Κυριάκος: «Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί τη στρατηγική του Σαββίδη»

Κυριάκος: «Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί τη στρατηγική του Σαββίδη»

Ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη και όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ. Οι ατάκες για Μπενφίκα, Φερέιρα, Ρέμπε, έσοδα-έξοδα, το γήπεδο, τον Βιεϊρίνια και τον Μίσιτς, το γήπεδο και τα ΜΜΕ.

Μεγάλη συνέντευξη στο ραδιόφωνο status FM παραχώρησε ο Κυριάκος Κυριάκος. Ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε σε πάρα πολλά θέματα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις αντιδράσεις μετά την κλήρωση με τη Μπενφίκα:
«Να πω ότι έπεσα από τα σύννεφα; Σε βαρέλι με χρυσό εμείς πιάνουμε την πέτρα, αυτό δείχνει η προϊστορία. Όταν έχεις μία κλήρωση με τρεις αντιπάλους εμείς θα κληρωθούμε τον πιο δύσκολο. Με τρομάζουν περισσότερο η Έστερσουντ και η Σλόβαν. Ξέρω πότε η συγκέντρωση είναι ψηλά. Τέτοια παιχνίδια, μόνο κέρδη έχουν να δώσουν στην ομάδα. Όταν έχεις τέτοιον αντίπαλο, η δουλειά είναι σε τέτοιο υψηλό επίπεδο είναι προίκα που μένει και για τα επόμενα. Έχει συμβεί άπειρες φορές. Είναι τα καλύτερα παιχνίδια για να δημιουργήσεις ομοιογένεια και συνοχή».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει ως τώρα να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:
«Όσες φορές δημιουργήσαμε μία ψύχωση, καθυστερήσαμε. 3-4 χρόνια ήμασταν στο επίπεδο για το πρωτάθλημα, αλλά μας δημιουργούσε πίεση για το στόχο. Είναι ένα κατώφλι που όταν το ξεπερνάς σου κάνει κακό. Όσο ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα του πρωταθλητισμού και τίτλους θα πάρει και ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει, όπως επίσης θα έρθουν και αποκλεισμοί. Το σημαντικό είναι να είσαι στο σκληρό γκρουπ του πρωταθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ το έχει καταφέρει και έχει βρεθεί σε αυτό το επίπεδο. Είναι πάντα σημαντικό να βρίσκεσαι εκεί, γιατί κάποια στιγμή, ο αντίπαλος δε θα είναι στο καλύτερο της επίπεδο, μπορεί να είναι σε κακή βραδιά και θα βρεθείς εκεί που πρέπει. Η ψύχωση είναι που δημιουργεί τα προβλήματα».

Για τη μεταγραφική περίοδο, τις αγορές και τις πωλήσεις και αν αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό μετά την κλήρωση με τη Μπενφίκα:
«Βρισκόμαστε σε μία εποχή που όλες οι ομάδες προϋπολογίζουν μια μεγάλη ζημιά που έχει να κάνει με τα εισιτήρια και τη μείωση των χορηγιών. Είναι μία μουδιασμένη αγορά. Καμία ομάδα δε βιάζεται να πουλήσει ή να αγοράσει. Υπάρχει μία στάση αναμονής. Είναι από τις χρονιές που έχουμε πολύ συγκεκριμένο σχέδιο από το οποίο δε θέλουμε να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο. Έχει γίνει και αποδεκτό από τον πολύ κόσμο, που καταλαβαίνει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να εξορθολογιστεί σε πολλούς τομείς. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους, συγκεκριμένη λογική στη διαχείριση του ρόστερ και με αυτό το σχέδιο θα πάμε, ανεξαρτήτως αντιπάλων στις κληρώσεις».  

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ με μικρότερο μπάτζετ:
«Δεν ξέρω αν το μπάτζετ θα είναι μικρότερο στο τέλος της ημέρας. Όταν μιλάω για εξορθολογισμό, μιλάω και για αύξηση εσόδων. Βέβαια είναι τέτοια η συγκυρία, είναι σχεδόν κάτι απίθανο, να γίνει. Οι δείκτες όμως για εμάς, πάνε προς τα εκεί. Ο ΠΑΟΚ ιδανικά, πρέπει να φτάσει στην αυτάρκεια, να έχει τόσα έσοδα που θα του εγγυώνται ομάδα πρωταθλητισμού, χωρίς να χρειάζεται να καλύπτει ο μεγαλομέτοχος κάθε χρόνο τα ανοίγματα, αλλά αυτό, είναι σενάριο που απέχει πολύ τώρα. Ο κόσμος δείχνει την ωριμότητα και αντιλαμβάνεται ότι δε γίνεται τα ανοίγματα να είναι τόσο μεγάλα. Ακόμα και να έχει ο μεγαλομέτοχος να το καλύψει, θα έρθει κάποια στιγμή το FFP και θα μας το δείξει με άγαρμπο τρόπο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι εδώ για να δείξει τον πλούτο του, αλλά το ποδοσφαιρικό του σχέδιο».

Για το αν αλλάζουν οι στόχοι:  
«Οι στόχοι είναι πρωταθλητισμός και καλή πορεία στην Ευρώπη, πράγμα που το αμελήσαμε. Η ευρωπαϊκή καταξίωση έμεινε πίσω μπροστά στην ψύχωση για το πρωτάθλημα. Έχουμε εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Σε κάθε περίπτωση, η χρονιά ευρωπαϊκά, θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει, ει δυνατόν να αξιοποιεί στο 100% όλους τους παίκτες του. Πρώτος στόχος είναι να αξιοποιείς στο 100% αυτούς που έχεις. Ο δεύτερος είναι να τους δημιουργείς υπεραξία ώστε όταν πωλούνται να αφήνουν κέρδος. Ο τρίτος είναι οι επιλογές να είναι value for money».

Για το πως βιώνει τον Όλαφ Ρέμπε:
«Θα ήταν παράδοξο να πω ότι κάποιος είναι κακός στη δουλειά του… Προσπαθώντας να μη δημιουργήσω προσδοκίες που δημιουργούν πίεση, με όλους είχα καλές σχέσεις. Οταν έχεις κοινό στόχο μαθαίνεις να συνεργάζεσαι. Έναν αθλητικό διευθυντή, δεν τον κρίνω από τις μεταγραφές που έχει να κάνει. Γιατί αυτό έχει να κάνει με το πορτοφόλι που έχεις να διαχειριστείς. Τον κρίνω από τη δουλειά στην καθημερινότητα της ομάδας και ποσο προσπαθεί να τη βοηθήσει να εξελιχθεί. Με έχει εντυπωσιάσει σε αυτό. Ξεκίνησε από τα θεμελιώδη της ομάδας και για έναν άνθρωπο στην ηλικία του, που θέλει να χτίσει και το όνομα του, με εντυπωσίασε με πόσο μικρά ζητήματα ξεκίνησε. Είναι άνθρωπος που συνεννοήσαι εύκολα».

Για τη στήριξη στον Αμπέλ Φερέιρα:
«Δεν είναι καθόλου έκπληξη ότι ο κ. Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ στήριξαν τον Φερέιρα. Το έκαναν και με τον Λουτσέσκου και το έκαναν γιατί έβλεπαν μια δουλειά υποδομής, έναν άνθρωπο που έχει σχέδιο και γνωρίζει ποδόσφαιρο. Πέρσι τέτοιο καιρό που η ομάδα, αγκομαχούσε λίγο αγωνιστικά, έλεγα ότι μου αρέσει που έχει σχέδιο και δεν το αλλάζει. Δεν έπαιξε ποτέ ρόλο η πίεση του χρόνου για τη στήριξη του. Ο Φερέιρα στηρίχθηκε γιατί η ζυγαριά των θετικών γέρνει περισσότερο από τα αρνητικά. Ο Φερέιρα φαινόταν ότι έχει ένα σχέδιο, το οποίο ακόμα κι όταν δεν πήγαινε, το στήριζε. Υπάρχουν πολλά καλά σχέδια, αρκεί να επιμένεις και να ξέρεις να τα δουλεύεις».

Για την ενίσχυση του επιτελείου του:
«Δεν είναι αλλαγή, έχει σημασία. Εμείς ενισχύσαμε το αγωνιστικό τμήμα και το κάναμε και με τις ευλογίες του προπονητή. Το κλαμπ μπορεί να προσδώσει πράγματα στην καθημερινότητα μιας ομάδας που φεύγουν από την αρμοδιότητα του προπονητή».

Για τις υποθέσεις Βιεϊρίνια και Μίσιτς:
«Είναι προφανές ότι μιλάμε για ένα ανοικτό ζήτημα, για το οποίο δεν έχω κάτι νεότερο. Είναι προφανές ότι όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αναπτυχθεί και προσωπικές σχέσεις. Οταν με το καλό, τελειώσουν τα πράγματα όπως τελειώσουν θα μπορέσω να το σχολιάσω. Για τον Μίσιτς, είναι ακόμα περισσότερο δύσκολο για μένα, να κάνω ένα οποιοδήποτε σχόλιο. Δεν έχει αλλάξει κάτι από το προηγούμενο μήνα. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να βγει το παιδί ακόμα πιο δυνατό από την περιπέτεια που περνάει».

Για την τηλεοπτική στέγη του ΠΑΟΚ στη νέα σεζόν:
«Αν τα πράγματα δεν έχουν κάποια δραματική τροπή, δεν έρθει κάποια εξωπραγματική πρόταση ή κοντά σε αυτό που θεωρούμε εμείς καλό, θα είναι στο αναβαθμισμένο PAOK TV. H Nova βρίσκεται σε μια διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, δε γνωρίζω αν θα κάνει κάποια κίνηση. Εμείς δεν έχουμε λάβει κάποια πρόταση. Δε λέω ότι είναι απίθανο να έρθει κάποια στιγμή πρόταση πολύ καλή για τον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς ετοιμαζόμαστε για το PAOK TV».

Για το αν θα βγάλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2020-2021:
«Όχι δε θα βγάλει, εφόσον τα πράγματα είναι όπως είναι σήμερα. Δε θεωρούμε ότι η ΠΑΕ πρέπει να μετρήσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων. Ξέρουμε πόσο δίπλα μας είναι. Δεν υπάρχει λόγος να ζητήσουμε χρήματα για κάτι που δε μπορούμε να εγγυηθούμε, ούτε υπάρχει φως στον ορίζοντα. Έγιναν κάποιες προσπάθειες για ένα πειραματικό ποσοστό και η επιτροπή ήταν ανένδοτη. Τώρα, με την αύξηση των κρουσμάτων δε πιστεύω ότι θα αλλάξει».

Για το επικοινωνιακό του Ολυμπιακού:
«Έχει αλλάξει πολύ η δομή σε σχέση με πριν λίγα χρόνια, που πάλι ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιβάλλει την τοξικότητα. Τότε, υπήρχαν περισσότερα ανεξάρτητα media. Αυτήν τη στιγμή το 60-70% των πανελληνίων media, είτε ανήκουν είτε επηρεάζονται από τον κ. Μαρινάκη. Αυτήν τη στιγμή, επανήρθαμε σε μία εποχή που ο Ολυμπιακός λέει ότι πετάει ο γάιδαρος και τα media, όχι όλα, λένε ότι ο γάιδαρος πετάει. Έχει τόση μεγάλη επιρροή σε ΜΜΕ... Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν αντανακλαστικά και ο Ολυμπιακός, αν συνεχίσει θα πνιγεί μέσα στο δηλητήριο του. Κάθε μέρα, προσπαθεί να αποτρέψει σε οποιαδήποτε συμφωνία κοινής λογικής»

Για τον αποπροσανατολισμό του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, με το θέμα της Ξάνθης:
«Ισχύει σε ένα μεγάλο βαθμό. Αυτή ήταν η πρώτη στόχευση. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για το δικό μας οργανισμό, για το πόσο θα έμενε ανεπηρέαστος. Δεν ήταν εύκολο, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε «πέρα βρέχει». Όταν είσαι πρώτος, ο αντίπαλος σου θα προσπαθήσει να βρει όλους τους τρόπους, να βρει όλες τις ίντριγκες για να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι και ένας τεράστιος αριθμητικά οργανισμός, άρα θα πρέπει να οχυρωθούμε και να περιμένουμε αντίστοιχη συμπεριφορά από τον Ολυμπιακό. Γίνομαι κουραστικός αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν επηρεάζεσαι από τα καλά και τα στραβά και αλλάζεις σχεδιασμό, τότε δεν κάνεις πρωταθλητισμό».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και την ασχολία του με τον ΠΑΟΚ:
«Τώρα, αν όχι κάθε μέρα, μέρα πάρα μέρα, είναι σε τηλεδιασκέψεις με όλους τους συνεργάτες του. Δεν τον έχω δει πιο ενεργό. Επειδή στη Ρωσία είναι σε έναν ιδιότυπο περιορισμό, είναι πολύ μέσα στα θέματα. Δε νιώθω ότι λείπει. Ο κόσμος μπορεί να μην τον έχει δει, αλλά έχει καταλάβει και το έχουμε πει, ότι ο κ. Σαββίδης, δεν ήθελε να είναι ο μεγαλομέτοχος που κάνει πολλές δηλώσεις, αλλά ήθελε να μιλούν οι πράξεις του. Έχω την αίσθηση ότι είναι σαφές, ότι αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται μέχρι στιγμής, είναι το σχέδιο του κ. Σαββίδη. Δεν είναι απόμακρος, προχωράμε τη δική του στρατηγική».

Για το αν θα έχουν προχωρήσει όλα τα γραφειοκρατικά για το νέο γήπεδο μέσα στο 2021:
«Σίγουρος δε μπορώ να είμαι, γιατί είναι και ιδιαίτερη περίοδος. Υπάρχει μία πρόοδος. Το γήπεδο δεν εξαρτάται μόνο από το πότε θα βγουν τα σχέδια, αλλά έχουν να κάνουν και με άλλα ζητήματα, όπως το που θα παίζει ο ΠΑΟΚ. Όπως και να έχει, το βασικό είναι η γραφειοκρατική πρόοδος που εκτυλίσσεται αυτήν την περίοδο. Έχω την ελπίδα ότι μέσα στο 2021 όλα αυτά θα έχουν τελειώσει, ελπίζω να έχουν τελειώσει και όλες οι υπόλοιπες παράμετροι».  

Για την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη ως υφυπουργός Αθλητισμού:
«Έχω πολύ κακή άποψη... Όσο πιο έντονα εκφράζεται η δυσαρέσκεια τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αντικατάστασή του. Σε τέτοιες περιπτώσεις κανένας πρωθυπουργός δε θέλει να δείχνει ότι άγεται και φέρεται από την κοινή γνώμη. Θεωρώ τον κ. Αυγενάκη στο προθάλαμο της εξόδου και είναι θέμα τάιμινγκ του πρωθυπουργού, να τον αλλάξει σε κάποιον επόμενο ανασχηματισμό. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για διάφορα πράγματα που έχει κάνει, έχει αποδειχθεί ότι είναι μια κακή επιλογή γι’ αυτήν τη θέση».



Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved