Βασιλειάδης: «Δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο το πρότζεκτ του Βοτανικού»
11 SHARES

Βασιλειάδης: «Δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο το πρότζεκτ του Βοτανικού»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποστήριξε πως η λύση του Βοτανικού είναι πιο εφικτή για τον Παναθηναϊκό. «Δεν μπορείς να σταματήσεις κάποιον που αποφάσισε να πέσει σε τοίχο», το σχόλιό του για την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Μεγάλη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», παραχώρησε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός αθλητισμού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στο θέμα του Βοτανικού, όσο και στην κατασκευή γηπέδου μπάσκετ της ΑΕΚ στα Λιόσια. Παράλληλα, ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο μπάσκετ και το θέμα του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας πως η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει καμία άλλη παρέμβαση λέγοντας με νόημα πως «δεν μπορείς να σταματήσεις κάποιον από το να πάει να πέσει πάνω σε έναν τοίχο αν έχει αποφασίσει να γίνει αυτό το πράγμα»!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εμπλοκή ποδοσφαιρικών παραγόντων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με παραδείγματα τον Βόλο, τη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Πειραιά: «Επιβεβαιώνει την άποψη μας ότι ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού απαρτίζεται από ανθρώπους που αποκτούν δύναμη και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό για άλλους λόγους, για άλλους σκοπούς πλην του αθλητισμού. Απλώς δόθηκε το μήνυμα πιο εμφατικά ίσως, είναι η παθογένεια που κρατά τον επαγγελματικό αθλητισμό χαμηλά, δεν ενδιαφέρονται για το ίδιο το προϊόν. Θα πρέπει να βγάζουν λεφτά από αυτό οι επιχειρηματίες που ασχολούνται αλλά δεν ενδιαφέρονται.

Προσπαθήσαμε τέσσερα χρόνια να βάλουμε κάποιους κανόνες, να αλλάξουμε το τοπίο, να εκσυγχρονίσουμε ένα κακό πλαίσιο, η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα περιβάλλον το οποίο είναι σχετικά καλύτερο από το παρελθόν, έχουμε τις ξένες συνομοσπονδίες στο πλάι μας, κάναμε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε πως θα φύγουν οι σκιές…

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, όπως το VAR ας πούμε, το οποίο όλοι το ήθελαν αλλά κανείς δεν αναλάμβανε να το υλοποιήσει. Και ελπίζουμε πως και από την επόμενη χρονιά και με την αναδιάρθρωση θα έχουμε ένα νέο προϊόν το οποίο όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να το προστατεύουν να το θωρακίσουν για να παράγει τα έσοδα και γι’ αυτούς, αλλά και για μας σαν ελληνικό δημόσιο».

Για το θέμα του Βοτανικού: «Οι συζητήσεις για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και όλες οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μπορεί λόγω εκλογών αυτά να φαίνονται πολύ περισσότερο αλλά ήταν βασική μας επιδίωξη να μπορέσουμε να λύσουμε γηπεδικά προβλήματα σοβαρά που είχαμε, γιατί πιστεύουμε πως ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπίσεις και τη βία είναι να έχεις αξιόλογες και οικονομικά βιώσιμες που να δημιουργούν και οικονομική δραστηριότητα γύρω από αυτές.

Για το γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε λύση στο ποδόσφαιρο, για τον Παναθηναϊκό υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, εμείς προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο και ανάλογα και το είδος του προβλήματος να βοηθήσουμε τον ιστορικό σύλλογο, μας ενδιαφέρει να βρει μια λύση για το γηπεδικό του που να είναι προς το συμφέρον της ΠΑΕ αλλά και του ίδιου του δημοσίου. Συζητούσαμε το Athens Alive, είναι πολύ χρονοβόρο και πολύ περίπλοκο μέσα σε ένα πλαίσιο μιας ανάπλασης που χρειάζεται οπωσδήποτε ο χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ο Βοτανικός ήταν μια λύση πιο απλή, με δεδομένο ότι μετά και το τέλος των δικαστικών προσφυγών οι οποίες ήρθαν και ρύθμισαν μια κανονικότητα και έβαλαν τους όρους για να γίνουν εκεί οι όποιες παρεμβάσεις θα μπορούσε να είναι εφικτή με πολλούς αστερίσκους. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί έρχεται να κουμπώσει με τις παρεμβάσεις που έχουμε στο μυαλό μας για το κέντρο της Αθήνας, σας θυμίζω προ ημερών έγινε η παρέμβαση για τα προσφυγικά, στο πλαίσιο της ενοποίησης του χώρου της Λ. Αλεξάνδρας.

Θα ήταν καλό να προχωρούσε και το πρότζεκτ του Βοτανικού, δείχνει ότι είναι σε έναν καλό δρόμο για να προχωρήσει, δυστυχώς λόγω των εκλογών υπάρχει μια διαδικασία παγώματος, νομίζω πως είναι μια καλή λύση για την πόλη της Αθήνας και για τον Παναθηναϊκό».

Για το γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ στα Λιόσια: «Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει ένα όραμα για την ομάδα του και για την περιοχή ολόκληρη, εμείς έχουμε σκοπό την πλήρη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο να μην επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο και να υπάρχουν και έσοδα που θα γυρνάνε πίσω στον αθλητισμό.

Έχουμε φτιάξει το Κέντρο Ιστιοπλοΐας στην Καλλιθέα κάνοντας μια πολύ μεγάλη διοργάνωση πριν από μερικές εβδομάδες και έχουμε δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα σποτ της Ευρώπης με ελάχιστα χρήματα και ήδη αποδίδει καρπούς. Ξανα ανοίξαμε το κωπηλατικό κέντρο στο Γιάννενα και σε λίγους μήνες έχουμε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά από 17 χρόνια.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε μια εγκατάσταση όπου είχαν μεταφερθεί οι ομοσπονδίες των μαχητικών αθλημάτων και δημιουργούσε μόνιμα κάθε χρόνο ένα χρέος 500.000- 600.000 και δεν δημιουργούσε τις συνθήκες ανάπτυξης των μαχητικών αθλημάτων. Εμείς μ αυτή την συμφωνία που έχει βγει ο οδικός χάρτης για να την ολοκληρώσουμε, θα πετύχουμε και τα έξοδα αυτά να τα αναλάβει η ΚΑΕ ΑΕΚ συν το ενοίκιο που θα εισπράττει από την ΚΑΕ με βάση το νόμο, διασφαλίζοντας ότι δεν πετάμε έξω τις ομοσπονδίες. Θα μεταφερθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο με έξοδα της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Το ποδηλατοδρόμιο, έξω από την πίστα, θα μετατραπεί σε γήπεδο για τα αθλήματα αυτά με έξοδα της ΚΑΕ ΑΕΚ, είναι μια επωφελής συμφωνία και για το ελληνικό δημόσιο και για την ΑΕΚ και για τις ομοσπονδίες που αποκτούν μια ενότητα με τον υπόλοιπο αθλητικό κόσμο. Σας θυμίζω πως πλέον έχουμε και μια νέα φουρνιά αθλητών στην πάλη. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για το γηπεδικό για όλες τις ομάδες, η συζήτηση είχε πάει και στο ΣΕΦ αλλά δεν προχώρησε, θέλουμε όλες οι ομάδες μας να μπορούν να δημιουργούν ένα αθλητικό χώρο που να τις καθιστά βιώσιμες και για μας να έρχονται περισσότερα έσοδα σαν δημόσιο με κάθε τρόπο.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις δεν ανήκουν στην Γενική Γραμματεία οπότε χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις… Ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ ο οποίος γίνεται κοιτίδα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έγινε με νομοθετική ρύθμιση για να ξαναγυρίσουν από το ΤΑΙΠΕΔ σε μας, το ίδιο έγινε και με το κλειστό των Λιοσίων. Βγάζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για τις ανάγκες του ΟΑΚΑ, του συνόλου του αθλητικού κέντρου για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται και τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, ξεκινάει η διαδικασία για να γίνει η μελέτη και για το στέγαστρο Καλατράβα και γενικά το Ολυμπιακό Στάδιο».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη Basket League και αν θα παρέμβει η πολιτεία: «Εμείς όποια παρέμβαση μπορούσαμε να κάνουμε, την κάναμε παρ’ ότι και εγώ προσωπικά κατακρίθηκα για τις λεγόμενες παρεμβάσεις. Κάλεσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο γραφείο μου, ζήσαμε καταστάσεις που δεν τιμούν τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό, έγιναν παρεμβάσεις από το σύνολο των ομάδων του ΕΣΑΚΕ για να βρεθεί μια λύση, αλλά στο τέλος είδαμε ότι δεν μπορείς να αποτρέψεις κάποιον από το να πάει να πέσει πάνω σε έναν τοίχο αν έχει αποφασίσει να γίνει αυτό το πράγμα.

Τα περιθώρια παρέμβασης τα δικά μας δεν είναι απεριόριστα, όπως και στο ποδόσφαιρο οι παρεμβάσεις που έγιναν ή θέλαμε να γίνουν, έγιναν όχι από την κυβέρνηση -γιατί αυτός είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου- έγιναν από την FIFA και την UEFA, η FIBA δεν ήταν διατεθειμένη να παρέμβει, η ελληνική ομοσπονδία δεν πήρε καμία απολύτως πρωτοβουλία και είδαμε όλα αυτά τα φαινόμενα ευτελισμού του ίδιου του πρωταθλήματος.

Εμείς ήμασταν εδώ και το ‘χα πει όποτε μας ζητηθεί να παρέμβουμε για να βρεθεί λύση, αλλά να υπάρχει βούληση για να βρεθεί μια πραγματική λύση όχι σαν δικαιολογία, νομίζω πως έχουμε πολλά επεισόδια μπροστά μας ακόμη στο θέμα του μπάσκετ. Αν μιλάμε για νομοθετικές παρεμβάσεις και δεν ξέρω τι έχει ο καθένας στο μυαλό του γιατί ο νομοθέτης μπορεί να κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, η μόνη παρέμβαση που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την αναδιάρθρωση που συζητάμε κλπ. κάτι που ενόψει εκλογών είναι εξαιρετικά δύσκολο – είναι να τροποποιήσουμε τον νόμο ως προς το από πότε μπορούν να ισχύσουν οι αλλαγές, να μην είναι από την μεθεπόμενη σεζόν αλλά από την επόμενη σεζόν.

Οτιδήποτε άλλο αφορά το ίδιο το μπάσκετ, την ομοσπονδία και τον ΕΣΑΚΕ, δεν μπορείς να νομοθετήσεις ποιος θα είναι που ή ποιος ανεβαίνει και ποιος πέφτει, αυτό νομίζω ήταν ξεκάθαρο και στο θέμα του ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε συγκεκριμένο τρόπο και περιθώριο παρέμβασης, ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα προστατεύσουν το ίδιο το προϊόν».

Για τα έργα της ΓΓΑ μέσα από την αυτοδιοίκηση: «Η ΓΓΑ όπως νομίζω το σύνολο της κυβέρνησης αποφάσισε και ακολούθησε μια συγκεκριμένη πολιτική αδιαφορώντας -κάτι που για πρώτη φορά συνέβη στην ιστορία του σύγχρονου κράτους- για τις κομματικές επιλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ξεκινήσαμε με ένα πολύ μικρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο μετά βίας άγγιζε τα 3 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει φτάσει πλέον στα δέκα εκατομμύρια ευρώ και με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία που φτιάξαμε -είτε με το υπουργείο εσωτερικών με το πρόγραμμα Φιλόδημος είτε ακόμη και με το υπουργείο Ναυτιλίας- με σκοπό να μπορέσουμε να κάνουμε έργα ουσίας για τις τοπικές κοινωνίες πέρα από τις φαραωνικές λογικές, να κάνουμε παρεμβάσεις επιδιορθώνοντας υπάρχουσες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας καινούργιες μικρές και ευέλικτες μέσα σε αστικούς ιστούς ή σε απομακρυσμένες περιοχές που είχαν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, δίνοντας χρήματα για αυλές σχολείων που θέλαμε να τις μετατρέψουμε σε χώρους άθλησης και κοιτίδες αθλητικής κοινότητας και ζωής, τρέχουμε πάνω από 215 έργα με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχουν ενταχθεί ήδη πάνω από 200 καλύπτων τας σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων που είχαμε από τους δήμους.

Και εδώ θα θελα να διευκρινίσω κάτι, ήταν πολύ σημαντικό να είναι οι δήμοι έτοιμοι και να μας φέρνουν μελέτες, εμείς προσπαθήσαμε ότι μελέτη μας έρχεται να μπορούμε να την υλοποιούμε, να βρίσκουμε τρόπο με οποιοδήποτε εργαλείο να την χρηματοδοτούμε, αυτό κάναμε.

Βέβαια, υπήρξαν πολλοί που διαμαρτύρονταν γιατί γίνονται έργα κάπου και δεν γίνονται κάπου αλλού. Κάναμε ό,τι μελέτη μας ήρθε. Είχα κατηγορηθεί στη Βουλή σε μια επιτροπή από κάποιον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έχουν γίνει έργα π.χ. στην Ευρυτανία και εκεί η απάντησή μου ήταν ότι υλοποιήσαμε κάθε μελέτη που μας ήρθε και από τον νομό δεν μας ήρθε καμία μελέτη…

Υπάρχει μια απάντηση από τους δήμους ότι δεν έχουν υπηρεσίες, δεν είναι οργανωμένοι, υπάρχουν τρόποι να κάνεις μελέτες αλλά σε κάθε περίπτωση – και εδώ ήταν το πολιτικό ευτράπελο – την ίδια στιγμή ένας δήμαρχος να λέει ‘δεν έχω υπηρεσία δεν έχω ανθρώπους να μου φτιάξουν μια μελέτη και την ίδια στιγμή να είναι κατά της κατάκτησης των προσλήψεων μία προς μία για το δημόσιο και να είναι υπέρ του 1 προς 5, αυτό που στηρίζει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή από τη μία να παραπονιέται για την προβληματική κατάσταση που ζει ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια και αυτό μπορεί να διορθωθεί να έρχεται να λέει όχι δεν θέλω να γίνουν προσλήψεις αλλά την ίδια στιγμή να ‘θέλω και κόσμο να έρθει να δουλέψει για μένα’. Ε και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Είναι ο τρόπος που ένα μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας μπήκαν σε μια λογική να κοροϊδέψουν τους πολίτες».


Παναθηναϊκός: Αποκαλυπτικός Μολό - Οι ατάκες για Μπόλονι
Παναθηναϊκός: Αποκαλυπτικός Μολό - Οι ατάκες για Μπόλονι
Ολυμπιακός: Η τακτική για Ταβάρες - Πως θα κινηθούν οι Πειραιώτες
Ολυμπιακός: Η τακτική για Ταβάρες - Πως θα κινηθούν οι Πειραιώτες
ΑΕΚ: Το δίλημμα του Μανόλο Χιμένεθ - Το πλάνο για Αστέρα
ΑΕΚ: Το δίλημμα του Μανόλο Χιμένεθ - Το πλάνο για Αστέρα
Δώνης: «Είμαστε Παναθηναϊκοί, δεν θα έλεγα στον Τάσο να πάει στον Ολυμπιακό»
Δώνης: «Είμαστε Παναθηναϊκοί, δεν θα έλεγα στον Τάσο να πάει στον Ολυμπιακό»

Από τον Κασόγκι… στον Καραϊβάζ - Δημοσιογράφοι που πλήρωσαν τα ρεπορτάζ με τη ζωή τους

Από τον Κασόγκι… στον Καραϊβάζ - Δημοσιογράφοι που πλήρωσαν τα ρεπορτάζ με τη ζωή τους

Lockdown: Κορονοπάρτι με DJ και εκατοντάδες άτομα στην Κυψέλη

Lockdown: Κορονοπάρτι με DJ και εκατοντάδες άτομα στην Κυψέλη

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Να επιτραπούν οι μετακινήσεις για το Πάσχα - Ανοίξτε την εστίαση

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Να επιτραπούν οι μετακινήσεις για το Πάσχα - Ανοίξτε την εστίαση

Φρεγάτες: Δυνατό «μπάσιμο» των Ολλανδών – Οι SIGMA 11515 και το δέλεαρ της ενδιάμεσης λύσης

Φρεγάτες: Δυνατό «μπάσιμο» των Ολλανδών – Οι SIGMA 11515 και το δέλεαρ της ενδιάμεσης λύσης

Τι ώρα κλέινουν σήμερα Σάββατο (17/04) σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα

Τι ώρα κλέινουν σήμερα Σάββατο (17/04) σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα

Τραγωδία στη Γαύδο: Ο οδηγός είχε παρόμοια τραύματα με την άτυχη Κορίνα

Τραγωδία στη Γαύδο: Ο οδηγός είχε παρόμοια τραύματα με την άτυχη Κορίνα

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το τελευταίο αντίο! Η ζωή του με μια ματιά -Δείτε το Ιnfographic του Νewsbomb.gr

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το τελευταίο αντίο! Η ζωή του με μια ματιά -Δείτε το Ιnfographic του Νewsbomb.gr

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Βίντεο ντοκουμέντο - Έτσι έκλεβαν καταλύτες από τζιπ στα νότια προάστια

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Βίντεο ντοκουμέντο - Έτσι έκλεβαν καταλύτες από τζιπ στα νότια προάστια

Αεροπορία Στρατού: Οι «άγγελοι» των αιθέρων – Οι αφανείς ήρωες που σώζουν ζωές σε όλη την Ελλάδα

Αεροπορία Στρατού: Οι «άγγελοι» των αιθέρων – Οι αφανείς ήρωες που σώζουν ζωές σε όλη την Ελλάδα

Lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα σε όλη τη χώρα - Τι να προσέξετε

Lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα σε όλη τη χώρα - Τι να προσέξετε

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Για πόσο ακόμα θα μένει κρυφός από το κοινό ο τάφος της Αμφίπολης;

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Για πόσο ακόμα θα μένει κρυφός από το κοινό ο τάφος της Αμφίπολης;

Οδοιπορικό Newsbomb.gr: Πώς είναι σήμερα σπίτια που γυρίστηκαν ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου

Οδοιπορικό Newsbomb.gr: Πώς είναι σήμερα σπίτια που γυρίστηκαν ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου