ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Με την κλάση του Αραούχο (video+photos)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Με την κλάση του Αραούχο (video+photos)

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 8’ χάρη σε γκολάρα του Αραούχο και κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό που ήταν καλύτερος σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι…

Αν δεν υπήρχε στο ματς ο Σέριο Αραούχο, το πιθανότερο είναι αυτό να μην είχε γκολ. Η κλάση του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρατάχθηκε με πάρα πολλές αλλαγές απέναντι στην Ένωση ενόψει… Κυπέλλου και ΠΑΟΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να κερδίζουν 1-0 χάρη στο γκολ του «Τσίνο» από το 8’ του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός αν και με αρκετά διαφορετικά πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν ανώτερος κι έδειξε την εντύπωση πως αν έπαιζε πλήρης από το ξεκίνημα θα ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ του Καρέρα ήταν απίστευτα… φοβική, δεν έφτιαξε φάσεις και απείλησε μόνο με μακρινά σουτ την εστία του Διούδη ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει δυο φορές στο ματς. Στο σουτ του Αραούχο  δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, έκανε όμως μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Κρίστισιτς στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε τον Παναθηναϊκό στο ματς. Πλέον, η Ένωση με τη νίκη της αυτή πήγε στο +7 από τον Παναθηναϊκό έχοντας 44 βαθμούς και την 3η θέση, ενώ το τέταρτο «τριφύλλι» έμεινε στους 37… Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη  της ΑΕΚ σε ντέρμπι από την 1η Απριλίου 2018. Τότε ο «δικέφαλος», είχε νικήσει και πάλι τον Παναθηναϊκό (3-0) και χρειάστηκε σχεδόν δυο χρόνια για να τα καταφέρει ξανά απέναντι σε έναν από τους άλλους τρεις μεγάλους του πρωταθλήματος...

Έτσι έπαιξαν…

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε το 4-3-3 για την ΑΕΚ με τον Μπάρκ κάτω από τα δοκάρια. Οι Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας και Λόπες από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα και οι Σιμάνσκι και Κρίστισιτς ανασταλτικά χαφ με τον Μάνταλο σε ρόλο οργανωτή. Ο Βέρντε ήταν δεξιά και ο Λιβάια αριστερά στο πλευρό του Σέρχιο Αραούχο.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης διατήρησε το 4-2-3-1 για τον Παναθηναϊκό αλλά με αρκετές αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χατζηθεοδωρίδη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Ανουάρ και Δώνης ήταν τα κεντρικά χαφ με τον Μπεκ δεξιά, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και τον Μπουζούκη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καμπετσή.

«Μίλησε» η ποιότητα του Αραούχο

Η ΑΕΚ πήρε ώθηση από τον κόσμο της στο ξεκίνημα του ματς, ωστόσο τις δυο πρώτες τελικές (ακίνδυνες) τις είχε ο Παναθηναϊκός με Χατζηθεοδωρίδη, Δώνη. Η πρώτη τελική προσπάθεια της Ένωσης στο 8’ έφερε και το πρώτο γκολ από τον Σέρχιο Αραούχο. Η κλάση του Αργεντινού επιθετικού ήταν αυτή που έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κιτρινόμαυρους», χωρίς στη συνέχεια του ημιχρόνου η εικόνα του ματς να το δικαιολογεί αυτό.

Ο Παναθηναϊκός μετά το τέταρτο ισορρόπησε απόλυτα το ματς, πήρε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο, δεν είχε όμως τη μεγάλη φάση. Οι «πράσινοι» έψαξαν τις φάσεις από την πλευρά του Χατζηγιοβάνη κυρίως, είχαν κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μπάρκα και θα μπορούσαν να έχουν διεκδικήσει κάτι καλύτερο αν είχαν πιο καλές επιλογές στο τελευταίο τρίτο. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ είχε δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό, έψαχνε τις γρήγορες μεταβάσεις με Βέρντε και Αραούχο ή τις ατομικές εμπνεύσεις του Λιβάια, χωρίς όμως κι αυτή να φτιάξει ευκαιρία και να γίνει απειλητική για τον Διούδη.

«Ταμπούρι» η ΑΕΚ, «φλύαρος» ο Παναθηναϊκός

Η εικόνα δεν άλλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να φτιάξει κάποιες φάσεις αλλά δεν είχε τη σωστή επιλογή όταν έφτανε έξω από την περιοχή του Μπάρκα. Ο Δώνης μετά τη μια ώρα αγώνα έριξε στο ματς Ζαχίντ και Μακέντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο επικίνδυνο τον Παναθηναϊκό, ενώ στο ματς μπήκε κι ο Νάγκι για να πάρει κι άλλες ανάσες ο Χατζηγιοβάνης που είχε την καλύτερη στιγμή για το «τριφύλλι» λίγα λεπτά νωρίτερα με  διαγώνιο σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή και δεν κινδύνεψαν ποτέ από την ΑΕΚ που είχε γυρίσει πίσω και κοιτούσε μόνο πως θα διαφυλάξει το αποτέλεσμα.

Ο Καρέρα, μάλιστα, στο τέλος έδειξε πως τον ένοιαζε μόνο το αποτέλεσμα και φοβόταν να ανοιχτεί, βάζοντας τον Οικονόμου αντί του Λιβάια. Η είσοδος των γρήγορων Κλωναρίδη και Αλμπάνη δεν έφερε προβλήματα για τον Παναθηναϊκό νωρίτερα με τον Κρίστισιτς να έχει ένα δυνατό σουτ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Διούδης σε κόρνερ και κάπου εκεί σταμάτησαν ουσιαστικά οι φάσεις. Οι παίκτες της ΑΕΚ προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο, οι «πράσινοι» δεν είχαν τους αυτοματισμούς άλλων αγώνων και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κροάτη διαιτητή Γιόβιτς.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπεζ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Βέρντε (68’ Αλμπάνης), Λιβάια (85’ Οικονόμου), Αραούχο (77’ Κλωναρίδης)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Δώνης, Μπουζούκης (58’ Ζαχίντ), Μπεκ, Χατζηγιοβάνης (65’ Νάγκι), Καμπετσής (59’ Μακέντα)

 

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved