Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2: Την… τελείωσε με μυθική ανατροπή! (video+photos)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2: Την… τελείωσε με μυθική ανατροπή! (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός έχανε 2-0 στο ημίχρονο από την ΑΕΚ, αλλά με κατάθεση ψυχής έκανε μια μυθική ανατροπή και νίκησε 3-2 στο… καυτό ΟΑΚΑ!

Η… ανατροπή της χρονιάς από τον Παναθηναϊκό, που έβγαλε καρδιά και ψυχή στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ κι από το 0-2 του ημιχρόνου κατάφερε να φτάσει σε μια απίστευτη νίκη 3-2 που του δίνει… φτερά για τη συνέχεια! Οι κινήσεις του Δώνη από το… μπουθ, αφού στον πάγκο έκατσε ο Μάκης Αγγελίνας λόγω της τιμωρίας του Έλληνα τεχνικού, άλλαξαν τελείως την εικόνα του αγώνα κι από εκεί που η ΑΕΚ έδειχνε… άτρωτη, ο Παναθηναϊκός την ισοπέδωσε μετά το 60’ και κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη. Το «τριφύλλι» είχε για τεράστιους πρωταγωνιστές τόσο τους σκόρερ Μακέντα και Περέα, αλλά κυρίως και τους Γιόχανσον και Χατζηγιοβάνη που έκαναν… πλάκα από τη δεξιά πλευρά και οδήγησαν σε κατά κύματα επιθέσεις προς την εστία της ΑΕΚ η οποία δεν άντεξε, ενώ πολλά λάθη έγιναν και στη διαχείριση του αγώνα από τον Νίκο Κωστένογλου.

Με αυτή τη μυθική ανατροπή, που έδωσε όχι απλά συνέχεια στον καλό Παναθηναϊκό της Τούμπας αλλά «έφτιαξε» ακόμα περισσότερο την ομάδα και τον κόσμο της, το «τριφύλλι» πήγε στους 12 βαθμούς και στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 17, στην 3η θέση κι εννιά μακριά από την κορυφή δείχνοντας πως δύσκολα φέτος θα παλέψει για τον τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, παρά το πρώτο καλό του εικοσάλεπτο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει από τα γκολ των Μπακάκη και Ολιβέιρα, όμως, έδειξε πως αυτή η ομάδα που «χτίζει» ο Γιώργος Δώνης φτιάχνει σιγά-σιγά και χαρακτήρα. Διότι μόνο εύκολο δεν είναι να γυρίσει κανείς από το 0-2 και έχοντας ένα ρόστερ με αρκετά νέα και άπειρα παιδιά, που όμως σε πολλές περιπτώσεις έκαναν τη διαφορά. Μετά το γκολ του Μακέντα που έδωσε ψυχολογία, ο Περέα ισοφάρισε και ο Κολοβέτσιος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο διαμόρφωσε το τελικό σκορ μέσα σε αποθέωση.

Το φινάλε, βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» εντελώς απογοητευμένους, την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν ξανά το… δέσιμο με τον κόσμο τους. Στο τέλος, πανηγύρισαν ξανά μετά από καιρό όλοι μαζί τραγουδώντας το «χόρτο μαγικό», με τον κόσμο να χορταίνει ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ και να φεύγει ικανοποιημένος – επιτέλους – κι από το αποτέλεσμα.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Γιώργος Δώνης, που είδε τον αγώνα από μπουθ λόγω της τιμωρίας του, προτίμησε ξανά το 4-2-3-1 για τον Παναθηναϊκό. Ο Διούδης κάτω από τα δοκάρια και οι Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα με τους Δώνη και Κουρμπέλη αμυντικά χαφ. Στο δεξί άκρο ο Μπουζούκης, στο αριστερό ο Χατζηγιοβάνης κι ο Ζαχίντ πίσω από τον Μακέντα.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Κωστένογλου προτίμησε ένα 4-3-3 για την ΑΕΚ με τον Μπάρκα να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια. Οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Χουλτ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα με τους Σιμόες και Κρίστισιτς «εξάρια» και τον Μάνταλο σε ρόλο οργανωτή, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης ήταν Λιβάγια και Βέρντε, με τον Ολιβέιρα στην κορυφή.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, τα γκολ η ΑΕΚ!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς και ήταν πολύ πιο… ορμητικός από την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» έψαχναν τον Χατζηγιοβάνη δεξιά και το κάθετο παιχνίδι του Ζαχίντ για να δημιουργήσουν καταστάσεις και στο πρώτο τέταρτο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σταδιακά, η ομάδα του Κωστένογλου άρχισε να ανεβαίνει και να ψάχνει με τη σειρά της να βρει χώρους κυρίως από την πλευρά του Βέρντε που ήταν εξαιρετικός, απέναντι σε έναν κακό Ινσούα. Ο Αργεντινός δεν ήταν στη μέρα του, είχε και κάρτα κι αυτό έκανε το μαρκάρισμα του Βέρντε όχι απλά δύσκολο αλλά… αδύνατο.

Η ΑΕΚ είχε… αεροδιάδρομο από εκείνη την πλευρά, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί. Από εκεί ξεκίνησε και η φάση του γκολ στο 18’ με το οποίο πήρε προβάδισμα η Ένωση. Μετά από μια φάση διαρκείας, ο Μπακάκης με φοβερό δεξί σουτ άνοιξε το σκορ. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ του διεθνούς μπακ στην καριέρα του στη Super League. Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε από το γκολ και συνέχισε να πιέζει, έχοντας μια φοβερή ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη όπου ο Μπάρκας έκανε τεράστια επέμβαση και λίγα λεπτά αργότερα, έγινε το 0-2. Σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Ολιβέιρα στο δεύτερο, την έστειλε στα δίχτυα. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει απογοητευτεί από την πορεία του ματς με την ΑΕΚ ωστόσο να μην έχει άλλη μεγάλη φάση και το ημίχρονο να τελειώνει έτσι.

«Ματ» από τον πάγκο και ανατροπή – έπος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Δώνης αποφάσισε να κάνει δυο αλλαγές για να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Χατζηθεοδωρίδης πέρασε αντί του Ινσούα που είχε πολλά προβλήματα, ενώ ο Περέα αντί του Μπουζούκη που δεν κατάφερε να βοηθήσει ιδιαίτερα τους «πράσινους». Την ίδια ώρα, ο Κωστένογλου έβγαλε τον Κρίστισιτς και πέρασε στο ματς τον Σιμάο για να δυναμώσει κι άλλο ανασταλτικά το κέντρο. Η εικόνα του αγώνα είχε αλλάξει τελείως, με την ΑΕΚ να βρίσκει χώρους και να χάνει τεράστιες ευκαιρίες με τον Ολιβέιρα (δοκάρι), τον Λιβάγια και τον Βέρντε, με τον Παναθηναϊκό σταδιακά να βρίσκει πράγματα από τη δεξιά πλευρά και την άνοδο του Γιόχανσον που βοήθησε τα μέγιστα.

Το έναυσμα, όμως, δόθηκε στο 67’ από ατομική προσπάθεια του Μακέντα από αριστερά και δυνατό διαγώνιο σουτ που μείωσε το σκορ κι έβαλε ξανά και τον… κόσμο στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έγινε ακόμα πιο ορμητικός, με τον Περέα  να κάνει… άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ και στο 70’ να βρίσκει δίχτυα έπειτα από ωραίο γύρισμα του Χατζηγιοβάνη από δεξιά. Στη φάση αυτή χρειάστηκε και το VAR για να επικυρωθεί το γκολ και το ματς να γίνει… ροντέο στο τελευταίο εικοσάλεπτο! Ο Κωστένογλου αμέσως μετά το γκολ του Παναθηναϊκού απέσυρε εν τω μεταξύ τον κορυφαίο της ΑΕΚ, Ολιβέιρα, σε μια κίνηση που θα συζητηθεί αν ο Πορτογάλος δεν έχει πρόβλημα, ενώ έβαλε και τον Γιακουμάκη αντί του θετικού Βέρντε. Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» πέρασαν στο ματς στο 87’ τον Κολοβέτσιο αντί του κουρασμένου Χατζηγιοβάνη και αυτή η αλλαγή έφερε επίσης… καρπούς. Σε μια φάση όπου ο Παναθηναϊκός πήρε τρία συνεχόμενα κόρνερ, στο 88’, ο έμπειρος στόπερ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο φινάλε, έγινε… ξέσπασμα  από τον κόσμο αλλά και την ομάδα, που πανηγύρισαν όλοι μαζί τη μυθική  ανατροπή.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (87’ Κολοβέτσιος), Μακέντα

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστισιτς (46’ Σιμάο), Βέρντε (80’ Γιακουμάκης), Λιβάια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (73’ Αλμπάνης)

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2 | Highlights



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved