Κάναντι: «Γιατί όχι έναν τίτλο;» (video+photos)

Κάναντι: «Γιατί όχι έναν τίτλο;» (video+photos)

Ο τεχνικός του Ατρομήτου, παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Ντέμη Νικολαΐδη, στην εκπομπή «Total Football».

Αναλυτικά:

Πως πήρατε την απόφαση να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα; «Αρχικά θα ήθελα να πω πως ο τεχνικός διευθυντής αλλά και ο πρόεδρος προσπάθησαν πάρα πολύ να με φέρουν να δουλέψω εδώ, ενώ έχω και πολλούς Έλληνες φίλους στην Αυστρία. Αυτοί με βοήθησαν να πάρω αυτή την απόφαση και με έπεισαν να έρθω εδώ. Μου είπαν τα καλύτερα για τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή, μου έδωσαν το κίνητρο να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω».

Ποια είναι η γνώμη σας για την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου; «Είναι ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα, με πάρα πολλή ποιότητα. Μου αρέσει να δουλεύω εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Μένει να δούμε πόσο καιρό ακόμη θα βρίσκομαι εδώ, αλλά ελπίζω να μείνω για μεγάλο διάστημα».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για να έχει μία ομάδα τέτοια απόδοση δύο συνεχόμενα χρόνια; «Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για αυτό. Και ο πρόεδρος αλλά και ο τεχνικός διευθυντής έχουν επενδύσει πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα και αφιερώνουν πολλές ώρες. Φέρνουν πολύ καλούς παίκτες. Ήδη παίξαμε στα προκριματικά του Europa League και ελπίζουμε να παίξουμε και του χρόνου».

Είναι δύσκολο να χτίζεις μία ομάδα και να υπάρχουν δανεικοί παίκτες; «Για μένα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είναι σημαντικό να δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Αυτό κοιτάζει ο κάθε προπονητής και θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα για να βρεθούμε στο Europa League».

Εγώ αν είχα μία μεγάλη ομάδα θα έψαχνα να βρω που θα δουλεύει ο Κάναντι να  
του στέλνω δανεικούς και να τους βελτιώνει. 
«Εμείς στον Ατρόμητο αυτό που κοιτάμε είναι να παίρνουμε δανεικούς από τους μεγάλους συλλόγους προκειμένου να τους εξελίσσουμε και να εξελίσσονται και αυτοί οι ίδιοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βλέπουμε για παράδειγμα παίκτες όπως ο Γιαννούλης, ο Κουλούρης, ο Ουάρντα, ο Χατζηισαΐας, ο Ρισβάνης από τον Ολυμπιακό, ο Γιαννιώτης πόσο πολύ εξελίχθηκαν και βελτιώθηκαν μαζί μας και αυτό είναι το οποίο κοιτάμε. Την περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξή τους».

Τι είναι πιο σημαντικό να είναι κάποιος πολύ καλός κόουτς, ή να είναι πιο καλός μάνατζερ να τους διαχειρίζεται τόσο καλά και να παίζουν 100% και να βγάλουν τα καλύτερα στοιχεία τους; «Είναι δύσκολο να το απαντήσω αυτό. Νομίζω πως χρειάζονται και τα δύο. Αυτό που προσπαθώ εγώ να κάνω είναι να με εμπιστεύονται οι παίκτες μου, και να τους δείχνω και εγώ την εμπιστοσύνη μου στο γήπεδο. Για αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η ιδιαίτερη σχέση».

Ποια είναι η πιο χαρούμενη στιγμή σου στην Ελλάδα, ποδοσφαιρικά; «Να ξεκινήσω από το τέλος, λέγοντας πως μπορεί για κάποιους να είναι σημαντικές οι αγωνιστικές επιτυχίες αλλά για εμένα το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Να έρχομαι στο γήπεδο, να είμαι υγιής και να βλέπω τους παίκτες μου να είναι χαρούμενοι και να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Είναι σημαντικό και δύσκολο να το διατηρείς αυτό και να δείχνεις διάρκεια όταν βρίσκεσαι στην κορυφή. Για εμένα αυτό είναι το σημαντικό, να έρχομαι εδώ και να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα στην ομάδα».

Θα περίμενε να ακούσω κάποια νίκη που έβγαλε τον Ατρόμητο στην Ευρώπη, αλλά αυτό δείχνει πως απολαμβάνει την κάθε στιγμή. «Δεν αποτελεί αυτοσκοπό το αποτέλεσμα. Την μία μέρα θα παίξουμε καλά και θα κερδίσουμε, την άλλη δεν θα είμαστε καλοί και θα χάσουμε. Βέβαια θα κάνουμε τη δική μας ανάλυση για να διορθώσουμε τα λάθη μας, όμως πρέπει να ακολουθούμε τις ιδέες και τη φιλοσοφία μας στο γήπεδο. Αυτό είναι που με κάνει χαρούμενο».

Οι στόχοι του Ατρομήτου ποιοι είναι; «Θέλουμε να κατακτήσουμε το μάξιμουμ. Θέλουμε πάντα να κατακτάμε το μάξιμουμ για τον Ατρόμητο. Και νομίζω πάντα είναι ένας στόχος, τον οποίο εγώ βρίσκω πολύ καλό πως ο σύλλογος θέλει πάντα να παίζει στο Εuropa league. Αλλά φυσικά έχουμε επίσης όνειρα και στόχους, τους οποίους θέλουμε να εκπληρώσουμε και στόχους. Aλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να πετύχουμε τον πρώτο στόχο που είναι να παίξουμε στο Εuropa league, αυτό λέω συνεχώς. Και για αυτό τον στόχο για παράδειγμα θα δουλέψουμε πολύ σκληρά τις επόμενες βδομάδες. Ότι έρθει μετά μένει να το δούμε. Αλλά ο Ντάμιρ Κάναντι έχει μεγάλα όνειρα, στα οποία ίσως περιλαμβάνεται και ένας τίτλος, το οποίο φυσικά θα ήταν ένα πολύ ωραίο όνειρο. Αλλά σίγουρα θα ήταν λάθος για τον Ατρόμητο να επικεντρωθούμε ως πρωτεύων στόχο σε αυτό. Αλλά τα όνειρα υπάρχουν για όλους και αυτό μου προκαλεί πολύ χαρά να κάνω όνειρα μαζί με αυτή την ομάδα για επιτυχίες».

Είδα τον Ουάρντα μέσα ή μπερδεύτηκα; «Εγώ δεν τον είδα. Είναι ένας πάρα πολύ χαρισματικός παίκτης και μας βοήθησε αρκετά την περσινή σεζόν και απομένει να δούμε τι θα γίνει».

Συνέντευξη του Νταμίρ Κάναντι στον Ντέμη Νικολαΐδη



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved