Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0: «Ερυθρόλευκος» περίπατος (video+photos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0: «Ερυθρόλευκος» περίπατος (video+photos)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός:  Ο Ολυμπιακός με ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κι ένα «σβηστό» δεύτερο πήρε άνετα με 3-0 το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σκόρερ οι Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί, το «κερασάκι» ο Καφού. Εκ των κορυφαίων Ομάρ, Φορτούνης, Λοβέρα.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Το μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αδιάφορο φέτος, αφού ο ένας απλώς περιμένει τη στέψη κι ο άλλος να τελειώσει η σεζόν. Μοναδικό κίνητρο το γόητρο, μία ακόμα νίκη που θα προστεθεί στην ιστορία.

Τι περίμενε ο οπαδός του Ολυμπιακού; Μία άνετη επικράτηση. Τι περίμενε ο οπαδός του Παναθηναϊκού; Μία αξιοπρεπή εμφάνιση κι ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλά ανησυχούσε ο καθένας με όσα έχουν συμβεί στην ομάδα. Πολλές φορές σ’ αυτά τα ντέρμπι δεν έρχεται αυτό που ελπίζει ο οπαδός. Τώρα, όμως, έγινε ακριβώς αυτό. Λες και ήταν προδιαγεγραμμένο… Ο Ολυμπιακός με έναν απίστευτο Ομάρ, τον Ελ Αραμπί να εκτελεί, τον Φορτούνη να παίζει λες και ήταν βασικός όλη τη σεζόν, ενώ ξεκίνησε για πρώτη φορά σε ματς από τις 15/2 και τον Λοβέρα σε κέφια, λύγισε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 3-0.

Στη μία πλευρά ο αήττητος και βέβαιος πρωταθλητής Ολυμπιακός. Μία ποιοτική ομάδα, όπου με τον Πέδρο Μαρτίνς βγάζει αυτοματισμούς, με τρομερή ψυχολογία, με έναν killer μπροστά τον Ελ Αραμπί. Έλειπε επίσης ο πρώτος σε ασίστ φέτος, ο Βαλμπουενά. Και τι μ’ αυτό; Τον αντικατέστησε ο ηγέτης των περασμένων ετών, ο Φορτούνης, ο οποίος είχε συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ.   

Στον αντίποδα, τα προβλήματα του Παναθηναϊκού ήταν γνωστά. Χωρίς δεξί μπακ, χωρίς τον Ινσούα στο αριστερό άκρο και με τους Δώνη, Ζαχίντ να πραγματοποιούν την τελευταία τους εμφάνιση. Με έναν προπονητή, που είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι θ’ αποχωρήσει. Που δεν έχει επαφές με τον τεχνικό διευθυντή. Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Με τη ψυχολογία πεσμένη, ενώ στον πάγκο από τους εννιά, οι επτά ήταν παιδιά της Ακαδημίας. Το «τριφύλλι», λοιπόν, αν και είχε τη πρώτη φάση του ματς, δέχθηκε νωρίς γκολ, μόλις στο 5’ και κατόπιν παραδόθηκε στις ορέξεις του αιώνιου αντιπάλου.   

Σχηματισμοί

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να αφήσει εκτός του Μασούρα, ενδεχομένως για να τον έχει φρέσκο και στον ημιτελικό του κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη και ξεκίνησε αριστερά τον Λοβέρα. Δεξιά ήταν ο Φορτούνης, πίσω από τον Ελ Αραμπί, ως συνήθως, ο Καμαρά (4-4-2 σε φάση άμυνας) και οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης ήταν τα χαφ. Οι Ομάρ, Τσιμίκας ήταν στα άκρα και παρτενέρ του Σεμέδο ο Μπα.

Ο Γιώργος Δώνης, όπως αναμενόταν έβαλε δεξιά τον Ανουάρ Τουχαμί, αφού έλειπε ο Ματίας Γιόχανσον, ενώ αριστερά ξεκίνησε ο Χατζηθεοδωρίδης αντί του Ινσούα. Οι Κουρμπέλης, Δώνης ήταν στα χαφ, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης, δεξιά ο Αγιούμπ και ο Ζαχίντ πίσω από τον Μακέντα. Στόπερ ήταν φυσικά οι Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος.  

Ευκαιρία ΠΑΟ, γκολ ΟΣΦΠ

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς όταν στο 2’ ο Ζαχίντ εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουρμπέλης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Ο Ολυμπιακός, όμως, χτυπούσε στην αριστερή πλευρά των «πρασίνων». Στην πρώτη κάθετη προς τον Ομάρ που ανέβαινε συνεχώς είχε απάντηση. Στο 5’ είχε, αλλά σε πρώτο χρόνο… Διότι από τη κάθετη του Φορτούνη και τη σέντρα του έμπειρου δεξιού μπακ, η μπάλα από επέμβαση του Κουρμπέλη κατέληξε αριστερά στον Λοβέρα, ο οποίος πάσαρε στον Γκιγιέρμε, αυτός απέφυγε τον Δώνη κι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη κι άνοιξε το σκορ.

Στη γραμμή ο Μπα!

Στο 18’ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Δώνης έφυγε ως κρυφός κυνηγός στην αντεπίθεση, σήκωσε αριστερά προς τον Χατζηγιοβάνη, ο Σα έδιωξε, αλλά ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού έγινε αποδέκτης κι από πολύ πλάγια αριστερά εκτέλεσε με το δεξί, ωστόσο, στη γραμμή ο Μπα έδιωξε σε κόρνερ με το κεφάλι κι έσωσε την ομάδα του!

Τρομερό γκολ Ελ Αραμπί με 22 «ερυθρόλευκες» επαφές!

Το «τριφύλλι» δεν έκανε το 1-1 και στο 21’ ο Ελ Αραμπί το τιμώρησε, όπως είχε κάνει και στο ματς πρωταθλήματος στο Φάληρο. Ο Φορτούνης έκανε την κάθετη, ο Μπουχαλάκης με τη μία έδωσε στον Ομάρ, ο οποίος έκανε τρομερές επελάσεις (ο Χατζηθεοδωρίδης είχε βρει τον μπελά του), αυτός γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Μαροκινός φορ με δεξί σουτ νίκησε κατά κράτος τον Σένκεφελντ και τον Διούδη για το 2-0… Αυτό ήταν το τελείωμα. Διότι πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, πέρασε κι από τους έντεκα παίκτες του Ολυμπιακού. Η ανάπτυξη ξεκίνησε από τον Σα, άλλαξε ερυθρόλευκο» κάτοχο η μπάλα 22 φορές και έγινε το 2-0!    

Ο Δώνης έβλεπε ότι η ομάδα του είχε θέματα, δεν πάγωσε από το πρώτο λεπτό τον ρυθμό, αλλά ακολουθούσε αυτόν που είχαν επιβάλλει οι «ερυθρόλευκοι» και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 με τον Κουρμπέλη κόφτη και τους Αγιούμπ, Δώνη εσωτερικούς μέσους. Ο Χατζηγιοβάνης, παράλληλα, ήρθε στη δεξιά πλευρά και ο Ζαχίντ πήγε αριστερά.

Ακυρώθηκε η κόκκινη

Στο 33’ ο Σιδηρόπουλος έδειξε κόκκινη κάρτα στον Χατζηθεοδωρίδη. Στο ριπλέι, όμως, φάνηκε καθαρά ότι ο μπακ του Παναθηναϊκού βρήκε με προβολή τη μπάλα στη μονομαχία με τον Καμαρά. Ο Σιδηρόπουλος είδε τη φάση στο VAR, ακύρωσε την κόκκινη, αλλά τη μετέτρεψε σε κίτρινη… Ο Παναθηναϊκός έως το τέλος του ημιχρόνου είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν ήξερε τι να τη κάνει, ο Μακέντα ήταν αποκομμένος και η μπάλα δεν έφτανε σωστά μπροστά. Οι παίκτες του τη «πουλούσαν» εύκολα και από τη στιγμή που έπαιζαν ψηλά, κάθε αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο transition μύριζε φάση.

Στο 43’ ο Λοβέρα σέντραρε από αριστερά, ο Μπα σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους, όμως, η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Στο 45’+1’ νέα σέντρα, αυτή τη φορά του Τσιμίκα, κεφαλιά του Ελ Αραμπί από το ύψος του πέναλτι έφυγε επίσης άουτ. Στο 45’+2’ ο Λοβέρα έπιασε το δεξί φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Διούδης απέκρουσε στην αριστερή γωνία.

Αλλαγές και σβηστές μηχανές

Ο Δώνης με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου πέρασε τον Κουρμπέλη δεξί μπακ και τον Ανουάρ κόφτη με τους Δώνη, Αγιούμπ μπροστά του, ενώ αριστερά αντί του αρνητικού-φευγάτου Ζαχίντ πήγε ο Κολοβός. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο είχε ξανά τη μπάλα στα πόδια του, αλλά χωρίς να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή. Μία φλύαρη κατοχή με τον Ολυμπιακό απλώς να κρατάει τις γραμμές του και να περιμένει ένα λάθος για να φύγει εκ νέου στη κόντρα. Όπως είχε κάνει στο ματς με τον Άρη. Διαχειριζόταν τον χρόνο, αφού είχε «κλειδώσει» το ματς. Στο 61’ ο Μαρτίνς, μάλιστα, έβγαλε τους Ελ Αραμπί, Γκιγιέρμε για να τους φρεσκάρει και είχε τον Καφού στα χαφ και τον Χασάν στη κορυφή. Στο 64’ ο Δώνης από καλή θέση σούταρε άουτ και την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 77’.

 Νωρίτερα, ο Δώνης έβαλε τον Μπουζούκη οκτάρι, πήγε ξανά αριστερά τον Χατζηγιοβάνη και δεξιά τον Κολοβό, ενώ ο Μαρτίνς πήγε αριστερά τον Μασούρα και δεξί μπακ τον Γκασπάρ. Με τον Μπρούνο δεν άλλαξε διάταξη, όπως και ο Παναθηναϊκός με τον Καμπετσή. Σε διάταξη 4-3-3, ο Καμπετσής πήγε δεξιά, ο Κολοβός και ο Μπουζούκης ήταν εσωτερικοί μέσοι και ο Δώνης κόφτης. Στο 89’, μάλιστα, σε μπαλιά του Μπουζούκη, ο Καμπετσής έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά η ωραία κεφαλιά του κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σα.

«Κερασάκι» Καφού

Ο Ολυμπιακός σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έπαιζε με σβηστές μηχανές, αλλά στο 91’ ο Καφού έβαλε το «κερασάκι». Εκτός περιοχής από τον άξονα και με ωραίο δεξί φαλτσαριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία, αφήνοντας «άγαλμα» τον Διούδη.   

 Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ (74’ Μασούρας), Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (61’ Καφού), Μπουχαλάκης, Καμαρά (86’ Μπρούνο), Λοβέρα (74’ Γκασπάρ), Φορτούνης, Ελ Αραμπί (61’ Χασάν).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ανουάρ (86’ Καμπετσής), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (80’ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης, Δώνης, Αγιούμπ (72’ Μπουζούκης), Ζαχίντ (46’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3 -0 Ηighlights -Super League 3η αγων- Play-off


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Super League: Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά το ντέρμπι αιωνίων (photos)

Super League: Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά το ντέρμπι αιωνίων (photos)

Μαρτίνς: «Ήρθε γρήγορα η νίκη, διαφορετικό ματς με τον ΠΑΟΚ»

Μαρτίνς: «Ήρθε γρήγορα η νίκη, διαφορετικό ματς με τον ΠΑΟΚ»

Δώνης: «Δεν υπάρχει πλέον υγεία»

Δώνης: «Δεν υπάρχει πλέον υγεία»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved