Μάτος: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα»!

Μάτος: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα»!

Ο Λέο Μάτος παραδέχτηκε πως υπήρχαν συζητήσεις για πιθανή αποχώρησή του απ’ τον ΠΑΟΚ, αλλά δήλωσε ευτυχισμένος που τελικά έμεινε-«Περίμενα την ευκαιρία μου»!

Χρειάστηκε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη σεζόν για τον ΠΑΟΚ (στην 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, ενώ έχουν γίνει και τέσσερα Ευρωπαϊκά ματς), προκειμένου να δούμε για πρώτη φορά τον Λέο Μάτος. Παίκτη που έφτασε κοντά στο να αποχωρήσει, όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος! Ο Βραζιλιάνος επισήμανε πως είχε κάποιες συζητήσεις για πιθανή φυγή του.

Πάντως, δήλωσε χαρούμενος που τελικά επανήλθε στον ΠΑΟΚ. Τονίζοντας παράλληλα πως ο σύλλογος είναι ο μόνος που μένει, καθώς οι παίκτες έρχονται και φεύγουν. Αγωνιστικά παραδέχτηκε πως το δεύτερο μέρος κόντρα στον ΟΦΗ ήταν δύσκολο γι’ αυτόν λόγω έλλειψης ρυθμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λέο Μάτος:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που επέστρεψα. Είχα καιρό να παίξω, κάπου 2-3 μήνες. Ένιωθα πως είχα αρκετές δυνάμεις στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο βγήκε η κόπωση. Σίγουρα όμως είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα».

Αυτή η αποχή σου στοίχισε περισσότερο αγωνιστικά ή ψυχολογικά;

«Αναφορικά με το σωματικό κομμάτι, συνέχισα τις προπονήσεις. Περίμενα την ευκαιρία μου. Είναι αλήθεια πως υπήρχαν κάποιες συζητήσεις για την αποχώρησή μου, αλλά ακόμη κι αν αυτό συνέβαινε, θα έπρεπε να είμαι έτοιμος απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο. Οι προπονήσεις ήταν σκληρές για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση. Ψυχολογικά δεν άλλαξε κάτι, είμαι δυνατός, είμαι 34ων ετών, έχω εμπειρία. Είναι αλήθεια πως πέρασα περισσότερο θετικές στιγμές και λιγότερο… λυπημένες. Ωστόσο με τη βοήθεια και τη στήριξη της οικογένειάς μου ήμουν έτοιμος και προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Στο δεύτερο ημίχρονο σωματικά μου κόστισε λίγο, είχα δυσκολίες. Αλλά είναι φυσιολογικό επειδή τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν αγώνα».

Πώς βιώνεις τη μετάβαση απ’ την ομάδα των τίτλων στην τωρινή κατάσταση;

«Η αλήθεια είναι πως η ομάδα αυτή τη στιγμή περνά σε αλλαγές αναφορικά με το ρόστερ. Αρκετοί έχουν αποχωρήσει, έχουν έρθει αρκετοί νεαροί και φιλόδοξοι. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι ο σύλλογος, αυτός θα παραμείνει για πάντα. Παίκτες έρχονται και φεύγουν. Λύθηκαν όποια ζητήματα ήταν να λυθούν κι αφού μένω εδώ είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο όποτε μου ζητηθεί. Αγωνιζόμενος είτε μη αγωνιζόμενος, είμαι εδώ να περιμένω την ευκαιρία μου και να βρεθώ με τους νεότερους παίκτες για το καλύτερο του συλλόγου».

Αισθάνεσαι πως έχεις ευθύνη… καθοδηγητή με τόσα νέα παιδιά;

«Εμείς οι παίκτες που είμαστε πιο έμπειροι έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να βοηθήσουμε τους νεότερους σε ό,τι χρειαστούν. Απ’ την πλευρά μου προσπαθώ να το κάνω. Περισσότερο αισθάνομαι κοντά στους Βραζιλιάνους, λόγω κουλτούρας και επικοινωνίας είναι πιο εύκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση με όποιον άλλο έρχεται… Έχουμε πολλούς νεαρούς, προσπαθώ να βοηθήσω για την πόλη, τη ζωή, οτιδήποτε απασχολεί αγωνιστικά ή προσωπικά τον καθένα. Σίγουρα το πρώτο για όλους είναι να προπονούνται σωστά και δυνατά για να είναι στη διάθεση του προπονητή. Όπως εγώ, ο Ομάρ (Ελ Καντουρί), είτε άλλοι παίκτες με εμπειρίες, αισθανόμαστε την ευθύνη να καθοδηγήσουμε τους νεότερους ποδοσφαιριστές».

Είχατε ένα αγχωτικό ματς. Γιατί αυτή η μετάπτωση απ’ το πρώτο εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο;

«Βγήκαμε δυνατά, ξέραμε πως δεν είχαμε περιθώριο για άλλες απώλειες. Θέλαμε γρήγορο γκολ για να ελέγξουμε το ματς. Το πετύχαμε αρκετά νωρίς, μετά ήταν λίγο φυσιολογικό να κοιτάξουμε λίγο τα νώτα μας. Συνεχίσαμε να παίζουμε καλά. Μας δημιούργησαν μικροευκαιρίες, αλλά είχαμε τις ξεκάθαρες εμείς. Στο δεύτερο μέρος, μετά το δύσκολο ματς με την Κράσνονταρ που άφησε τους πάντες εξαντλημένους πνευματικά, ήταν δύσκολο στη διαχείρισή του. Ωστόσο μπήκαν οι νέοι ποδοσφαιριστές με τη φρεσκάδα, ο Σφιντέρσκι, ο Εσίτι, βοήθησαν πολύ. Παίκτες απ’ τον πάγκο ήρθαν έτοιμοι να βοηθήσουν για τη νίκη που ήρθε τελικά με τρία γκολ διαφορά».



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved