Κάναντι: «Μια γενναία ομάδα στο γήπεδο, γρήγορη και επιθετική»

Κάναντι: «Μια γενναία ομάδα στο γήπεδο, γρήγορη και επιθετική»

Το στίγμα για τον Ατρόμητο της νέας σεζόν έδωσε ο Νταμίρ Κάναντι στην επίσημη παρουσίασή του.

Και επίσημα ξεκινά τη δεύτερη θητεία του στον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ΠΑΕ, παρουσία αρκετών φιλάθλων. Ο Αυστριακός τεχνικός τόνισε πως στόχος είναι οι Περιστεριώτες να πρωταγωνιστήσουν ξανά.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός, ο οποίος καλωσόρισε τον Κάναντι, ενώ δεν θέλησε να ρίξει το… ανάθεμα στους περσινούς προπονητές για την πορεία της ομάδας.

Ο Σπανός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όταν χωρίσαμε δεν περιμέναμε ότι θα τα ξαναπούμε τόσο γρήγορα. Μια σχέση αγάπης και αυτό μέτρησε πολύ έτσι ώστε να επιστρέψει για να φτιάξουμε έναν Ατρόμητο δυνατό που θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Κάναμε καλές πορείες με τον κόουτς. Πέρυσι κάναμε μια κακή χρόνια και θέλουμε να την ξεχάσουμε. Πάντα αναλαμβάνω τις ευθύνες. Ελπίζουμε τώρα να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Οι θέσεις της Ευρώπης πλέον έχουν γίνει πιο δύσκολες. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι γνωριζόμαστε με τον κόουτς.

Βιώνουμε μια παγκόσμια δύσκολη κατάσταση με την πανδημία που έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Εγώ ξέρετε πως λειτουργώ. Θέλω πάνω από όλα η ομάδα να είναι υγιής και αυτάρκης και νοικοκυρεμένη. Χρειαζόμαστε ενότητα και να έχουμε σχέση ειλικρίνειας. Με ξέρετε 15 χρόνια και έχω περάσει τις εξετάσεις μου. Καλή χρόνια να έχουμε με υγεία και εύχομαι να φτιάξουμε μια ομάδα με υγεία που να αρέσει στον κόσμο».

Για τα λάθη της προηγούμενης σεζόν: «Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τους κυρίους Αναστασίου και Παντελίδη γιατί όπως είπα είναι επιλογές μου. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν βγαίνουν τα πάντα. Δεν ήταν όμως τα αποτελέσματα όσο η κακή εικόνα της ομάδας που προβλημάτισε. Μπορεί κάποια πράγματα να μην βγήκαν. Δεν σημαίνει ότι θα ρίξουμε το ανάθεμα στους προπονητές».

Κάναντι: «Να φτιάξουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα»

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Νταμίρ Κάναντι: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθατε. Χαίρομαι πολύ που είμαι στον Ατρόμητο είχα δυο καταπληκτικά χρόνια και αυτός ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που επέστρεψα. Πάντα είχαμε καλή επαφή και παρακολουθούσα όλο αυτό το διάστημα την ομάδα. Δεν μου ήταν δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση. Ελπίζω να επαναλάβουμε τις επιτυχίες. Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι προσδοκίες ότι με τον Κάναντι θα έχουμε επιτυχίες αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί γιατί πιστέψτε με θα είναι δύσκολος ο στόχος μας να είμαστε στις πρώτες έξι θέσεις. Θα παλέψουμε πολύ για να φτιάξουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα.

Θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Είμαι μερικές ώρες στην Αθήνα αλλά παρακολουθούσα την ομάδα και έχω εικόνα. Τώρα είμαι εδώ για δουλειά και θα έχω επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή αλλά και τον πρόεδρο που θα πρέπει να πληρώσει (γέλια) για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πραγματοποιήσει το όραμα και τους στόχους της».

Για το κακό ξεκίνημα στην πρώτη θητεία του: «Αυτό που είδα από την πρώτη μου εμπειρία είναι ποσό δύσκολο είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει πίεση για το θετικό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν με αγχώνουν. Θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις μας στο Πήλιο για μια επιτυχημένη χρόνια. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ξεκινάμε από το μηδέν αφήνοντας πίσω ότι πετύχαμε στην προηγούμενη θητεία μου. Κοιτάμε πλέον το μέλλον. Θα δουλέψουμε στο 100% για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Το παρελθόν δεν μετράει κοιτάμε το σήμερα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση».

Για το αν θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά από τις Ακαδημίες: «Αύριο στο Πήλιο θα πάρουμε τρεις παίκτες από τις ακαδημίες. Στόχος μου να εξελίξουμε νέους παίκτες από τις ακαδημίες μας».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει εντοπίσει: «Είναι δύσκολο να αναλύσουμε ποια τακτική θα χρησιμοποιήσουμε. Θέλω μια γενναία ομάδα στο γήπεδο, με συνεργασίες, γρήγορο ποδόσφαιρο και επιθετική. Γνωρίζετε την φιλοσοφία μου. Δεν θέλω να μιλάω πολύ για τη σεζόν που έφυγε γιατί η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές».

Τέλος ο βοηθός του Κάναντι, Μανού Ερβάς σημείωσε: «Είμαι χαρούμενος που είναι εδώ. Ένιωσα από την πρώτη στιγμή την ενέργεια και την υποστήριξη. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και εγώ την ομάδα να κάνει επιτυχίες και να πετύχει τους στόχους μας».Live Chat Ολλανδία-Κατάρ 1-0
Live Chat Ολλανδία-Κατάρ 1-0
Πλούσια δώρα σε περιμένουν στο MundoBall από το Πάμε Στοίχημα
Πλούσια δώρα σε περιμένουν στο MundoBall από το Πάμε Στοίχημα
Live Chat Ισημερινός-Σενεγάλη 0-0
Live Chat Ισημερινός-Σενεγάλη 0-0
Περιστέρι-Αγραβάνης: «Ο κόσμος θα μας δώσει την έξτρα ώθηση με την Ρίτας Βίλνιους»!
Περιστέρι-Αγραβάνης: «Ο κόσμος θα μας δώσει την έξτρα ώθηση με την Ρίτας Βίλνιους»!