ΑΕΚ: Η έκθεση της Αστυνομίας και με ποιες ποινές κινδυνεύει για τα επεισόδια (photos)

ΑΕΚ: Η έκθεση της Αστυνομίας και με ποιες ποινές κινδυνεύει για τα επεισόδια (photos)

Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση της Αστυνομίας για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Επιβαρυντική είναι η έκθεση της Αστυνομίας για την ΠΑΕ ΑΕΚ για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Στην έκθεση αναγράφονται τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στους οπαδούς της Ένωσης και την αστυνομία έξω από το Στάδιο.

Μεταξύ άλλων τονίζεται «ομάδα 500 οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών με ρίψεις δύο φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών».

Δεν γίνεται αναφορά για κάποιον τραυματισμό αλλά πλέον όλα είναι θέμα ερμηνείας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθεί δεδομένα σε απολογία και μένει να δούμε εάν ο αθλητικός δικαστής κάνει σύνδεση των ρίψεων αντικειμένων με βιαιοπραγία κατά φυσικών προσώπων. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΕΚ κινδυνεύει ακόμα και με -3 σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 4β, όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στην περίπτωση που τα επεισόδια αφορούν φθορές ξένης ιδιοκτησίας, η ποινή η οποία προβλέπεται είναι πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και 2-4 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Εάν τα επεισόδια που έγιναν δεν συνδεθούν με τίποτα από τα παραπάνω, τότε προβλέπεται με βάση το άρθρο 15, παρ. 4α πρόστιμο 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.

Αναφορά υπάρχει και για την επίθεση οπαδών της ΑΕΚ στο μπουθ του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα τονίζεται: «Είκοσι πέντε (25) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα των επισήμων και συγκεκριμένα κάτω από το μπουθ φιλοξενίας των παραγόντων της ομάδας του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά κατ’ αυτών, κινήθηκαν απειλητικά και εν συνεχεία εκσφενδόνισαν πλαστικά μπουκάλια και μία καρέκλα προς το μέρος τους».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«1. Την 19:30 ώρα της 3/2/2019 διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στο Μαρούσι Αττικής, ο αγώνας ποδοσφαίρου για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 2018-19 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

2. Την 21:30 ώρα περίπου, μετά τη λήξη του αγώνα, ομάδα πεντακοσίων (500) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, εξερχόμενοι των θυρών 35 και 1, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, κινήθηκαν στην περίμετρο του ΟΑΚΑ και επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών των Α-511 και Α-513 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν εξωτερικά της θύρας 28 του σταδίου, με ρίψεις δύο φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

3. Από την εν λόγω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε ένα ζευγάρι περικνημίδων και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της 511 Δι.Α.Τ.

4. Ταυτόχρονα με την ανωτέρω επίθεση, έτερη ομάδα εκατό (100) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, αποχωρώντας και ευρισκόμενοι συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών της Α-545 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν στο σημείο, με ρίψεις πετρών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

5.Από την Ανωτέρω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της Α-545 Δι.ΑΤ.

6. Επιπροσθέτως, την 21:30 ώρα περίπου, μετά την λήξη του αγώνα, είκοσι πέντε (25) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα των επισήμων και συγκεκριμένα κάτω από το μπουθ φιλοξενίας των παραγόντων της ομάδας του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά κατ’ αυτών, κινήθηκαν απειλητικά και εν συνεχεία εκσφενδόνισαν πλαστικά μπουκάλια και μία καρέκλα προς το μέρος τους. Άμεσα επενέβη η διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ. που βρισκόταν στο σημείο και απώθησε τα ανωτέρω άτομα.

7. Προανάκριση διενεργείται από την Υπηρεσία μας και άγνωστοι δράστες αναζητούνται».



NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved