενία της ΑΕΛ και του Αλέξη Κούγια αλλά και την κίνηση του διαιτητή Μανούχου μετά το επεισόδιο ανάμεσα στον Μπέρτο και τον Κάστρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι για το χαμηλό επίπεδο της φιλοξενίας από τον κ.Κούγια και την ομάδα του αλλά κυρίως από την διαιτησία που τιμώρησε με κίτρινη τον ποδοσφαιριστή μας που δέχθηκε άνανδρη ρατσιστική επίθεση. Αντί να προστατεύσει το ποδόσφαιρο και να αποβάλει άμεσα τον παίχτη της Λάρισας, στο ημίχρονο στις διαμαρτυρίες της ομάδας μας δήλωσε ότι δεν άκουσε τίποτα. Η συγνώμη την ώρα του αγώνα στον Κάστρο που είδαμε στην κάμερα πρέπει να ήταν μάλλον για αυτό που δεν άκουσε.. Αυτός δεν άκουσε αλλά εμείς είδαμε και δε θα το αφήσουμε έτσι. Δεν μπορεί να είναι ανεκτό να υποτιμάται και να προσβάλλεται κάποιος άνθρωπος λόγω φυλής ή χρώματος».

Από την πλευρά της η ΑΕΛ λίγες ώρες μετά το φινάλε της αναμέτρησης υπερασπίστηκε τον Μπέρτο αναφέροντας:  «Αυτή η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που δεν γνωρίζει ποιόν έχει ιδιοκτήτη, τόλμησε να εκδώσει ανακοίνωση περί δήθεν ρατσιστικής επίθεσης του κοσμήματος ποδοσφαιριστή και ανθρώπου Μανώλη Μπέρτου, σε έναν από τους πιο βρώμικους ποδοσφαιρικά λόγω των απάνθρωπων και επικίνδυνων κτυπημάτων σε αντιπάλους, τον περιβόητο Castro. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα απαντήσει στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με μηνύσεις και αγωγές. Αντί να κρυφτούν γιατί κατάντησαν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως τον κατάντησαν, ώστε τόσο ο προπονητής του κ. Γιαννίκης, όσο και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του, να περιμένουν το τελευταίο παιχνίδι για να εξαφανιστούν από τα Γιάννενα, τολμούν να κάνουν και ανακοινώσεις. Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει το 2021 και μπορεί να έκαναν τα πάντα για να υποβιβαστούμε, αλλά το μέλλον θα δείξει που θα είναι τα επόμενα χρόνια η ΑΕΛ και που ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Όταν μια ομάδα χάνει την ηθική υποδομή της, χάνει τα πάντα».

Κούγιας: «Ο ΠΑΣ κοροϊδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2015»

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του στην NOVA αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στον ΠΑΣ Γιάννινα. «Έχω την πεποίθηση ότι αυτή δεν είναι η τελευταία εμφάνιση της ομάδας μας. Είδατε ότι την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη που κάναμε, ζήτησα να αναβληθεί ολόκληρη η προηγούμενη αγωνιστική, κι όχι μόνο το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει, γιατί εγώ θεωρώ ότι με όσα γνωρίζω -γιατί ουδείς άλλος γνωρίζει- ότι η καταγγελία που έχουμε κάνει κατά του ΠΑΣ Γιάννινα είναι βάσιμη κι Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα διαπιστώσει ότι αυτό το σωματείο από το 2015 κοροϊδεύει ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Χριστοβασίλης έχει πουλήσει το 51% των μετοχών στην Οικογένεια Αυδή, η οποία ένα μήνα πριν έχει πουλήσει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον κ. Σαββίδη.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό περίεργο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί την επόμενη σεζόν. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα επιβληθούν κυρώσεις για τις δύο παραβάσεις, που με τη νέα τροπολογία της Κυβέρνησης είναι -10 βαθμοί για κάθε μία. Φανταστείτε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα λοιπόν έχει τώρα 35 βαθμούς, κι η ΑΕΛ έχει 27 βαθμούς».

Όσο για τα play out, ανέφερε: «Είναι κωμωδία τα playout, πρέπει να καταργηθούν. Μόνο δύο ομάδες έκαναν αξιοπρεπή παιχνίδια, ο Ατρόμητος και ο Απόλλωνας. Αυτό που γίνεται από πέρσι με τα playout είναι φαρσοκωμωδία. Όποιος θέλει, μπορεί να ρίξει οποιαδήποτε ομάδα».

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα: Ένταση με το «καλησπέρα»-Καταγγελίες για ρατσιστικό σχόλιο του Μπέρτο στον Κάστρο

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα: Ένταση με το «καλησπέρα»-Καταγγελίες για ρατσιστικό σχόλιο του Μπέρτο στον Κάστρο

ΠΑΣ Γιάννινα: «Αυτός δεν άκουσε αλλά εμείς είδαμε - Χαμηλό επίπεδο της φιλοξενίας από τον κ.Κούγια»

ΠΑΣ Γιάννινα: «Αυτός δεν άκουσε αλλά εμείς είδαμε - Χαμηλό επίπεδο της φιλοξενίας από τον κ.Κούγια»

Ανακοίνωση «φωτιά» από ΑΕΛ για «κόσμημα» Μπέρτο, «βρώμικο» Κάστρο και ΠΑΣ Γιάννινα!

Ανακοίνωση «φωτιά» από ΑΕΛ για «κόσμημα» Μπέρτο, «βρώμικο» Κάστρο και ΠΑΣ Γιάννινα!

Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved