Μεταγραφές: Και τώρα… τρέχουμε!

Μεταγραφές: Και τώρα… τρέχουμε!

Μία εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και οι πέντε «μεγάλοι» του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες-Τα δεδομένα…

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, η… χαρά των μεταγραφών (για τους φιλάθλους) ολοκληρώνεται. Θα υπάρξει ένα έξτρα διάστημα για τους ποδοσφαιριστές που είναι χωρίς συμβόλαιο, όμως το βασικό διάστημα των κινήσεων θα έχει ολοκληρωθεί! Μπήκαμε λοιπόν στην τελευταία εβδομάδα της μεταγραφικής περιόδου. Διάστημα στο οποίο πάντα οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις, τα… πάρε-δώσε των ομάδων, παίρνουν «φωτιά»!

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, λόγω της πανδημίας. Είναι προφανές πως οικονομικά έχει μετριαστεί η ένταση στις μεταγραφές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Οι σύλλογοι μοιάζουν να προσπαθούν κι αυτοί να προσαρμοστούν στις συνθήκες μιας ιδιαίτερης σεζόν.

Αν εστιάσουμε στους πέντε «μεγάλους» της Super League, θα διαπιστώσουμε πως κανείς δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις που ήθελε να κάνει. Πάντα στην πορεία των μεταγραφών διαφοροποιούνται οι ανάγκες, οι προτεραιότητες, ακόμη και τα θέλω κάθε ομάδας, όμως μπαίνοντας στην τελική ευθεία της περιόδου πάρε-δώσε, σαφώς και οι εκκρεμότητες υπάρχουν…

Αριστερό μπακ, εξτρέμ και… βλέπουμε!

Ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός στην τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών, θέλει να κάνει σίγουρα δύο κινήσεις. Με τον αριθμό να μην αποκλείεται να αυξηθεί. Πρώτα απ’ όλα οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν αριστερό μπακ. Παίκτη που θα λογίζεται ως βασική επιλογή (υπάρχει και ο Χολέμπας). Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε κι έναν εξτρέμ. Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί, μερικές υποθέσεις έχουν προχωρήσει κι αναμένεται να γίνει κίνηση εντός των ημερών (ίσως και ωρών). Στον Ολυμπιακό, πάντως, υπάρχει και το θέμα του Σεμέδο ανοιχτό. Αν ο Πορτογάλος τελικά παραχωρηθεί στην Μπενφίκα, τότε η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα «τρέξει» για να πάρει έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό.

Μετά την Κράσνονταρ, σίγουρο του χαφ!

Για τον ΠΑΟΚ το διάστημα που απομένει για τις μεταγραφές είναι ακόμη… μικρότερο. Όχι για άλλο λόγο, απλά ο «δικέφαλος» πρώτα θα δώσει το ματς με την Κράσνονταρ που θα καθορίσει το που θα συνεχίσει Ευρωπαϊκά (Champions ή Europa League) και μετά θα εφαρμόσει το μεταγραφικό του πλάνο. Με λίγα λόγια, αν κατορθώσει να μπει στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, τότε οι κινήσεις του θα είναι διαφορετικές σε σχέση με το ενδεχόμενο να συνεχίσει στο Europa League. Αναφορικά με τις θέσεις, δεδομένα οι Θεσσαλονικείς θέλουν έναν χαφ. Παίκτη που θα έχει ένταση και ταχύτητα στο παιχνίδι του, ο οποίος θα παίζει στο «6» αλλά και στο «8». Πέρα απ’ αυτή τη μεταγραφή, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μιας ακόμη απόκτησης μεσοεπιθετικού. Τέλος, ανάλογα με πιθανές αποχωρήσεις τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση και για τερματοφύλακα.

Ίσως στόπερ…

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι πιο απλά. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν έναν στόπερ δεδομένα. Κίνηση όμως που θα είναι λιγότερο απαραίτητη σε ενδεχόμενο αποκλεισμό απ’ την Βόλφσμπουργκ. Σε κάθε περίπτωση η μεταγραφή που θέλει να κάνει η Ένωση, είναι αυτή του… βράχου στα μετόπισθεν. Με ανοιχτό παραθυράκι και για εξτρέμ, αν υπάρξει κάποια αποχώρηση.

Το σκέφτονται για χαφ

Στον Παναθηναϊκό θεωρητικά η απόκτηση κεντρικού (ή αμυντικού) χαφ ήταν μία απ’ τις βασικές επιλογές στο ξεκίνημα του σχεδιασμού. Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών, απ’ τη μία το οικονομικό κι απ’ την άλλη τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο ρόστερ, έχουν φέρει δεύτερες σκέψεις. Το «τριφύλλι» ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση κι αν βρεθεί ο παίκτης που θα αρέσει σε Ρόκα-Πογιάτος και συγχρόνως θα είναι προσιτός οικονομικά, τότε θα γίνει κίνηση για χαφ. Που φαντάζει και το πιθανότερο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι «πράσινοι» θα μείνουν ως έχουν.

Ο πιο «ζεστός» απ’ όλους!

Η εβδομάδα αυτή βρίσκει τον Άρη να είναι πιο… ζεστός απ’ όλους μεταγραφικά. Με τον Φετφατζίδη να είναι έτοιμος να πάρει μεταγραφή, οι «κίτρινοι» έχουν το θέμα του Ματέο Γκαρσία ανοιχτό. Παρά το γεγονός πως ο Ερυθρός Αστέρας δήλωσε τον παίκτη στην Ευρωπαϊκή του λίστα, στον Άρη περιμένουν πως η μεταγραφή θα «κλείσει» και απομένουν μόνο τα τυπικά. Πέρα απ’ τον Ματέο, δεδομένη είναι η μεταγραφή ενός ακόμη στόπερ ο οποίος θα λογίζεται για βασική λύση και όχι απλά ως εναλλακτική. Τέλος, μάλλον θα υπάρξει ακόμη μία κίνηση μεσοεπιθετικού. Ο Τσόριτς είναι ψηλά στη λίστα, όμως το συμβόλαιό του για δανεισμό απ’ τη Ρόμα είναι… αλμυρό. Είτε ο Κροάτης είτε κάποιος άλλος, το πιθανότερο είναι να γίνει κίνηση και για μεσοεπιθετικό (πέραν του Ματέο Γκαρσία).

 



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved