Φύσσας: «Δεν ήθελε ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει το ντέρμπι»

Φύσσας: «Δεν ήθελε ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει το ντέρμπι»

Ξεκάθαρος ήταν ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για ότι έγινε το Σάββατο στη Λεωφόρο.

Θέση για όσα έγιναν το Σάββατο στη Λεωφόρο πήρε ο Τάκης Φύσσας. Αρκετοί ήταν αυτοί που κατηγορούσαν τα στελέχη του Παναθηναϊκού για ανυπαρξία, ωστόσο, ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «πράσινων» έθεσε κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM».

«Επειδή βρισκόμουν εκεί και ήμουν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, οφείλουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Απ’ τη στιγμή που ήρθε η αποστολή του Ολυμπιακού, διαπίστωσα ότι έγινε. Θέλαμε να έρθει χωρίς παρατράγουδο, όπως κι έγινε.

Μετά τη ρίψη των φωτοβολίδων ήμουν εκεί, στη φισούνα μαζί με τον τέταρτο διαιτητή. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στα γραφεία. Σε κάθε συζήτηση που έγινε ήμουν μπροστά, όπως ήταν κι άλλα στελέχη του Παναθηναϊκού, όπως ήταν και εκπρόσωποι του Ολυμπιακού. Έγιναν 3-4-5 τέτοιες συζητήσεις με όλους μας παρόντες», είπε αρχικά ο Τάκης Φύσσας.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «Τριφυλλιού», συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει τον κ. Θεοδωρίδη, εμείς έχουμε κάποιους άλλους ανθρώπους που μιλάνε διαφορετικά. Δεν σημαίνει πως αυτό που φωνάζει είναι καλύτερος ή έχει δίκιο. Δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός ήθελε να μην γίνει το παιχνίδι. Η ομάδα μας βγήκε δυο φορές για ζέσταμα, προσπαθούσα κι εγώ, ο κ. Βόκολος, ο κ. Τουμαζάτος, η κ. Μπαλωμένο κι ο κ. Βλάχος. Προσπαθούσαμε με έναν τρόπο να τους πείσουμε να κάνουν το αυτονόητο. Να βγουν για ζέσταμα οι αντίπαλοι και να γίνει η διαδικασία έναρξης του παιχνιδιού. Εμείς βγήκαμε σαν ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν βγήκε για ζέσταμα. Οι διαιτητές όλη αυτή την ώρα, περίμεναν απλά».

Για το τι είπε με τον διαιτητή, ανέφερε: «Προέτρεψα τον κ. Παππά να δει τους κανονισμούς. Ήταν οι κανονισμοί ανοιχτοί στο γραφείο του και μου είπε πως τους βλέπει. Του τόνισα πως πρέπει και οι ίδιοι να βγουν να κάνουν ζέσταμα για να αρχίσει η διαδικασία έναρξης του αγώνα, καθώς δεν προβλέπεται πουθενά στον κανονισμό αυτό που γινόταν, για τη φωτοβολίδα πριν την έναρξη. Δεν το προέβλεπε ο κανονισμός, τους εξήγησα τι μπορεί να συμβεί γιατί είμαστε άνθρωποι και βλέπουμε. Από τα μεγάφωνα έγιναν συνεχόμενες εκκλήσεις, σε 16.000 κόσμο. Θεωρούσα πως έπρεπε να γίνει η διαδικασία για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο κ. Παππάς όταν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μια φυσιολογική ατμόσφαιρα ντέρμπι. Είχαν γίνει κάποια πράγματα που του μετέφερε η αστυνομία για συμπλοκές πάνω από τη φισούνα. Όμως, όταν βγήκε δεν υπήρχε τίποτα άλλο πέρα από συνθήματα και αγωνία για να αρχίσει το ντέρμπι. Του είπα ‘ελάτε να βγούμε’, μου είπε ότι θα κάνουν μίτινγκ και θα ενημερώσουν τις ομάδες. Μετά από ώρα, μας φώναξε και μας είπε πως δεν θα γίνει το παιχνίδι».

Για το αν υπήρχε επαφή με τον Σταύρο Κοντονή, τις επαφές του με Βρέντζο και Μαρινάκη αλλά και για την παρουσία ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στη Λεωφόρο είπε: «Όχι δεν υπήρχε κάποια επαφή με τον κ. Κοντονή. Το δεύτερο κομμάτι που αναφέρεστε το μάθατε όλοι σήμερα μετά την παρέμβαση και την αποδοχή των τηλεφωνημάτων. Μπορούμε να συζητήσουμε πάνω σε αυτό. Όσο για το γεγονός ότι ο οσφπ πέτυχε το σκοπό του και το τι είπε ο Κοντονής, εγώ να πιάνω από το λαιμό ανθρώπους και να προσπαθώ να τους πείσω, δεν το έχω κάνει. Δεν σημαίνει πως το έκαναν οι αντίπαλοι αυτό. Με τον τρόπο μου, μπροστά στον κ. Σιμιτζόγλου, προσπαθούσα να τους πείσω ότι πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία. Ο κ. Σιμιτζόγλου απάντησε πως είναι εκεί για να στηρίξει την όποια απόφαση πάρει ο διαιτητής, και πως θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο.

Επίσης, είπα στον κ. Σιμιτζόγλου να δούμε τον τραυματισμό του παίκτη του Ολυμπιακού, υπήρχε η αίσθηση πως δεν έχει χτυπήσει που όντως δεν είχε κάτι σημαντικό. Αυτό δεν σημαίνει πως επικροτούμε όλο αυτό. Πρώτος είχα πει πως αν έχει τραυματισμοί πρέπει να το γνωρίζουμε. Δεν έπρεπε να έχει συμβεί όλο αυτό, ούτε κουνούπι δεν έπρεπε να τον έχει ακουμπήσει. Όλο αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι. Στο κάτω-κάτω, υπάρχουν κανόνες για το αν συνέβαινε κάτι, αν ξεκινούσε το παιχνίδι να είμαστε υπόλογοι».

Για το γεγονός ότι θεωρήθηκε ως αδυναμία της διοίκησης η μη έναρξη του αγώνα, είπε: «Καταλαβαίνω αυτό που λέτε, δεν μπορούσα να είμαι στα αποδυτήρια, να μιλάω με τους αντίπαλους, να μιλάω με τον κ. Σιμιτζόγλου και να είμαι και στη Θύρα 13 να τους πείσω. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν είμαι παντού είμαι και απών. Δεν έχω μιλήσει τόσο καιρό. Μην νομίζετε πως επειδή δεν μιλάω δεν έχω τον τρόπο μου και δεν μιλάω εκεί που πρέπει. κινούμαστε ομαδικά, έχουμε το ήθος και τον τρόπο μου. Δεν έχω βγει να μιλήσω γιατί πολύ απλά, υπάρχει μια άλλη αρχή και φιλοσοφία στην ομάδα. Όταν μιλάει ο πρόεδρος, δεν μπορώ να μιλάω κι εγώ. Δεν χρειαζόταν να μιλήσω πως υπήρχε πλάνο για τον προπονητή και για τη διαδοχή Αναστασίου, υπήρχε μοντέλο και φιλοσοφία για την κίνησή μας για τον επόμενο προπονητή. Ψάξαμε αρκετά και καταλήξαμε στον κ. Στραματσόνι ο οποίος ήταν η καλύτερη επιλογή. Αυτό ήταν ένα απλό παράδειγμα. Έχω παλέψει για πολλά. Νιώθω υπεύθυνος και άσχημα για το γεγονός ότι ο Εσιέν δεν έχει παίξει στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να τα συζητάμε πάρα πολλές φορές, αλλά δεν σημαίνει πως επειδή δεν μιλάω δεν υπάρχω. Έχουν γραφτεί για τον Εσιέν αστεία πράγματα. Είναι δυνατόν να φέρουμε παίκτη και να μην έχει εξεταστεί; Τέλος πάντων, βγήκα να μιλήσω για κάτι διαφορετικό σήμερα και τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν χρειαστεί».

Για το γεγονός ότι ο οσφπ ήθελε να μην γίνει αγώνας και τα κατάφερε: «Δεν ξέρω αν είχαν πρόθεση να μην αρχίσει το παιχνίδι και αν είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Εμείς και ο Παναθηναϊκός ήμασταν εκεί, ήμασταν πάνω στους κανονισμούς. Όταν τους πήγα τους κανονισμούς, μου είπαν δεν χρειάζεται τους έχουμε ανοιχτούς. Τους είπα πως πρέπει να ξεκινήσει τότε η διαδικασία για να αρχίσει το παιχνίδι. Μας απάντησαν πως είπαμε αυτά που θέλουμε και θα πρέπει αυτή να αποφασίσουν. Στη συνέχεια μας καλούσαν και κάθε ομάδα από την πλευρά της προσπαθούσε να πετύχει αυτό που θέλει. Εμείς να ξεκινήσει το ματς και ο Ολυμπιακός να μην ξεκινήσει το παιχνίδι. Στις συσκέψεις δεν έχω λόγο να είμαι εκεί. Υπάρχουν οι άνθρωποί μας, όλα κύλησαν μια χαρά και οι δυο ομάδες προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν αγώνα για να διεξαχθεί το παιχνίδι υπό νορμάλ συνθήκες».

Για τα αντικείμενα που πέρασαν στη Λεωφόρο, ανέφερε: «Και κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ωρών που περάσανε, άνοιξαν οι πόρτες. Δεν μπορούμε να τα πούμε όλα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι όλα τόσο απλά, δεν πέρασαν όλα πριν το παιχνίδι ή δυο μέρες πριν. Έχουν γίνει έλεγχοι, όλα. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι που πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι.

Εμείς σαν ομάδα μιλάμε όταν είναι ανάγκη να το κάνουμε. Εγώ βγαίνω να μιλήσω πως όταν η ομάδα μου έχει ανάγκη να μιλήσουμε, για κάποιο θέμα, τότε θα το κάνω. Αν κάποιοι περιμένουν να πιάνω τους διαιτητές και τους εισαγγελείς από το λαιμό για να γίνει το παιχνίδι, κακώς το περιμένει. Τους είπα πως έχουν πάρει μια πολύ λάθος απόφαση, πως θα ηρεμήσετε 16.000 κόσμο που περιμένει να δει ποδόσφαιρο και πως θα τους πείτε πως δεν γίνεται το παιχνίδι; Τότε μου είπαν πως αναλαμβάνουν την ευθύνη».

Για τον στόχο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι: «Εμείς πήγαμε εκεί να παίξουμε ποδόσφαιρο, είχαμε στόχο να παίξει η ομάδα ποδόσφαιρο, να κάνει μια μεγάλη νίκη και να συνεχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με το νέο προπονητή. Ήμασταν πανέτοιμοι και το δείξαμε. Βγήκαμε για προθέρμανση, οι παίκτες τώρα είναι απογοητευμένοι. Προσπαθούμε να τους πείσουμε τώρα να συνεχίσουν».

Για το αν έχει βιώσει πράγματα ανάλογα στο ποδόσφαιρο, είπε: «Κοιτάξτε έχουν γίνει πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που καθένας μπορεί να τα βλέπει όπως θέλει. Έχω βιώσει καταστάσεις απερίγραπτες. Έχουν γίνει εκατοντάδες φορές και η απάντηση πλέον είναι «αλλάξανε οι κανονισμοί». Πριν δέκα χρόνια έπρεπε εμείς να σκοτωθούμε, να χάνουμε το πρωτάθλημα ενώ χάνουμε με στιλό, φωτοβολίδες, λεκάνες. Τότε έπρεπε να χάσουμε το πρωτάθλημα και να πανηγυρίζει η άλλη ομάδα, ενώ εμείς έπρεπε να πεθάνουμε στο γήπεδο με όλα αυτά. Αλλά τώρα αλλάξανε οι κανονισμοί. Τώρα πράγματι, αλλάξανε οι κανονισμοί είναι αλήθεια, αλλά τότε εμείς έπρεπε να παίζουμε με αυτούς τους κανόνες».

Για το γεγονός ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης πέτυχε αυτό που ήθελε: «Δεν νομίζω πως ο κ. Θεοδωρίδης πέτυχε να μην γίνει το παιχνίδι. Ήρθε ο κ. Θεοδωρίδης στη Λεωφόρο και πέτυχε αυτό που ήθελε εκείνος; Ποιος είναι; Δεν πέτυχε τίποτα. Είναι κάτι βαθύτερο, θα πρέπει να κρίνουν οι αρμόδιοι το γιατί δεν ξεκίνησε η διαδικασία έναρξης του παιχνιδιού. Το λέω Τρίτη φορά, καταδικάζω όλα αυτά τα γεγονότα. Απογοητεύτηκα πλήρως όταν μπαίνοντας η αποστολή του οσφπ έγιναν αυτά. Πραγματικά δεν θεωρώ πως έγιναν με κάποιο λόγο».

Πηγή: leoforos.gr



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved