Σόουζα: «Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά ήμασταν ενωμένοι»

Σόουζα: «Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά ήμασταν ενωμένοι»

Για τη φετινή σεζόν του στον Άρη μίλησε ο Ούγκο Σόουζα.

Στη βελτίωση του Άρη μέσα στη σεζόν, αλλά και τη δική του επιστροφή μετά από τον τραυματισμό του αναφέρθηκε ο Ούγκο Σόουζα. Ο Πορτογάλος στόπερ βρίσκεται στο «Κλ. Βικελίδης» από τα… αλώνια της Football League, ωστόσο τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και μίλησε γι’ αυτή την… περιπέτεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σόουζα:

Πώς έζησες τη φετινή χρονιά; Η τρίτη σου στον Άρη, αλλά η πρώτη στην Super League.

«Είμαι χαρούμενος για την ομάδα για όλη τη σεζόν. Βέβαια για μένα προσωπικά, έμεινα εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω τραυματισμού και ήταν δύσκολο. Όμως για μένα πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και το πιο σημαντικό είναι να την βλέπουμε στη θέση που της αξίζει».

Προς το τέλος της σεζόν επέστρεψες. Προφανώς ξεπέρασες τον τραυματισμό του. Θα είσαι έτοιμος για την επόμενη χρονιά;

«Ναι σίγουρα. Θα δουλέψω σκληρά το καλοκαίρι για να είμαι πανέτοιμος με το ξεκίνημα της προετοιμασίας και να γίνω ξανά ο παίκτης που όλοι γνωρίζουν».

Ήταν μια “περίεργη” σεζόν για σένα, αλλά σε ένα σημείο της και για την ομάδα. Πώς καταφέρατε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες;

«Αυτό είναι αλήθεια. Δεν ήταν όλα ρόδινα. Περάσαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά ήμασταν ενωμένοι. Μαζευτήκαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε κι αυτό είχε θετικό αντίκτυπο στη συνέχεια».

Θεωρείς ότι το παιχνίδι στην Ξάνθη ήταν το πλέον καθοριστικό για να “γυρίσετε” την κατάσταση;

«Εκείνη την περίοδο τα πράγματα ήταν δύσκολα για την ομάδα. Εγώ ήμουν εκτός και βρισκόμουν στην Αθήνα για αποθεραπεία, αλλά μιλούσα με τα παιδιά. Ήταν όλοι στεναχωρημένοι. Μετά τη νίκη που πετύχαμε σε εκείνο το ματς, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται καλύτερα. Με τους τρεις βαθμούς η ομάδα απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Τι νομίζεις ότι διαφοροποιήθηκε με την αλλαγή προπονητή τον περασμένο Νοέμβριο;

«Με τον Πάκο Ερέρα παίζαμε καλά, όμως από ένα σημείο και μετά δεν παίρναμε αποτελέσματα. Μετά ήρθε ο κ. Παντελίδης. Και με αυτόν περάσαμε μια δύσκολη περίοδο. Αλλά αντέδρασε σωστά, προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένη την ομάδα. Να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για να γίνουμε καλύτεροι. Έτσι, ξεπεράσαμε τα προβλήματα».

Έζησες την ομάδα στα άσχημά της, να παίζει δηλαδή στη Β’ Εθνική και τώρα, ο Άρης θα αγωνιστεί στην Ευρώπη…

«Ο Άρης πέρασε δύσκολες στιγμές. Αναγκάστηκε να παίξει με ομάδες κατώτερου επίπεδου. Στενάχωρο πολύ. Αλλά φέτος έβλεπα ένα γεμάτο γήπεδο με χαρούμενα πρόσωπα. Αυτός είναι ο Άρης που ξέρουν όλοι και είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό».

Για τον κόσμο;

«Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Ήταν πάντα στο πλευρό μας φέτος, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Γέμισαν το γήπεδο, μας στήριξαν. Αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μας».

Πώς περιμένεις την επόμενη σεζόν με τον Άρη στην Ευρώπη;

«Όλοι είναι χαρούμενοι. Το βλέπουμε. Αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Θα παίξουμε στα προκριματικά και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί σαν ομάδα για να πετύχουμε πράγματα».

Κεντρικός αμυντικός ή δεξιός μπακ;

«Με ξέρετε. Όπου με χρειάζεται ο προπονητής, εγώ θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Δουλεύω σκληρά και θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Προφανώς και θέλω να παίζω σαν κεντρικός αμυντικός, αλλά μπορώ οπουδήποτε με θέλει η ομάδα μου».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved