Παναθηναϊκός: Τα ακυρωμένα γκολ του Καμπετσή και η πορεία στον ΠΑΟ (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Τα ακυρωμένα γκολ του Καμπετσή και η πορεία στον ΠΑΟ (videos+photos)

Ο Αργύρης Καμπετσής δεν είχε τον χρόνο που επιθυμούσε για να δείξει στον Παναθηναϊκό το ταλέντο του, που τον είχε οδηγήσει 18 ετών στη Ντόρτμουντ. Τα τρία άκυρα γκολ λόγω VAR και χωρίς να έχει κάνει παράβαση ο ίδιος!

Ο Αργύρης Καμπετσής ήταν μία μεταγραφή με σπουδαία προοπτική για τον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι του 2018 ο Νίκος Νταμπίζας έπεισε τη Ντόρτμουντ να αφήσει ελεύθερο, με ποσοστό μεταπώλησης, τον 19χρονο τότε φορ (τώρα είναι 21, γεννήθηκε στις 6/5/99) και φυσικά το παιδί, ώστε να διακόψει το πενταετές συμβόλαιο με τον γερμανικό σύλλογο και να έρθει στο «τριφύλλι».

Στην πρώτη του συμμετοχή πέρσι, με τη Λαμία τη δεύτερη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, μπήκε στο ημίχρονο έκανε σπουδαία εμφάνιση και με μία εκπληκτική ασίστ, βοήθησε τον Εμμανουηλίδη να σημειώσει το 2-1 στο 70’ και να ξεμπλοκάρει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε ζοριστεί από την ομάδα της Φθιώτιδας.

Σεφτέ και δοκάρια            

 Στο επόμενο ματς με την ΑΕΛ εκτός έδρας (1-3) έπαιξε με πυρετό, αλλά πάλεψε όσο μπορούσε και κόντρα στον Λεβαδειακό τη τέταρτη αγωνιστική άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’ με ωραίο ξεπέταγμα και πλασέ, έπειτα από μπαλιά του Χατζηγιοβάνη. Την πέμπτη αγωνιστική με τον Πανιώνιο έφτασε μία ανάσα από το δεύτερό του γκολ. Στο 6’ από πάσα του Μακέντα, σημάδεψε από κοντά το αριστερό δοκάρι. Το αριστερό δοκάρι βρήκε η κεφαλιά του και στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Μπήκε αλλαγή στο 77’ με το σκορ 1-0 υπέρ των Αρκάδων κι έδωσε πνοή. Δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 88’ λόγω του δοκαριού και στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι.

Γλίτωσε το κάζο

Ο Καμπετσής ξεκίνησε βασικός και στη Τούμπα στις 29/10/18 την έβδομη αγωνιστική, βοηθώντας ένα ημίχρονο στο πρέσινγκ, αλλά έκτοτε παρέμεινε στον πάγκο κι έπαιζε κυρίως αλλαγή. Η επόμενη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα ήταν με τον ΠΑΣ Γιάννινα στον δεύτερο γύρο στις 9/2/19, λόγω απουσίας του Μακέντα.

Νωρίτερα, στις 5/12/18 είχε παίξει στο κύπελλο στο ΟΑΚΑ με την Ιεράπετρα και στο 94’ με ωραίο πλασέ ισοφάρισε 2-2 και γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από το κάζο της ήττας κόντρα σε ομάδα τρίτης κατηγορίας. Το δεύτερο τέρμα του στο περσινό πρωτάθλημα, το πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα με 3-1. Ο Καμπετσής έπαιξε δίπλα στον Μακέντα στο 4-4-2 και σημείωσε στο 49’ το 2-0. Συνολικά, έκλεισε την περασμένη σεζόν με 24 ματς, τρία γκολ και μία ασίστ, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αλλά αγωνιζόμενος κυρίως αλλαγή μετά την Τούμπα.

Γκολάρα και περιορισμός

Στη διάρκεια της προετοιμασίας ο Καμπετσής έδειχνε ότι δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Δώνη. Στα φιλικά τον χρησιμοποιούσε κυρίως στα άκρα. Ο Καμπετσής, πάντως, πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ κόντρα στη Φένλο. Ο Χατζηγιοβάνης από αριστερά έκανε τη μπαλιά, ο Καμπετσής έπαιξε στο όριο του οφσάιντ, κινήθηκε την κατάλληλη στιγμή σε ρόλο δεξιού εξτρέμ και με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι.

Τρία γκολ άκυρα με VAR

Στο πρωτάθλημα, όμως, δεν έπαιζε. Μέχρι την έκτη αγωνιστική στη Ριζούπολη με τη Ξάνθη, όπου μπήκε αλλαγή στο 81’ κι ενώ φορ σε εκείνο το ματς, επειδή έλειπε ο Μακέντα, είχε παίξει ο Κολοβός. Στον Ατρόμητο την έβδομη αγωνιστική ξεκίνησε για πρώτη φορά και είχε θετική παρουσία. Την όγδοη αγωνιστική ξεκίνησε η ιστορία με το VAR. Με το σκορ 0-1 υπέρ της ΑΕΛ, ο Καμπετσής ισοφάρισε στο 34’, αλλά ο Σιδηρόπουλος είδε τη φάση στο VAR κι ακύρωσε το γκολ λόγω φάουλ του Δώνη στον Κρίστινσον. Αυτό συνέβη στις 27/10/19.

Έκτοτε, μέτρησε πέντε ματς ως αλλαγή από 3’ έως 29’ μάξιμουμ, ενώ πέτυχε το πρώτο και μοναδικό του γκολ φέτος, με πλασέ στη ρεβάνς κυπέλλου με τη Παναχαϊκή. Βασικός αγωνίστηκε ξανά με την ΑΕΛ στις 25/1/20. Τρεις μήνες αργότερα και είχε καλή παρουσία. Έπαιξε και με την ΑΕΚ, σε ένα ματς, όπου ο Δώνης λόγω του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ κράτησε αρκετούς βασικούς στον πάγκο και ο Καμπετσής, όπως και όλη η ομάδα, δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα. Συνολικά, στο πρωτάθλημα είχε 10 αγώνες (τέσσερις βασικός) και 367 λεπτά.

Ευκαιρίες

Επόμενη συμμετοχή του πλέον ήταν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στα play offs. Μπήκε στο 73’ και στο 89’ βρέθηκε στη πορεία της μπάλας στο σουτ του Κολοβού, την άγγιξε ελάχιστα κι αυτή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ήταν η καλύτερη στιγμή των «πράσινων» στο ματς. Στο Φάληρο, μπήκε στο 86’ και τέσσερα λεπτά αργότερα από μπαλιά του Μπουζούκη έπιασε μία ωραία κεφαλιά, που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κι ακολούθησαν τα δύο γκολ που ακυρώθηκαν. Με τον ΟΦΗ πέρασε στο ματς στο 83’ με το αποτέλεσμα στο 0-0, στο 85’ σκόραρε με πλασέ, αλλά ο Καραντώνης είδε τη φάση στο VAR κι αποφάσισε ότι έχει κάνει νωρίτερα χέρι ο Περέα. Με τον Άρη ο Δώνης τον ξεκίνησε, στην πρώτη καλή στιγμή είχε δοκάρι, από γύρισμα του Μακέντα και στο 58’ σκόραρε με πλασέ, έπειτα από πάσα του Χατζηθεοδωρίδη και προσποίησε στον Ρόουζ. Αλλά ο Ευαγγέλου αποφάσισε ότι στην αρχή της φάσης έκανε φάουλ ο Ιταλός φορ…

Το γκολ με τη Φένλο

 
 
VAR 1...  Δείτε μετά το 1’20’’.
 
 
VAR 2 Δείτε μετά το 2'40''
 
 
VAR 3 Δείτε κι εδώ μετά το 2'40''
 
 
 


Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved