ΠΑΟΚ: Από το πουθενά έγιναν πολύτιμοι και λάμπουν! (video+photos)

ΠΑΟΚ: Από το πουθενά έγιναν πολύτιμοι και λάμπουν! (video+photos)

ΠΑΟΚ: Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει δώσει ανάσες μόνο στους Αουγκούστο, Μπάμπα.

Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Στο τέλος της χειμερινής περιόδου, όλοι ήταν έξαλλοι στον ΠΑΟΚ μαζί του. Τόσο με την αγωνιστική του συμπεριφορά, όσο και με τα τερτίπια του εκτός αγωνιστικού χώρου!

Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα. Ήρθε δανεικός από την Τσέλσι κι έπειτα από τεράστιο διάστημα απραξίας.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Ο 24χρονος Αουγκούστο είναι ένας ποιοτικός Βραζιλιάνος μέσος με τρομερό αριστερό πόδι. Διαθέτει εξαιρετική μακρινή μεταβίβαση, πολύ καλό σουτ και είναι σχετικά γρήγορος. Με περισσότερη ισορροπία ανασταλτικά σε σχέση με τον Σβαμπ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία, όμως, δεν είδε τις δυνατότητές του. Στο ματς με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα στις 31/1/21 αγανάκτησε και τον έβγαλε στο ημίχρονο. Ο Αουγκούστο, μάλιστα, στη διάρκεια του δεύτερου μέρους περισσότερο ασχολήθηκε με το κινητό του, παρά με τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλησε να του δώσει ένα μάθημα. Τον άφησε εκτός αποστολής και δεν τον χρησιμοποίησε έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Καγκάβα, όμως, ήρθε ανέτοιμος, ο ΠΑΟΚ είχε τεράστιο πρόβλημα στα χαφ, ο Γκαρσία και ο Σνάουτσνερ έκαναν συζητήσεις με τον Αουγκούστο και ο Βραζιλιάνος είναι άλλος παίκτης. Πλέον έχει γίνει βασικός κι αναντικατάστατος.

Έχει παίξει και στα δύο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και στα εννέα ματς των play offs! Σε όλα βασικός. Στα 11 παιχνίδια, μάλιστα, ολοκλήρωσε τα δέκα και βγήκε μόνο στο ημίχρονο με την ΑΕΚ στον πρόσφατο αγώνα στο ΟΑΚΑ για τα play offs, μετά την ένταση με τον Γαλανόπουλο και με το φόβο κάρτας.

Ο Αουγκούστο που μπήκε πιο αργά στη σεζόν, εξαιτίας του περσινού του τραυματισμού, μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είχε 1.080 λεπτά εντός κι εκτός συνόρων. Σε 1,5 μήνα, λοιπόν, έφτασε τα 950 λεπτά. Ο Πάμπλο Γκαρσία, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει κλειδώσει και τη δεύτερη θέση για το γόητρο, αναμένεται να του δώσει ανάσες με τον Αστέρα Τρίπολης, ενόψει και του τελικού Κυπέλλου.

Ανάλογη η κατάσταση με τον 27χρονο Γκανέζο. Πήρε τη θέση του Περέιρα κι ανταποκρίνεται. Είχε πέντε ματς μέχρι τέλος Μαρτίου. Ένα 90 λεπτο με τη Λαμία στη ρεβάνς Κυπέλλου και τέσσερα στο πρωτάθλημα, όπου μέτρησε 217 λεπτά.

Ο Μπάμπα έπαιξε στο Κύπελλο με την ΑΕΚ και στα δύο ματς και τα ολοκλήρωσε. Στα play offs με το χθεσινό στο Φάληρο, αγωνίστηκε και στους 9 αγώνες και ολοκλήρωσε τους 8, ενώ με τον Άρη στην Τούμπα πριν λίγες μέρες βγήκε στο 86’.

Έχει σε 1,5 μήνα 990 λεπτά! Τη στιγμή που στο πρώτο μισό της σεζόν με τις ρεζέρβες της Τσέλσι είχε 229 λεπτά σε τρία ματς. Πέρσι έπαιξε 199 λεπτά σε τρεις αγώνες με τη Μαγιόρκα. Τη σεζόν 2018-19 είχε 327 λεπτά σε τέσσερα ματς με τη Σάλκε στο πρώτο μισό και στο δεύτερο εξάμηνο σε 11 αγώνες (όσους σε 1,5 μήνα με τον ΠΑΟΚ) 965 λεπτά.

Θα πάρει κι αυτός λογικά ανάσες με τους Αρκάδες. Ο Πάμπλο Γκαρσία θα τον έχει βασικό στον τελικό κι έπειτα θα φανεί αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον κρατήσει από την Τσέλσι. Ο Μπάμπα έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και δεν θα είναι και η πιο απλή υπόθεση για τον «Δικέφαλο».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved