Γκολ στη φτώχεια από ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων!
Ηχηρό μήνυμα κατά της φτώχειας και κάθε άλλου κοινωνικού αποκλεισμού έστειλε η ΑΕΚ, στο φιλικό-γιορτή απέναντι στην Εθνική Αστέγων στο ΟΑΚΑ. Με 6-1 επικράτησαν οι «κιτρινόμαυροι».
Τέσσερα γκολ πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Πογιέτ με τους Ανάκογλου (δις) και Κορδέρο, Βάργκας να βάζουν από νωρίς τις βάσεις για την εύκολη επικράτηση της ομάδας τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουρουγουανός τεχνικός της Ένωσης ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα με αποκορύφωμα τη χρησιμοποίηση του 16χρονου Γιώργου Γιαννούτσου ο οποίος μάλιστα σημείωσε το 5ο γκολ της ΑΕΚ στο 65’! Από την πλευρά της Εθνικής Αστέγων μείωσε στο 71’ ο πέναλτι ο Ταφίλης προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στο ΟΑΚΑ. Το σκορ τελικώς έκλεισε στο 87’ με το γκολ του Φαγιέ.
Στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Πέτρος Φιλίππου (αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής) ο Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι) και ο Γιώργος Καραγκούνης.
(ΑΕΚ Α’): Ντούνης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Κορδέρο, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Βάργκας.
(ΑΕΚ Β'): Βούρας, Τζανετόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Ανδρεόπουλος, Γροντής, Φαγιέ, Ανάκογλου, Βασιλαντωνόπουλος, Κρισάντους
(Εθνική Αστέγων): Ζαρίφης, Γουαταρά, Σίτσα, Ασημάκης, Ντανιουγκό, Παπαπαναγής, Αγγελής, Ταφίλης, Πετρόπουλος, Μπέσου.