Παναθηναϊκός: Ένας στους 18!

Παναθηναϊκός: Ένας στους 18!

Τέσσερα χρόνια πέρασαν απ’ το τελευταίο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο και απ’ την αποστολή εκείνου του αγώνα υπάρχει στο ρόστερ μόνο ο Δώνης!

2 Μαρτίου 2014. Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έφυγε χαρούμενος απ’ το «Γ. Καραϊσκάκης». Με το θριαμβευτικό 3-0 επί του αιωνίου. Ήταν η πρώτη σεζόν του «χτισίματος» της νέας προσπάθειας. Η οποία ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο (λόγω εκείνου του θριάμβου επί του αιώνιου και φυσικά λόγω της κατάκτησης κυπέλλου με το 4-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό) αλλά ολοκληρώθηκε άδοξα όπως όλοι γνωρίζουν. Κυρίως επειδή ο Παναθηναϊκός άλλαξε… ρότα, φιλοσοφία και εντέλει το πληρώνει ακριβά!

Από εκείνη την επική για τους «πράσινους» βραδιά, υπάρχει μόλις ένας παίκτης στο τωρινό ρόστερ. Ο Χρήστος Δώνης! Ο Έλληνας άσος είχε φύγει απ’ το «τριφύλλι» βέβαια, αλλά επέστρεψε μετά τους δανεισμούς του. Απ’ όλη την 18άδα του Παναθηναϊκού μόνο ο Δώνης υπάρχει στο τωρινό ρόστερ. Και φυσικά κανείς δεν έχει απομείνει απ’ όσους αγωνίστηκαν, είτε βασικοί είτε ως αλλαγή. Που είναι τώρα όλοι αυτοί; Για να δούμε…

Στέφανος Καπίνο: Ήταν βασικός τερματοφύλακας στο ντέρμπι. Πήρε μεταγραφή στην Γερμανική Μάιντς, πριν γυρίσει στην Ελλάδα για να πάει στον Ολυμπιακό. Πλέον είναι στην Νότιγχαμ.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Ο νεαρός αμυντικός έπαιξε δεξί μπακ σε εκείνο το ματς. Πλέον ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης στον οποίο είναι βασικός αφού πέρασε μια άσχημη περίοδο με τραυματισμούς.

Γκόρντον Σίλντενφελντ: Στο τέλος της σεζόν 2014-15 ο… ογκόλιθος της άμυνας εκείνου του ντέρμπι, πήγε στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Δεν πέρασε καλή περίοδο και πλέον αγωνίζεται στην Κύπρο με τα χρώματα της Ανόρθωσης.

Γιώργος Κουτρουμπής: Ο παίκτης που… άντεξε περισσότερο απ’ όλους. Τον περασμένο Ιανουάριο έμεινε ελεύθερος μέσω προσφυγής (έτσι κι αλλιώς θα έφευγε απ’ την ομάδα είχε ληφθεί η απόφαση) και εδώ και λίγο καιρό αγωνίζεται στην Σταντάρ Λιέγης. Στο 0-3 ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας.

Νάνο: Το πιο επιτυχημένο αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση σε εκείνο το ντέρμπι. Το καλοκαίρι του 2016 έφυγε απ’ το «τριφύλλι» μετά από απόφαση Στραματσόνι (δεν τον υπολόγιζε ούτε ως εναλλακτική λύση) και πλέον αγωνίζεται στην Ισπανική Σεγούντα (2η κατηγορία) με την Αλμερία.

Τάσος Λαγός: Ο βασικός κόφτης στο 0-3 και με ασίστ στον Μπεργκ για το δεύτερο τέρμα των «πράσινων». Αφού δεν υπολογιζόταν κι αυτός από τον Στραματσόνι, πήγε στην Κίκερς στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για την Λάρισα στην οποία και αγωνίζεται.

Ζέκα: Το… μηχανάκι στη μεσαία γραμμή των «πράσινων» στο προ τετραετίας ντέρμπι. Και αρχηγός φυσικά. Το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην Κοπεγχάγη στην οποία και αγωνίζεται…

Ντάνιελ Πράνιτς: Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού σε εκείνο το ντέρμπι. Καλοκαίρι του 2016 έληξε το συμβόλαιό του και πήγε στην Σλοβένικη Κόπερ. Ένα χρόνο μετά μεταγράφηκε στην Κυπριακή Ανόρθωση με την οποία κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Αμπντούλ Ατζαγκούν: Ο Νιγηριανός ήταν… δαίμονας και είχε κάνει μία απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις του στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με το που ήρθε ο Στραματσόνι τον έστειλε δανεικό στον Λεβαδειακό. Καλοκαίρι του 2016 πήγε δανεικός στην Ολλανδική Ρόντα και το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή στην Βελγική Κορτράικ.

Μεχντί Αμπέντ: Ο άνθρωπος που έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 μέσα στο Φάληρο. Ο «τοξοβόλος» στο τέλος εκείνης της σεζόν επέστρεψε στην Νιούκαστλ στην οποία άνηκε. Ένα χρόνο μετά (καλοκαίρι 2015) αποκτήθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό, με την έλευση Στραματσόνι να μην του δίνει πολλές ευκαιρίες. Έτσι πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016 για την Γαλλική Ντιζόν στην οποία είναι βασικός και κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μάρκους Μπεργκ: Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ των «πράσινων», ο παίκτης που έκανε την ασίστ στο πρώτο. Έμεινε άλλα τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό… γεμίζοντας γκολ τις αντίπαλες εστίες. Ένας απ’ τους κορυφαίους ξένους φορ στην ιστορία των «πράσινων». Το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην Αλ Αϊν μετά από δική του επιθυμία, μια και τα 3 εκατ. ευρώ το χρόνο δεν είναι κάτι που προσπερνά κανείς εύκολα. Με την κατάσταση στο «τριφύλλι», μάλλον τυχερός στάθηκε…

Μλάντεν Πέτριτς: Ήταν η πρώτη αλλαγή του Παναθηναϊκού. Έμεινε στο «τριφύλλι» μέχρι το 2016, όταν και αποφάσισε να αποσυρθεί απ’ την ενεργό δράση.

Νίκος Καρέλης: Είχε περάσει αλλαγή αντί του Ατζαγκούν και κέρδισε το φάουλ απ’ το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ του Αμπέντ. Ιανουάριο του 2016 πήρε μεταγραφή στην Γκενκ, με την οποία έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του. Πλέον τον ξεπέρασε, επέστρεψε στα γήπεδα και ξαναβρίσκει τον εαυτό του.

Νίκος Μαρινάκης: Πέρασε στο ματς για λίγα λεπτά αντί του Τάσου Λαγού. Δόθηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου όπου έμεινε για μισή σεζόν (2014-15) πριν γυρίσει στο «τριφύλλι». Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε απ’ τον Παναθηναϊκό και αγωνίζεται πλέον στον Παναιτωλικό.

Στέφανος Κοτσόλης: Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σε εκείνο το ντέρμπι. Έμεινε στην ομάδα μέχρι το περασμένο καλοκαίρι όταν και «κρέμασε» τα γάντια του ολοκληρώνοντας την καριέρα του.

Σπύρος Ρισβάνης: Τότε παίκτης του Παναθηναϊκού, ένας απ’ τους αναπληρωματικούς που δεν χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αναστασίου. Ιανουάριο του 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στον Πανιώνιο και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Καλοκαίρι του 2017 πήγε στον Ολυμπιακό, ο οποίος αμέσως τον έδωσε δανεικό στον Ατρόμητο όπου και αγωνίζεται.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Μία ακόμη απ’ τις αλλαγές που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Έμεινε στον Παναθηναϊκό μέχρι καλοκαίρι του 2016 όταν και ζήτησε να φύγει επειδή δεν του άρεσε η αντιμετώπιση απ’ τον Στραματσόνι. Πήγε στην Λανς και το Γενάρη του 2017 επέστρεψε ως δανεικός στον Παναθηναϊκό κάνοντας εξαιρετική μισή σεζόν. Καλοκαίρι του 2017 επέλεξε να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ όπου και βρίσκεται, χωρίς να αγωνίζεται ούτε αρκετά ούτε καλά.

Χρήστος Δώνης: Ακόμη μία απ’ τις αλλαγές που δεν χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αναστασίου σε εκείνο το θριαμβευτικό 3-0. Χειμώνα του 2016 πήγε δανεικός στην Ελβετική Λουγκάνο. Καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πήγε με τον ίδιο τρόπο στον ΠΑΣ Γιάννινα και Γενάρη του 2017 (πάντα δανεικός) στον Ηρακλή. Επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι και είναι ο μόνος από εκείνο το ντέρμπι της 2ας Μαρτίου 2014 που υπάρχει ακόμη στο «πράσινο» ρόστερ!



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved