ΔΣ ΟΑΚΑ: «Την ευθύνη για τον χλοοτάπητα φέρουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ»

ΔΣ ΟΑΚΑ: «Την ευθύνη για τον χλοοτάπητα φέρουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ»

Η απάντηση του ΔΣ του ΟΑΚΑ για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ ξεκαθαρίζει με διευκρινιστική ανακοίνωση της, ότι την ευθύνη για τον αγωνιστικό χλοοτάπητα του σταδίου έχουν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ενώ υπογραμμίζει ότι «άστοχες επιλογές έχουν οδηγήσει σε πολύμηνη και πρωτοφανή δυσφήμιση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού Σταδίου της χώρας, χωρίς η Διοίκηση και τα Στελέχη του ΟΑΚΑ να φέρουν την οποιαδήποτε ευθύνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την απαράδεκτη κατάσταση του αγωνιστικού χλοοτάπητα στο κεντρικό Στάδιο, το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ διευκρινίζει εκ νέου τα εξής:

1. Στο πλαίσιο των Συμβάσεων παραχώρησης χρήσης που έχουν από έτη συνυπογραφεί μεταξύ του ΟΑΚΑ και των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΑΕΚ, την ευθύνη για τη σπορά, τη φροντίδα και την εν γένει κατάσταση του χλοοτάπητα φέρουν αποκλειστικά και μόνο οι παραπάνω δύο ΠΑΕ.

2. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, άστοχες επιλογές έχουν οδηγήσει σε πολύμηνη και πρωτοφανή δυσφήμιση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού Σταδίου της χώρας, χωρίς η Διοίκηση και τα Στελέχη του ΟΑΚΑ να φέρουν την οποιαδήποτε ευθύνη.

3. Περαιτέρω, η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια τη σημαντική οικονομική ζημία του ΟΑΚΑ εξ’ αιτίας της ακύρωσης διεξαγωγής έκτακτων ή προγραμματισμένων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, όπως ο φετινός Τελικός Κυπέλλου καθώς και δύο, προς το παρόν, αγώνες του Εθνικού Συγκροτήματος Ανδρών.

4. Σημειώνεται ότι τα προβλήματα του αγωνιστικού χλοοτάπητα, εκτός του ότι προβάλλουν αρνητικά την κορυφαία Ολυμπιακή εγκατάσταση της χώρας, επισκιάζουν το επίπονο και εκτενές έργο, που το Υφυπουργείο Αθλητισμού μαζί με τη Διοίκηση και τα στελέχη του ΟΑΚΑ υλοποιούν για πρώτη φορά έπειτα από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

5. Το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, πριν ακόμη από τη διεξαγωγή χτες του αγώνα ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και συγκεκριμένα την αμέσως προηγούμενη ημέρα, διαβλέποντας τον όγκο και την έκταση του προβλήματος, είχε αποφασίσει ομόφωνα την επικοινωνία με τις ΠΑΕ ΠΑΟ και ΑΕΚ προκειμένου να ζητήσει την άμεση λήψη μέτρων ώστε να:

• Προστατευτεί η υγεία των αγωνιζομένων αθλητών

• Σταματήσει ο άδικος διασυρμός του ΟΑΚΑ, για πράξεις ή παραλήψεις τρίτων

• Αποκατασταθεί η οικονομική βλάβη που έχει προκαλέσει η μη αποδεκτή κατάσταση και να προληφθεί η συσσώρευση επιπλέον οικονομικής ζημίας».

 



Παναθηναϊκός AKTOR: «Δε θα ισχύσουν μεμονωμένα εισιτήρια στο Game 3»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Δε θα ισχύσουν μεμονωμένα εισιτήρια στο Game 3»
AEK, Ηλιόπουλος: «Μόνο τα δύο πολύ σημαντικά ματς, τα υπόλοιπα σενάρια επιστημονικής φαντασίας»
AEK, Ηλιόπουλος: «Μόνο τα δύο πολύ σημαντικά ματς, τα υπόλοιπα σενάρια επιστημονικής φαντασίας»
ΑΕΚ: Σπουδαία κίνηση! Παραχωρεί το πρώτο εισιτήριο του BCL Final Four στον Δημήτρη Χατζηχρήστο
ΑΕΚ: Σπουδαία κίνηση! Παραχωρεί το πρώτο εισιτήριο του BCL Final Four στον Δημήτρη Χατζηχρήστο
UEFA Europa & Conference League: Η ημιτελική φάση ξεκινά στην COSMOTE TV
UEFA Europa & Conference League: Η ημιτελική φάση ξεκινά στην COSMOTE TV
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved