ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1: Το... έσωσε με Μπακασέτα!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1: Το... έσωσε με Μπακασέτα!

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά χρειάστηκε ένα γκολ στο 90' για να αποφύγει την ήττα (1-1) από τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στη Super League. 

Οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ και Μπενφίκα και κατά διαστήματα πίεσαν πολύ στον Ολυμπιακό, ο οποίος ειδικά στο πρώτο μέρος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Στο τέλος του ημιχρόνου βέβαια είχε δοκάρι με τον Χασάν, κάτι που είχε συμβεί λίγο μετά το πρώτο 20λεπτο με το σουτ του Μπακασέτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν πιο έξυπνα και άνοιξαν το σκορ με ένα τρομερό πλασέ του Φορτούνη στο 58'. Η ΑΕΚ έδειχνε σοκαρισμένη, κάτι που φάνηκε κι από το γεγονός ότι έκανε την πρώτη της σοβαρή ευκαιρία μετά το γκολ στο 80' κι ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Χασάν θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς. Είδε, όμως, τον Μπάρκα να κάνει τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του. 

Η “Ένωση”, πάντως, δεν στάτησε να πιέζει γνωρίζοντας ότι μια ήττα θα την άφηνε πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος κι εν τέλει βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να... σώσει την παρτίδα με το γκολ του Μπακασέτα στο 90ο λεπτό. Το τελευταίο... αχ, πάντως, ανήκει στον Ολυμπιακό με τη φοβερή ευκαρία που έχασε ο Φετφατζίδης.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 κι έχουν πλέον από 13 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.

Η ανάλυση του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κυρίως γιατί πίεσε ψηλά την ΑΕΚ και δεν της επέτρεψε να κρατήσει την μπάλα. Οι παίκτες του Ουζουνίδη, όμως, σταδιακά πήραν τον έλεγχο κι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 14ο λεπτά. Ο Λιβάγια σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Γιαννιώτης έκανε ωραία απόκρουση στην αριστερή του γωνία. Όσο ο χρόνος κυλούσε η πίεση της ΑΕΚ μεγάλωνε με την άμυνα του Ολυμπιακού να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Η “Ένωση” είδε στο 22ο λεπτό την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι των “ερυθρόλευκων” μετά το σουτ του Μπακασέτα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μετουσιώσουν την ανωτερότητα τους και σε ένα γκολ, αυτός που παραλίγο να το πετύχει (στο 44') ήταν ο Ολυμπιακός. Ο Χασάν σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά την εξαιρετική κάθετη του Φορτούνη αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μπάρκα κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο οι “ερυθρόλευκοι” είχαν απειλήσει (χωρίς κάποια ουσιαστική ευκαιρία) μόνο με στημένα. 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ έχασε έναν από τους πιο κινητικούς παίκτες της, καθώς ο Κλωναρίδης που ένιωθε ενοχλήσεις από το πρώτο ημίχρονο, έγινε αλλαγή στο 50'. Τη θέση του πήρε ο Γιακουμάκης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει καλύτερες αντιδράσεις και να βγαίνει καλά στις αντεπιθέσεις.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν τελικά αυτοί που άνοιξαν το σκορ μετά τον συνδυασμό του Φορτούνη με τον Ποντένσε, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ανοίγει το σκορ με τρομερό πλασέ στην κίνηση έξω από την περιοχή στο 58ο λεπτό. Η ΑΕΚ προσπάθησε να συνέλθει μετά το σοκ του γκολ, την ώρα που η ομάδα του Πειραιά περίμενε την ομάδα του Ουζουνίδη, προσπαθώντας να βρει μια καλή αντεπίθεση. 

Τελικά κατάφερε να βρει την ευκαιρία που αναζητούσε για να τελειώσει το ματς αλλά ο Μπάρκας έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Χασάν μετά την όμορφη ενέργεια και τη σέντρα από αριστερά του Ποντένσε στο 76ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα (80') η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της συμαντική ευκαιρία μετά το γκολ που δέχθηκε αλλά το σουτ του Μοράν έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα στο 88', να περνάει άουτ. Ο τελευταίος ήταν αυτός που τελικά λύτρωσε την ΑΕΚ καθώς με δική του κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, ισοφάρισε σε 1-1 στο 90'.

Η ΑΕΚ πίεσε στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων να γυρίσει τούμπα το ματς, ο Ολυμπιακός κλείστηκε στο... μισό γήπεδο αλλά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το ματς. Συγκεκριμένα, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Ποντένσε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Γκερέρο, ο οποίος έδωσε στον Φετφατζίδη! Ο τελευταίος σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά!

 



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved