Η… σκακιέρα του φευγάτου Μακέντα!

Η… σκακιέρα του φευγάτου Μακέντα!

Αργά ή γρήγορα ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να πει «ναι» στην παραχώρηση του Ιταλού-Το που θα εξαρτηθεί απ’ την επιθυμία του ίδιου του παίκτη-Τι περιμένουν στον Ερυθρό Αστέρα απ’ αυτόν.

65 συμμετοχές, 25 γκολ και 8 ασίστ. Οι αριθμοί του Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό. Όλα δείχνουν πως εκεί θα μείνουν και δε θα αυξηθούν. Καθώς ο Ιταλός επιθετικός θα είναι έκπληξη αν παραμείνει στο «τριφύλλι» και τη νέα σεζόν. Άλλωστε τα δεδομένα της υπόθεσης, μάλλον καθιστούν ως μονόδρομο την πώληση του 29χρονου στράικερ που στο «τριφύλλι» μέσα σε μια διετία είχε τα καλύτερα στατιστικά της καριέρας του σε σχέση με όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκε (περισσότερες εμφανίσεις, περισσότερα γκολ, περισσότερες ασίστ).

Όπως είναι γνωστό το συμβόλαιο του Φεντερίκο Μακέντα ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. Άρα για να μη χαθεί χωρίς να πάρει ευρώ ο Παναθηναϊκός (από τον Γενάρη και μετά) θα πρέπει να επεκτείνει τη συνεργασία του. Η συμφωνία που υπάρχει μαζί του, προβλέπει απολαβές 250.000 ευρώ. Ο ίδιος θα ήθελε τουλάχιστον τα διπλά για να υπογράψει νέο συμβόλαιο! Ποσά τα οποία το «τριφύλλι» δε δίνει, ειδικά απ’ τη στιγμή που έχει τον Καρλίτος στο ρόστερ του. Κατά συνέπεια, η επιλογή μοιάζει να είναι μία: Πώληση.

Αυτό, βέβαια, το γνωρίζουν οι πάντες. Όχι μόνο ο ίδιος ο Μακέντα, αλλά και οι ομάδες που τον έχουν… βάλει στο μάτι. Κατά συνέπεια το πρώτο δεδομένο είναι πως δύσκολα θα βρει ο Παναθηναϊκός το 1.000.000 ευρώ που ζητάει. Περισσότερο είναι μια τιμή εκκίνησης διαπραγματεύσεων, που σίγουρα θα μειωθεί στην πορεία.

Πολλά θα εξαρτηθούν κι απ’ τη διάθεση που θα δείξει ο ίδιος ο παίκτης. Αν θελήσει να πιέσει απ’ την πλευρά του, για να πωληθεί σε συγκεκριμένη ομάδα με λίγα λόγια. Μια πίεση που δύσκολα θα μπορέσει να αντέξει το «τριφύλλι» που δεν έχει κανέναν… άσο στα χέρια του σε αυτή την παρτίδα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ερυθρού Αστέρα. Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς (προπονητής της ομάδας) δήλωσε πως τον θέλει στο Βελιγράδι, αλλά πλέον είναι θέμα του ίδιου το τι θα γίνει. Δεν μίλησε για τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα, αλλά για το τι θέλει ο παίκτης. Τι σημαίνει αυτό; Αν ο ίδιος ο Μακέντα πιέσει το «τριφύλλι» για να τον παραχωρήσει στον Ερυθρό Αστέρα, τότε 99% αυτό θα συμβεί. Όπως γίνεται πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Ειδικά όταν ξέρει και ο Παναθηναϊκός αλλά και η πλευρά του παίκτη, πως η συνεργασία τους είναι κάτι που ουσιαστικά αυτή τη στιγμή δε συμφέρει κανέναν. Ο μεν Παναθηναϊκός θα κληθεί να χάσει έναν σημαντικό παίκτη χωρίς να πάρει ευρώ αν δεν τον πουλήσει, ενώ ο Μακέντα μετά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, θα μείνει με το συμβόλαιο που του αποφέρει 250.000 ευρώ. Τη στιγμή που «παίζει» ήδη πρόταση με πάγια 500.000 ευρώ που φτάνει μέχρι 750.000 με τα μπόνους (αυτή του Ερυθρού Αστέρα όπως αναφέρουν οι Σέρβοι). Κοινώς στο… τραπέζι «παίζουν» τα τριπλάσια απ’ όσα παίρνει τώρα, κάτι που σαφώς δεν μπορεί να τον αφήσει αδιάφορο.

Είναι σαν μια παρτίδα σκάκι που έχει κριθεί και πρέπει απλά να κάνει την επόμενη κίνηση ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Παναθηναϊκός αυτό που μπορεί να περιμένει ουσιαστικά, είναι να δείξει ο Ιταλός τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στην ομάδα που τον πήρε τη στιγμή που ήταν στα… αζήτητα και τον έβαλε ξανά στον ποδοσφαιρικό «χάρτη». Δίνοντάς του το δικαίωμα στα 29 του να ευελπιστεί πως θα βρει ένα ακόμη εξαιρετικό συμβόλαιο.



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved