Ανασκόπηση 2014- Αστέρας Τρίπολης: Πιο λαμπερός και με ευρωπαϊκή αύρα (photos+videos)

Ανασκόπηση 2014- Αστέρας Τρίπολης: Πιο λαμπερός και με ευρωπαϊκή αύρα (photos+videos)

Ο Αστέρας Τρίπολης αποχαιρετά το 2014 ως μια ακόμη λαμπερή χρονιά στην ιστορία του, που κατάφερε κόντρα στο πνεύμα των καιρών να κάνει βήματα προόδου.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να ακολουθούν πιστά το πλάνο της διοίκησης για συνεχή πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, και κατάφεραν μια σειρά από πράγματα που λίγες ελληνικές ομάδες τα έχουν πετύχει. Με βάση την σταθερή διοίκηση και την απουσία οικονομικών ή άλλων προβλημάτων, ο Αστέρας κατάφερε να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας στη Super League και να αποδεικνύει πως αποτελεί μια ανερχόμενη δύναμη, αλλά και να κάνει την υπέρβαση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κερδίζοντας μια θέση στον ουρανό του Europa League.

Το 2014 ξεκίνησε με τον Αστέρα να μην μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στο πρωτάθλημα, κατάφερε για μια ακόμα χρονιά να μπει στα πλέι οφ. Κι εκεί δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε, αλλά εξασφάλισε για τρίτη συνεχή χρονιά την έξοδο στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Παίρνοντας το πιο… κακό εισιτήριο, που ανάγκαζε την ομάδα της Τρίπολης να ξεκινήσει τη νέα σεζόν από τα μέσα Ιουλίου, η προετοιμασία ξεκίνησε νωρίς τον Ιούνιο. Με τον τεχνικό Στάικο Βεργέτη να πηγαίνει στη Ρόδο για τα σεμινάρια της UEFA για το δίπλωμα UEFA Pro, η προετοιμασία των Αρκάδων έγινε κυρίως από τον βοηθό του Ανδρέα Ζήκο. Για πρώτη φορά ο Αστέρας επέλεξε να κάνει την προετοιμασία του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστρία, προκειμένου να δώσει πιο δυνατά φιλικά.

Παράλληλα, η διοίκηση ξεκίνησε από νωρίς τη στελέχωση του ρόστερ με παίκτες που ταιριάζουν στο αγωνιστικό προφίλ. Μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, με τη Ροβανιέμι είχαν γίνει κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, ενώ όσο προχωρούσε ο Αστέρας στη διοργάνωση τόσο ενισχυόταν το ρόστερ, με τον Στάικο Βεργέτη να αποκτά λύσεις.

Παίζοντας καλό και δημιουργικό ποδόσφαιρο, οι Αρκάδες κατάφεραν να περάσουν στη φάση των ομίλων του Europa League, πετυχαίνοντας αυτό που καμία ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε στο παρελθόν. Πέρασε από τρεις προκριματικές φάσεις, μπαίνοντας στους ομίλους, ενώ άφησε εκτός ομάδες όπως η γερμανική Μάιντς και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η ομάδα της Τρίπολης προχώρησε και σε μια περήφανη πώληση, αυτή του Πάμπλο Ντε Μπλάσις στη Μάιντς, καθώς ο Αργεντινός άσος «τρέλανε» τους Γερμανούς και έδωσαν 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν. Ο Αστέρας αποχωρίστηκε έναν παίκτη που του πρόσφερε πολλά, αλλά δεν φάνηκε στη συνέχεια η απουσία του, λόγω του καλού σχεδιασμού.

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος βρήκε τον Αστέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία του να αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις και μάλιστα να τα καταφέρνει μια χαρά. Στη Super League παρουσίασε κάποιες… αρρυθμίες ειδικά εκτός έδρας, καθώς γνώρισε ήττες σε Γιάννινα και Νέα Σμύρνη, αλλά και Περιστέρι, συνήθως πριν από μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού. Αλλά στο… σπίτι του το «Θ. Κολοκοτρώνης» αποδείχτηκε για άλλη μια χρονιά πανίσχυρος. Μάλιστα, δεν έχασε, ενώ θα μπορούσε να κερδίσει στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (0-0) και Παναθηναϊκό (1-1).

Το τέλος του 2014 βρίσκει τον Αστέρα στην 4η θέση με 28 βαθμούς μετά από 15 παιχνίδια, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του καλύτερου πρώτου γύρου (έστω αν απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί), που είχε κατά την πρώτη του συμμετοχή στη Super League.

Στην πρώτη του συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Europa League, ο Αστέρας κατάφερε να διαγράψει μια αξιοπρεπή πορεία με 6 βαθμούς, έχοντας αντιπάλους τις Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν, με απολογισμό μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Δείτε εδώ όλο το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα.

Παράλληλα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έχει ήδη προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες, ενώ απομένει ένα ακόμα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων.

Οσο για το 2015, διαφαίνεται ακόμα πιο λαμπρό για τον Αστέρα. Με τρία… καρπούζια στη μασχάλη οι «κυανοκίτρινοι» κατάφεραν να παραμείνουν στην πεντάδα της βαθμολογίας, παρά την κόπωση και τα συνεχή παιχνίδια. Πλέον δύο είναι οι στόχοι των Αρκάδων και με το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του Βεργέτη, μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά στο πρωτάθλημα, ενώ θα διεκδικήσει μια παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου, όπως και το 2013.

Δείτε κάποιες στιγμές από τα ματς του Αστέρα το 2014

Ανασκόπηση 2014- Αστέρας Τρίπολης: Πιο λαμπερός και με ευρωπαϊκή αύρα (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved