Πέρασε το -6 για τους μη αδειοδοτημένους, εγκρίνει την Παρασκευή (25/5) η ΕΠΟ

Πέρασε το -6 για τους μη αδειοδοτημένους, εγκρίνει την Παρασκευή (25/5) η ΕΠΟ

Η εισήγηση της Super League για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν εγκρίθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου - Ποιες είναι οι ποινές

Τυπικό είναι πλέον το θέμα της κατάργησης της ποινής υποβιβασμού για τους μη αδειοδοτημένους.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου παρουσία και της Επιτροπής Παρακολουθήσης της FIFA, σε σύσκεψη που έγινε σήμερα πέρασε την πρόταση της Super League και πλέον απομένει η τελική έγκριση της ΕΠΟ κάτι που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή.

Θυμίζουμε ότι οι εισηγήσεις της διοργανώτριας αρχής σπάνια δε γίνονται δεκτές από την Ομοσπονδία που εκτός απροόπτου θα εγκρίνει τη νέα διαδικασία.

Όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια από την αρμόδια επιτροπή θα ξεκινήσουν με -6 βαθμούς το νέο πρωτάθλημα, ενώ «κλείδωσαν» και οι περιορισμοί στις μεταγραφές.

Συγκεκριμένα:

-Οι μη αδειοδοτημένοι θα μπορούν να πάρουν απεριόριστους Έλληνες παίκτες κάτω των 23 ετών. Με την προϋπόθεση να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα.

- Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο έναν παίκτη άνω των 23 ετών.

- Στις χειμερινές μεταγραφές θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο έναν Έλληνα άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο.

- Θα επιτρέπονται μόνο 2 ανανεώσεις παικτών άνω των 23 ετών στο σύνολο της μεταγραφικής περιόδου. Δηλαδή είτε 2 το καλοκαίρι είτε 2 τον Γενάρη ή 1 το καλοκαίρι και 1 τον Γενάρη.

-Στις ανανεώσεις των συμβολαίων δε θα μπορεί να γίνει αύξηση των αποδοχών των συγκεκριμένων παικτών.

- Στις νέες μεταγραφές, απαγορεύεται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

- Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα. Άρα η μεταγραφή θα πρέπει να είναι ελεύθερου παίκτη.

Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν μόνο για την ερχόμενη σεζόν, καθώς στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου δεν αποκλείεται να επανεξεταστούν.

Για την αδειοδότηση ομάδων της Football League, για τις αγωνιστικές περιόδους 2018-19 και 2019-20, ως διαδικασία αδειοδότησης των υποβιβασθεισών από τη Super League ΠΑΕ ορίζεται η διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ της Footbal lLeague.

Ορίζεται επίσης διαδικασία δύο σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών στον τρέχον πρωτάθλημα, και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος) με αφαίρεση τριών βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ως προς την τροποποίηση κανονισμών, επειδή δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο εισήγησης επί των προτεινομένων τροποποιήσεων, καθώς η κοινή επιτροπή αναμόρφωσης των κανονισμών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής του προσεχούς Ιουνίου και πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς έγκριση, και την επικείμενη τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για οριστική επικύρωση.

Αναφορικά με την περίοδο χάριτος για προσφυγές ποδοσφαιριστών, στο σχετικό αίτημά της αποφασίστηκε να μην γίνει οποιαδήποτε εισήγηση στην Ε.Ε., δεδομένου ότι συνιστά σαφώς αλλαγή του υφισταμένου κανονισμού (Κ.Ι.Μ.Π.) εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου και αυτό απαγορεύεται ρητά από το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της επιτροπής αναμόρφωσης κανονισμών, ενόψει των επικείμενων τροποποιήσεων.

Οι προτάσεις της ΕΠΣ Αθηνών για διεξαγωγή και συνέχιση αγώνων σε περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου αγώνα από ρίψη αντικειμένου και για ορισμό των ιατρών αγώνων από την υγειονομική επιτροπή της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής, αποτελούν αντικείμενο της επιτροπής αναμόρφωσης κανονισμών και οι τελικές εισηγήσεις θα εισαχθούν προς έγκριση στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

 



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved