Κορονοϊός: Δικαιολογίες… τέλος, μονόδρομος η οριστική διακοπή

Κορονοϊός: Δικαιολογίες… τέλος, μονόδρομος η οριστική διακοπή

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της UEFA και την κατάθεση της τροπολογίας, η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων είναι μονόδρομος!

Η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει στο ελάχιστο και ο κορονοϊός εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη απειλή. Μπορεί η Ελλάδα να έχει χειριστεί καλά την κατάσταση και να μην έχει θρηνήσει θύματα στο ποσοστό που έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι αρμόδιοι ωστόσο είναι ξεκάθαροι. Δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση, γιατί αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το να εξακολουθούν κάποιοι να συζητούν για τη συνέχισε των πρωταθλημάτων αρχίζει να φαίνεται πια ουτοπικό. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση θα έπρεπε να είναι ο σχεδιασμός ενός πλάνου… σωτηρίας του ελληνικού αθλητισμού. Να χαραχθεί μια στρατηγική  για την επόμενη ημέρα που να κάνει βιώσιμα τα πρωταθλήματα και της ομάδας, όπως και το να αισθανθεί ο κόσμος ασφαλείς για να επιστρέψει στα γήπεδα όταν θα υπάρχει το «ΟΚ» από τους αρμόδιους φορείς.

Πλέον, έχουν «στερέψει» και οι… δικαιολογίες για όσους ήθελαν πάση θυσία να παιχτούν τα υπόλοιπα των πρωταθλημάτων. Η κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή από πλευράς Υφυπουργού, ανοίγει τον δρόμο σε Ομοσπονδίες και Λίγκες για να τερματίσουν τη σεζόν λόγω του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή, ο «μπαμπούλας» της UEFA δεν υπάρχει πια, σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήταν ξεκάθαρη. Όποια χώρα θέλει να διακόψει το πρωτάθλημά της οριστικά, μπορεί να το κάνει σε συνεννόηση με την πολιτεία και από εκεί και πέρα είτε να αναδείξει πρωταθλητές, είτε να βάλει παύλα στη σεζόν. Αυτό δεν θα επηρεάσει τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA την επόμενη αγωνιστική περίοδο και θα μπορούν να δηλωθούν ομάδες με βάση την κατάταξη τη στιγμή της διακοπής.

Τρανό παράδειγμα, το πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Εκεί μάλιστα όπου υπήρχε  ισοβαθμία στην κορυφή μεταξύ Άγιαξ και Άλκμααρ και φαίνεται πως η… παύλα θα είναι η οριστική λύση. Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιολογίες που έβρισκαν αρκετοί, για να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα, έχουν στερέψει και η μοναδική λογική, υπεύθυνη και σοβαρή λύση είναι η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων για να υπάρξει σοβαρή επανεκκίνηση ενόψει της νέας σεζόν.

Προφανώς κι αυτό δεν αφορά μόνο τη Super League ή τη Basket League (που πρώτη αποφάσισε οριστική διακοπή με ψήφους 14-0) αλλά το σύνολο των διοργανώσεων. Άλλωστε, μετά και τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις, είναι πιο  ορατό από ποτέ το ενδεχόμενο αυτή η διακοπή να έρθει και σε διεθνές επίπεδο (UEFA, Euroleague) με ελάχιστες χώρες όπως η μονίμως...διαφοροποιημένη Γερμανία να επιμένουν στην επιστροφή στη δράση. Λαμία: Εκτός Μαρτίνεθ και Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι με ΠΑΟΚ
Λαμία: Εκτός Μαρτίνεθ και Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι με ΠΑΟΚ
Παγκόσμιο Συλλόγων: Τεσσάρα η Ρεάλ Μαδρίτης, πάει για την 5η κούπα
Παγκόσμιο Συλλόγων: Τεσσάρα η Ρεάλ Μαδρίτης, πάει για την 5η κούπα
Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, 09/02
Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, 09/02
Euroleague: Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου με 93-60
Euroleague: Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου με 93-60