ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-2: «Καθάρισε» το 45ο από τα πρώτα 45!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-2: «Καθάρισε» το 45ο από τα πρώτα 45!

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, ζορίστηκε από τη... μισή ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κράτησε το «διπλό» (2-1) και κατέκτησε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του!

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στα πρώτα 45 λεπτά και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερα από δύο τέρματα, καθώς έχασαν πολλές ευκαιρίες κόντρα σε μια ΑΕΚ που αντιμετώπισε πολλά θέματα στην άμυνα, λόγω και των πολλών απουσιών που είχε. 

Στην επανάληψη, όμως, η άνοδος του Μάρκο Λιβάγια άλλαξε την εικόνα των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι έβαλαν... δύσκολα στον αντίπαλο τους, μείωσαν σε 1-2 και άσκησαν μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό. 

Μάλιστα, η «Ένωση» «φωνάζει» και για τη φάση του 89ου λεπτού, όπου η μπάλα μετά το χέρι του Χουλτ φαίνεται να χτυπάει στο χέρι του Ομάρ. Ο Ζερόμ Μπρισάρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το VAR δεν κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση.

Δυνατά από το ξεκίνημα...

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με ξεκάθαρη διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα έκανε πιο απλά τα πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο τέταρτο η κατοχή ήταν 76-24% υπέρ των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι κι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα προβλήματα που είχαν οι γηπεδούχοι στη δεξιά πλευρά της άμυνα τους. Ο Παουλίνιο είχε πολλά θέματα, ο Βέρντε δεν έδινε τις βοήθειες που θα έπρεπε κι οι παίκτες του Μαρτίνς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Μεγαλύτερη όλων ήταν εκείνη του 19ου λεπτού όταν μετά το τρομερό σουτ του Φορτούνη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Αλλαγή συστήματος αλλά...

Ο Καρέρα αρχικά επέλεξε να φέρει τον Αλμπάνη δεξιά και να φέρει τον κακό Βέρντε πίσω από τον Αραούχο. Τελικά, ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή στο 27ο λεπτό, βάζοντας τον Οικονόμου στη θέση του Έλληνα επιθετικού. Η ΑΕΚ κατάφερε ως ένα σημείο να ισορροπήσει το ματς και μετά την ωραία συνεργασία Αραούχο-Λιβάγια, ο Κροάτης βρέθηκε τετ-α-τετ αλλά ο Μπα με ένα τρομερό τάκλιν απέτρεψε το 1-0. Τελικά ήρθε ο Ελ Αραμπί, ο οποίος αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου, να ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, έκανε ένα τρομερό πλάγιο σουτ στην κίνηση μετά την πολύ καλή σέντρα του Μασούρα από τα αριστερά.

0-2 ο Ολυμπιακός, μηδέν τελικές η ΑΕΚ!

Οι παίκτες της ΑΕΚ δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα κι αυτό φάνηκε στο δεύτερο γκολ της ομάδας του Πειραιά, όταν ο Μπουχαλάκης έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έδωσε στον Φορτούνη, ο οποίος γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Καμαρά, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2 στο 45ο λεπτό. Ουσιαστικά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που άξιζαν στο πρώτο ημίχρονο εκεί όπου η κατοχή ήταν 67%-33% υπέρ τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος δίχως να κάνει τελική, ενώ ο Ολυμπιακός είχε έξι με τις δύο να καταλήγουν εντός στόχου.

Έβγαλε αντίδραση...!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με διάθεση να κρατήσουν το 2-0 και ίσως να βρουν ένα τρίτο γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» μπόρεσαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα και σταδιακά ανέβασαν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει και ευκαιρίες. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αγωνιστική άνοδος του Λιβάγια, ο οποίος έκανε γύρισμα στο 53' από τα δεξιά αλλά κανείς δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα (64'), ο Κροάτης έκανε ωραία ενέργεια και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Χουλτ, το πλάγιο σουτ του οποίο έδιωξε ο Σα σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Λιβάγια, ο Ελ Αραμπί παραλίγο να βάλει αυτογκόλ!

Μείωσε με τον Αραούχο, πίεσε για την ισοφάριση

Από τη φάση του Ελ Αραμπί, ήρθε και το κόρνερ που εκτέλεσε (ποίος άλλος;) ο Λιβάγια, όπου έφερε το γκολ του Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε την κεφαλιά, ο Σα έδιωξε με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και στο... ριμπάουντ ο παίκτης της ΑΕΚ έκανε το 1-2 στο 66ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Καρέρα ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και πίεσε για την ισοφάριση, κάτι που επέτρεψε και στον Ολυμπιακό να βρει χώρους. Όπως στο 87ο λεπτό, όταν ο Καμαρά από ευνοϊκή θέση πλάσαρε ψηλά άουτ.

Η φάση που «φωνάζει» η ΑΕΚ

Στο 89ο λεπτό έγινε μια φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των παικτών και των ανθρώπων της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, με την μπάλα να καταλήγει στον Χουλτ, ο οποίος έκανε το σουτ κι όπως φάνηκε η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του Ομάρ. Ο Τουρπέν είπε παίζεται ενώ δεν κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR. Στο φινάλε ο Καρέρα δεν είχε και πολλές επιλογές λόγω των απουσιών και το γεγονός ότι ως αλλαγή πέρασαν οι Μαχαίρας και Χριστόπουλος δείχνει τις περιορισμένες επιλογές που είχε ο προπονητής της «Ένωσης».

Τα γκολ: Αραούχο 66' / Ελ Αραμπί 38', Καμαρά 45' 

Κίτρινες: 7' Λιβάγια - 55' Σεμέδο, 83' Μπουχαλάκης

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89' Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31' Οικονόμου), Βέρντε (83' Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90'+2' Λοβέρα), Φορτούνης (71' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77' Καφού), Αραμπί (77' Χασάν).

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-2: Τα highlights του αγώνα



Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved