Αναστασίου: «Ανταγωνιστικός Παναθηναϊκός στην Ευρώπη» (video)
SHARE

Αναστασίου: «Ανταγωνιστικός Παναθηναϊκός στην Ευρώπη» (video)

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία την επόμενη χρονιά και πως θα είναι ανταγωνιστικός κι εκτός των συνόρων παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και αναφέρθηκε σε όσα έχει ζήσει ως τώρα στους «πράσινους» αλλά και σε αυτά που περιμένει να έρθουν. Ο Γιάννης Αναστασίου απέφυγε τα μεγάλα λόγια, υποσχέθηκε μόνο σκληρή δουλειά και συνεχής προσπάθεια για βελτίωση λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μόνο που μπορεί να πει με σιγουριά από τώρα είναι πως η ομάδα δεν θα είναι πρωταθλήτρια αλλά θα προσπαθήσει να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επεσήμανε πως οι «πράσινοι» δεν θέλουν να βγουν στην Ευρώπη μόνο και μόνο για να πουν ότι πέτυχαν έναν βραχυπρόθεσμο στόχο, αλλά έχουν σκοπό να «χτίσουν» μια ομάδα η οποία θα είναι ανταγωνιστική κι εκτός των συνόρων. Επιπλέον, ο Γιάννης Αναστασίου… υποκλίθηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού για την τεράστια στήριξη που παρέχει φέτος στην ομάδα, αναφέρθηκε στα μεταγραφικά ενόψει Ιανουαρίου αλλά και σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως οι Μπαϊράμι, Μπεργκ και Ρισβάνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Coach, πάτε βάση πλάνου καλύτερα ή χειρότερα ίσως από ότι περιμένατε;

«Μέχρι τώρα κρίνοντας το πρώτο μισό του πρωταθλήματος αν δούμε ότι ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου, τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των παικτών μας, από το ποδόσφαιρο που παίζουν, από το γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να κερδίζουμε. Υπάρχει αυτή η νοοτροπία στην ομάδα, την έχουμε εμφυσήσει και στην ακαδημία μας αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά να εξελιχθούν όπως πρέπει και να παίζουν το σωστό ποδόσφαιρο».

Νιώσατε ποτέ την ανησυχία πως το πλάνο αυτό μπορεί να διακοπεί ξαφνικά ή είχατε πίστη, με βάση τις συζητήσεις με την διοίκηση του Παναθηναϊκού, οτι θα πάει μέχρι τέλους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα;

«Δεν αμφισβήτησα ποτέ το πλάνο, τη φιλοσοφία και όλα όσα θέλαμε να περάσουμε στην ομάδα. Είχαμε κοινή γραμμή, εμείς, ο πρόεδρος, η διοίκηση, οι προπονητές και ο διευθυντής της ακαδημίας ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο στην Ελλάδα ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά από την άλλη αν δεν τολμήσεις δεν πας μπροστά κι εμείς τολμήσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».

Το καλοκαίρι στην επιλογή που έγινε θεωρούμε πως πήρε μεγαλύτερο ρίσκο ο Παναθηναϊκός που πήρε έναν προπονητή σαν τον Γιάννη Αναστασίου που είναι το πρώτο του βήμα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα ή έχει πάρει ρίσκο ο Γιάννης Αναστασίου που έχει έρθει σε μια μεγάλη ομάδα, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση;

«Το μεγαλύτερο ρίσκο το παίρνει ο πρόεδρος και η διοίκηση, εγώ από την πλευρά μου αγαπώ αυτό που κάνω και αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτό. Ήξερα τον Παναθηναϊκό και ήμουν πολύ καλά πληροφορημένος, με κάθε λεπτομέρεια για το τι συμβαίνει. Από την άλλη το βασικό θέμα ήταν πως θα εμπιστευτεί η διοίκηση έναν άπειρο προπονητή, ο οποίος θα έπαιρνε την τύχη της ομάδος στα χέρια του».

Φοβάστε, ως Παναθηναϊκός, να πείτε πως στόχος είναι τα πλέι οφ;

«Σας διαβεβαιώνω πως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βγούμε πρωταθλητές, από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι πολύ πιθανά».

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη και να είναι ανταγωνιστικός;

«Δεν θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη για να λέμε απλά πως εκπληρώσαμε τον στόχο μας. Από τη στιγμή που θα βγούμε έχουμε σκοπό να είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμα κι αν συμβεί την επόμενη σεζόν, που όλοι ευελπιστούμε και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Όσο είμαστε Παναθηναϊκός πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Πόσο διάστημα χρειάζεται ο κόσμος για να αντιληφθεί τη νέα φιλοσοφία, που είναι πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά στάνταρ;

«Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε τον χρόνο, όμως ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα έλεγα πως έχει κάνει τεράστια υπομονή. Από την άλλη, βλέπει πως γίνεται μια σοβαρή και υγιή προσπάθεια από όλους μας που την έχει αγκαλιάσει και την έχει στηρίξει και πιστεύω πως με αυτό θα πορευτούμε μαζί».

Το καλοκαίρι ακουγόταν πως ο Γιάννης Αναστασίου έχει στο μυαλό του, το 4-3-3 που παίζουν οι Ολλανδοί, στην πορεία όμως μετατράπηκε σε 4-3-1-2 και 4-4-2. Πως προέκυψε αυτή η αλλαγή;

«Σαν αρχή, σαν φιλοσοφία αλλά και σύμφωνα με αυτά που δουλεύουμε στις μικρότερες ηλικίες είναι το 4-3-3. Στην πορεία επενδύσαμε στο οτι κάποιοι παίκτες μας θα ήταν ίσως πιο ανταγωνιστικοί, ίσως περιμέναμε εμείς πολλά περισσότερα σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Αυτό δεν μας βγήκε και επιλέξαμε να αλλάξουμε τον σχηματισμό, δεν θέλω να είμαι ένας προπονητής που θα έχει εμμονές με κάποιο συγκεκριμένο σύστημα. Από την στιγμή που δεν ήταν αποτελεσματική η προηγούμενη επιλογή κοιτάω να κάνω τις απαιτούμενες αλλαγές για το καλύτερο της ομάδας μας».

Είστε σίγουρος πως θα δούμε έναν διαφορετικό Μπαϊράμι και πόσο θα βοηθήσει αυτό στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του Παναθηναϊκού;

«Με βάση την εικόνα που έχουμε ως ομάδα, τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και το ότι και ο ίδιος πλέον έχει προσαρμοστεί καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει καταλάβει που ήρθε και τι απαιτήσεις έχει ο σύλλογος. Βρίσκεται σε περίοδο επανένταξης στην ομάδα και γνωρίζοντας τις ικανότητες του είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι θα βγάλει όλα αυτά που περιμένουμε μέσα στο γήπεδο».

Το καλοκαίρι επιμείνατε πολύ στο όνομα του Μπεργκ για να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης προκειμένου να δούμε κι άλλα πράγματα με τον Μπεργκ και σε ποιό βαθμό;

«Είναι πολύ σημαντικός παίκτης και το γνωρίζει. Θα πρέπει όμως να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοση του και να έχει διάρκεια. Είμαι σίγουρος πως θα δούμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα από τον ίδιο».

Εαν κι εφόσον γίνει κάποια μεταγραφή τον Ιανουάριο, να περιμένουμε ένα φορ ή μήπως έναν παίκτη σε άλλη θέση;

«Σε περίπτωση που κινηθούμε, θα το κάνουμε για τη θέση του επιθετικού. Έχουμε τον Μπεργκ, τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη αυτή τη στιγμή, έχουμε τον Μπαλμπόα που βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής, δουλεύει και προσπαθεί κάθε μέρα να φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε, τον Αποστολόπουλο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε αρκετά λόγω τραυματισμών και δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο πλέον. Σίγουρα αν θέλουμε να πούμε πως στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι, σίγουρα θα χρειαστούμε μια ενίσχυση στην επίθεση».

Πιστεύετε πως υπάρχει λόγος να σκεφτείτε μια διαφορετική περίπτωση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για την θέση του τερματοφύλακα;

«Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στα παιδιά, στον Καπίνο, στον Κοτσόλη, στον Ταμπάκη και στους μικρούς που είναι από πίσω. Οπότε σε αυτή τη θέση δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθούμε».

Τι έχει συμβεί με τον Ρισβάνη τις τελευταίες εβδομάδες και έχει πέσει η απόδοση του;

«Ο Σπύρος είναι ένα παιδί, ο οποίος από το πουθενά βρέθηκε στην πρώτη ομάδα και είναι προς τιμήν του. Έδειξε τρομερό ζήλο και διάθεση στην προετοιμασία και το κυριότερο ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της ομάδας. Έπαιξε 10 φιλικά το καλοκαίρι άλλα 7 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ήδη μέχρι τον Νοέμβριο είχε παίξει περίπου 17 ματς και κάποια ενδιάμεσα φιλικά παιχνίδια με την Παναχαϊκή. Οπότε δεν μπορεί ξαφνικά κάποιος που έπαιζε μέχρι πέρυσι στο πρωτάθλημα Νέων, να παίζει 35 με 40 παιχνίδια με την πρώτη ομάδα χωρίς να έχει την υποδομή και τη βάση. Ο Σπύρος είναι ένας παίκτης που τον θέλουμε για το μέλλον και δεν τον θέλουμε για τώρα».

Έχετε μετανιώσει για κάτι που έχετε δηλώσει στην διάρκεια της σεζόν μετά τα παιχνίδια;

«Δεν έχω πει κάτι που να προβλημάτισε οπότε δεν έχω λόγο να μετανιώνω. Ίσως στο ματς με τον Απόλλωνα να ξέφυγα λίγο, στις δηλώσεις μου. Βλέποντας μετά το βίντεο συνειδητοποίησα πως σαν άνθρωπος θα ζητούσα συγγνώμη για την συμπεριφορά μου, όπως κι έκανα αλλά ως προπονητής θα συμπεριφερόμουν με τον ίδιο τρόπο γιατί πιστεύω πως αδικήθηκε η ομάδα μου και πρέπει να την προστατεύω».

Πείτε μας μια ευχή για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

«Εύχομαι πάνω απ' όλα να υπάρχει υγεία και να μπορούν να έρχονται να μας στηρίζουν στο γήπεδο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι πως θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια προκειμένου να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι και να τους κάνουμε να είναι υπερήφανοι γι’ αυτή την ομάδα. Νομίζω είναι το πιο σημαντικό για τον κόσμο γιατί γνωρίζει πως όλοι προσπαθούμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Με τη νέα χρονιά, θα έρθουν πολύ καλύτερες πράσινες ημέρες!»

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη

Αναστασίου: «Ανταγωνιστικός Παναθηναϊκός στην Ευρώπη» (video)


Τράπεζες: Έως 31 Δεκεμβρίου οι ανέπαφες συναλλαγές- Ποιες συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται στα γκισέ
Τράπεζες: Έως 31 Δεκεμβρίου οι ανέπαφες συναλλαγές- Ποιες συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται στα γκισέ
Liga Endesa: Με τρομερό Κοζέρ και «100άρα» έκανε το «2 στα 2» η Ρεάλ!
Liga Endesa: Με τρομερό Κοζέρ και «100άρα» έκανε το «2 στα 2» η Ρεάλ!
Άρης Σκάλας: Δικός του ο Κέβιν Οντιάμπο
Άρης Σκάλας: Δικός του ο Κέβιν Οντιάμπο
Θα γίνει μπαμπάς ο Καρλίτος! (Photo)
Θα γίνει μπαμπάς ο Καρλίτος! (Photo)

Το Παλάτι ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη που περιμέναμε με ενθουσιασμό

Το Παλάτι ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη που περιμέναμε με ενθουσιασμό

Άγριες Μέλισσες: Έτσι πεθαίνουν ο Κυπραίος και η Θεοδοσία

Άγριες Μέλισσες: Έτσι πεθαίνουν ο Κυπραίος και η Θεοδοσία

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ

Αυτά τα 3 ζωδιακά ζευγάρια είναι «ασυγκράτητα», όπου κι αν βρεθούν!

Αυτά τα 3 ζωδιακά ζευγάρια είναι «ασυγκράτητα», όπου κι αν βρεθούν!

Καιρός: Μεγάλη προσοχή. Προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ώρες

Καιρός: Μεγάλη προσοχή. Προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ώρες

Σημάδια ότι πρέπει να τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες (εικόνες)

Σημάδια ότι πρέπει να τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες (εικόνες)

Peaky Blinders: «Η νέα σεζόν θα είναι αποκαλυπτική»

Peaky Blinders: «Η νέα σεζόν θα είναι αποκαλυπτική»

Δίαιτα με φρούτα: Πόσο αποτελεσματική και υγιεινή είναι;

Δίαιτα με φρούτα: Πόσο αποτελεσματική και υγιεινή είναι;