Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 1-1: Σκληρό καρύδι οι Βολιώτες, πήραν το «Χ» στο 94'! (videos+photos)

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 1-1: Σκληρό καρύδι οι Βολιώτες, πήραν το «Χ» στο 94'! (videos+photos)

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος: Ο Μπαράλες στα δύο πέναλτι έβαλε το ένα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν ζωνταντοί και ισοφάρισαν 1-1 στο 94' με τον Περέα, ενώ έπαιζαν με δέκα παίκτες! 

Ακόμα ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Βόλο!

Ο Αστέρας Τρίπολης αγνοούσε τη νίκη από τις 25 Οκτωβρίου, όταν επικράτησε με πέναλτι 1-0 του ΟΦΗ. Ο Βόλος από τις 17 Οκτωβρίου όταν και λύγισε με ανατροπή 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη για τους Αρκάδες, αλλά και déjà vu. Έως το 94’… Με πέναλτι του Μπαράλες στο 24’ ο Αστέρας Τρίπολης νικούσε 1-0 και θύμα ήταν ο Βόλος. Ο Μπαράλες ευστόχησε στο ένα από τα δύο πέναλτι που κέρδισε ο Αστέρας, αφού στο δεύτερο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλέιμαν κι αυτό έμοιαζε αρκετό… Είπαμε έως το 94’…

Μία ομάδα που ισοφάρισε στο τέλος τον Παναθηναϊκό κι έκανε το 3-0 με τον Απόλλωνα 3-3 δεν την υποτιμάς. Ο Βόλος, αφού έμεινε ζωντανός με τον Κλέιμαν, στο τέλος έκανε το 1-1 με τον Περέα και πήρε το «Χ»! Deja vu για τους Βολιώτες, λοιπόν...

Οι σχηματισμοί

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με 4-4-2. Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα, δεξί μπακ ο Κώτσιρας κι αριστερό ο Άλβαρεθ. Στόπερ οι Σουάρεθ, Καστάνο, στα χαφ οι Μουνάφο, Ιγκλέσιας, οι Γκόμεθ, Σίτο στα άκρα και οι Κρέσπι, Μπαράλες στην επίθεση.

Οι Βολιώτες αγωνίστηκαν με σχηματισμό 4-2-3-1. Είχαν τον Κλέιμαν στο τέρμα, δεξί μπακ τον Ντεντάκη, αριστερά τον Φεράρι και στόπερ τους Κολόμπο, Σάντσεθ. Στα χαφ οι Ριένστρα, Νίνης, οι Μπαρτόλο, Ουάρντα στα άκρα και ο Μαρτίνες πίσω από τον Δουβίκα.

Ευκαιρία ο Βόλος

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Στο 6’ ο Νίνης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Πέναλτι κι 1-0

Το ματς στη συνέχεια είχε χαμηλό ρυθμό και καμία αξιόλογη φάση έως το 22’. Σ’ εκείνο το σημείο ο Μπαράλες σε μπαλιά του Σουάρεθ, τσίμπησε τη μπάλα, ο Κολόμπο τον ανέτρεψε και ο Τζήλος καταλόγισε πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε στο VAR, τόσο για πέναλτι, όσο και για το αν υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα.

Παρέμεινε, ωστόσο, η απόφαση για πέναλτι και ο Μπαράλες στο 24’ ευστόχησε κι άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν και το έβδομο γκολ για τον Αργεντινό φορ.

Ο Βόλος στη συνέχεια απείλησε, αλλά δεν έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 27’ φάουλ του Νίνη πέρασε ψηλά άουτ, στο 35’ ο Καστάνο έκοψε τον Ουάρντα και στο 37’ σουτ του Μαρτίνες πέρασε επίσης άουτ.

 Η καλύτερη στιγμή του Αστέρα έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ένα σουτ του Κρέσπι στο 40’ που απομάκρυνε ο Κλέιμαν σε κόρνερ. Στο 45’ κεφαλιά του Μπαράλες έφυγε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Χαμένο πέναλτι

Στο 50’ ο Αστέρας κέρδισε νέο πέναλτι! Ο Τζήλος ειδοποιήθηκε να πάει στο VAR για χέρι του Δουβίκα και αφού είδε την φάση έδωσε δεύτερο πέναλτι υπέρ των Αρκάδων. Ο Μπαράλες πήγε ξανά στην άσπρη βούλα και εκτέλεσε στη δεξιά γωνία και λίγο ψηλά, αλλά ο Μπόρις Κλέιμαν, στο ντεμπούτο του, έπεσε σωστά και απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο. Πήρε, λοιπόν, ρεβάνς από τον Μπαράλες και κράτησε τον Βόλο στο παιχνίδι.

Ο Αστέρας άγγιξε το 2-0 και στο 58’. Ο Κώτσιρας έκανε καλή ενέργεια κι έδωσε στον Μουνάφο, αυτός με την σειρά του στον Σίτο, ο οποίος από καλή θέση αστόχησε. Στο 64’ ο Βόλος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, όταν ο Δουβίκας από καλή θέση σούταρε άουτ.

Ο Βόλος, ωστόσο, εξακολουθούσε να είναι ακίνδυνος. Δεν μπόρεσε να απειλήσει, ο Δουβίκας ήταν εγκλωβισμένος και οι Νίνης, Ουάρντα μέτριοι. Στο 78’ ο Κλέιμαν, παράλληλα, γλίτωσε και πάλι το 2-0, όταν σε σέντρα του Κώτσιρα, ο Σάντσες στην προσπάθεια να διώξει έστειλε τη μπάλα προς την εστία της ομάδας του.

Ήρωας ο Περέα!

Ο Αστέρας Τρίπολης διαχειρίστηκε σωστά το ματς, αλλά δεν το σκότωσε… Ο Βόλος δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μέχρι και ο Κολόμπο έπαιξε φορ για τα γεμίσματα, ενώ στο 90’ αποβλήθηκε και ο Φεράρι.

Όλοι περίμεναν το τελευταίο σφυριγμα, όμως, ο Βόλος αποδείχθηκε εφτάψυχος. Ο Ντεντάκης έκανε τη μπαλιά, ο Μπαρτόλο κάτι σαν σουτ και ο Περέα βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και ισοφάρισε!

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρεθ (80’ Τασουλής), Σουάρεθ, Καστάνο, Ιγκλέσιας (66’ Τιλίκα), Μουνάφο, Γκόμεθ, Σίτο (66’ Βαλιέντε), Κρέσπι (85’ Γκαρσία), Μπαράλες.

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Κολόμπο, Σάντσεζ, Ντεντάκης, Ριένστρα, Νίνης, Δουβίκας, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Μαρτίνες (46’ Περέα).



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved