Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-3: Έκανε το καθήκον της πριν τον… τελικό (photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-3: Έκανε το καθήκον της πριν τον… τελικό (photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε το… δώρο του Κολοβέτσιου και ουσιαστικά οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη. Προηγήθηκε η Ένωση με τον Τσιγκρίνσκι, ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό ο Κουρμπέλης και κατόπιν ο Ολιβέιρα και ο Βέρντε με ανύπαρκτο πέναλτι σφράγισαν το 1-3. Πλέον, τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθούν στον… τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ από το +4 βρέθηκε στο -3 από τη στιγμή που το CAS επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τους επτά βαθμούς και γνώριζε ότι μόνο με νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού θα μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες για τη δεύτερη θέση.

Σε ένα ακόμα ματς, λοιπόν, στάθηκε σοβαρή, αποτελεσματική, αλλά και τυχερή. Ο Μπάρκας έβγαλε στο 1-1 το τετ α τετ με τον Καμπετσή και ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε στο 43’ τη λάθος αντίδραση του Κολοβέτσιου και χάρισε με 2-1 τη νίκη στην Ένωση, που πλέον περιμένει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Φαλήρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζοντας, όπως και να έχει, ότι πολλά θα κριθούν στον… τελικό της ερχόμενης Τετάρτης στο ίδιο γήπεδο με τους Θεσσαλονικείς.  

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε μία αλλαγή στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς της Τούμπας και η διάταξή του ήταν 3-4-3. Ο Κουρμπέλης, ο οποίος απουσίασε λόγω τιμωρίας, επέστρεψε αντί του τραυματία Χατζηθεοδωρίδη, σε ρόλο αριστερού στόπερ. Ο Σένκεφελντ ήταν δεξιά και ο Κολοβέτσιος στο κέντρο της τριάδας.

Ο Θεοχάρης είχε ρόλο δεξιού μπακ χαφ κι αριστερά ήταν ο Ζαγαρίτης. Στα χαφ έπαιξαν οι Αλεξανδρόπουλος, Ανουάρ και στην επίθεση αριστερά ο Μακέντα, δεξιά ο Μπουζούκης και στη κορυφή ο Καμπετσής.

Η ΑΕΚ έπαιξε 4-3-3. Δεξί μπακ ο Παουλίνιο, αριστερό ο Λόπες και στόπερ οι Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι. Ο Σιμόες ήταν κόφτης και είχε μπροστά του, τους Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι. Δεξιά έπαιξε ο Μάνταλος και αριστερά ο Λιβάγια.

Γκολ Τσιγκρίνσκι

Η ΑΕΚ, όπως συνηθίζει με τον Καρέρα, μπήκε να πιέσει ψηλά στο γήπεδο. Αφού στο 2’ σουτ του Θεοχάρη έφυγε άουτ, στο 8’ η Ένωση βρήκε το γκολ. Από κερδισμένο κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Τσιγκρίνσκι στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη.

Απάντηση καρμπόν

Ο Παναθηναϊκός πίεσε κατόπιν για την ισοφάριση και στο 15’ από κάθετη του Ανουάρ, ο  Καμπετσής ήταν τετ α τετ με τον Μπάρκα, αλλά το πλασέ του απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ. Στην εξέλιξη της φάσης, στο 16’, η μπάλα πήγε στον Μπουζούκη, ο οποίος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κουρμπέλης, όπως κι ο Τσιγκρίνσκι, με τρομερή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι του Μπάρκα.

Στο 17’ σουτ του Ολιβέιρα μπλόκαρε ο Διούδης, όπως και στο 22’ το αριστερό σουτ του Σιμάνσκι από το ημικύκλιο της μεγάλής περιοχής. Να σημειωθεί ότι μετά το 20’ ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπουζούκη στα χαφ και τον Μακέντα κοντά στον Καμπετσή, σε διάταξη 3-5-2.

Τεράστια ευκαιρία

Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό και οποιαδήποτε ομάδα έδειχνε ικανή να πετύχει δεύτερο γκολ. Το άγγιξε ο Παναθηναϊκός στο 31’. Οι «πράσινοι» έκλεψαν στην άμυνα με τον Θεοχάρη, ο Μπουζούκης έκανε την κούρσα και τη κατάλληλη στιγμή επιχείρησε την κάθετη στον Καμπετσή. Ο ταλαντούχος φορ βγήκε σε δεύτερο τετ α τετ με τον Μπάρκα και πλάσαρε, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ βγήκε νικητής. Απέρκουσε με το πόδι και η μπάλα πέρασε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Δώρο σε Ολιβέιρα

Το ημίχρονο έδειχνε να οδεύει προς το 1-1, αλλά στο 43’ η πίεση της ΑΕΚ ψηλά απέφερε καρπούς. Ο Κουρμπέλης έδωσε στον Κολοβέτσιο, ο οποίος δεν ήξερε τι να κάνει με τη μπάλα, του την έκλεψε ο Ολιβέιρα εκτός περιοχής, προχώρησε και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη.

Αλλαγές και φάση

Ο Δώνης έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο τον Σερπέζη, αντί του κουρασμένου Αλεξανδρόπουλου και τον Περέα στη θέση του Καμπετσή. Στο 49’ από πάσα του Μακέντα, ο Μπουζούκης με το αριστερό έκανε το σουτ κι ο Μπάρκας στη κλειστή του γωνία έδιωξε σε κόρνερ.  Ο Δώνης με τις αλλαγές έπαιξε 4-4-2 σε ρόμβο με τον Κουρμπέλη κόφτη, τους Ανουάρ, Σερπέζη εσωτερικούς μέσους και τον Μπουζούκη πίσω από Μακέντα, Περέα.

Τέλος με Βέρντε

Η ΑΕΚ το ίδιο διάστημα διαχειριζόταν το υπέρ της σκορ και έκλεισε τους διαδρόμους με αποτέλεσμα, οι «πράσινοι» να μην μπορούν να φτάσουν εύκολα στη περιοχή της. Στο 65’ ο Παναθηναϊκός γύρισε σε 4-2-3-1, με τους Χατζηγιοβάνη αριστερά, Μακέντα δεξιά και τον Μπουζούκη πίσω από τον Περέα. Στο 76’ ο Διούδης μπλόκαρε γυριστή κεφαλιά του Μάνταλου. Η ΑΕΚ δεν ένιωθε απειλή, κρατούσε εύκολα το 2-1 και στο 91’ ο Βέρντε νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Διούδη, αλλά στο 94’ ο ίδιος με πέναλτι, που κέρδισε ο Αραούχο από τον Κουρμπέλη και το είδε μόνο ο Διαμαντόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Στο 95’ ο Μπεκ σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο, βρήκε το δοκάρι και τέλος…  

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης (84’ Μπεκ), Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Ανουάρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (88’ Κολοβός), Μακέντα, Καμπετσής (46’ Περέα).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (91’ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (90’ Βέρντε), Λιβάγια (81’ Οικονόμου), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο).

Παναθηναϊκός ΆΕΚ 1- 3 |Highlights- Super League 8η αγων - Play off {12. 07. 2020}



Η Βίρτους έστειλε την Εφές... σπίτι της και πάει στην Μπασκόνια για την πρόκριση στα playoffs
Η Βίρτους έστειλε την Εφές... σπίτι της και πάει στην Μπασκόνια για την πρόκριση στα playoffs
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved