Χιώτης: «Καλύτερα να πέσει η ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική»

Χιώτης: «Καλύτερα να πέσει η ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική»

Δεν έχει μείνει ασυγκίνητος από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ ο Διονύσης Χιώτης, τονίζοντας πως αυτή η στιγμή της ομάδας είναι και μια από τις χειρότερες δικές του.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας σε δηλώσεις του στον Real fm υποστήριξε πως έγιναν πολλά λάθη από τις διοικήσεις μετά το 2004, ενώ χαρακτήρισε κομβική την απώλεια του πρωταθλήματος στα χαρτιά το 2008. Ωστόσο υπογράμμισε πως καλύτερα θα ήταν να πέσει η ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική και να «καθαρίσει» από χρέη, αντί να διασύρεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιώτη:
 
«Αν και λείπω απ’ την ομάδα τα τελευταία έξι χρόνια είναι η χειρότερη στιγμή για την ομάδα. Η χειρότερη στιγμή στην ιστορία της και παρά το γεγονός ότι δεν είμαι εκεί, μία απ’ τις χειρότερες δικές μου», ανέφερε αρχικά.

Σε ότι αφορά στους λόγους που έφεραν την ΑΕΚ σ’ αυτή την κατάσταση σχολίασε: «Τα λάθη που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά και απ’ όλους. Από διοικήσεις, από προπονητές, γενικά απ’ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διοικήσεις δεν έκαναν σωστή διαχείριση, ειδικά μετά το 2004 όταν και κατάφερε να σβήσει το μεγαλύτερο μέρος απ’ τα χρέη της ομάδας. Μπήκε τότε σε ένα σωστό δρόμο, αλλά κάπου αυτό το πρότζεκτ άλλαξε. Τα χρέη μεγάλωσαν. Επίσης ήρθαν παίκτες στους οποίους η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα συμβόλαιά τους με τα οικονομικά δεδομένα που είχε η ομάδα και γενικά σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο ξέρετε πολύ καλά τι γίνεται στην Ελλάδα. Της ΑΕΚ στην ουσία της έκλεψαν ένα πρωτάθλημα το 2008, το οποίο ισοδυναμούσε με σχεδόν 20 εκατ. ευρώ. Φαντάζεστε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα θα είχε λυθεί».

Για τους υπεύθυνους του υποβιβασμού της ΑΕΚ, ο Χιώτης υποστήριξε: «Οι μοναδικοί που δε φταίνε, ή μάλλον αυτοί με το μικρότερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι παίκτες που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Επειδή είναι μικρά παιδιά, άπειρα παιδιά και αναγκάστηκαν να πάρουν αυτό το τεράστιο φορτίο. Με όλη την πίεση που είχε η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές νομίζω ότι το άγχος ήταν πρωτόγνωρο γι’ αυτά τα παιδιά. Απ’ το πουθενά βρέθηκαν να παίζουν στην ΑΕΚ αυτών των προβλημάτων και έφτασαν σε ένα σημείο να γράφουν το όνομά τους στην πιο «μαύρη» σελίδα της ιστορίας της ομάδας. Δε φταίνε αυτά τα παιδιά».

Σε ότι αφορά στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής στην Ένωση: «Για την επόμενη μέρα είναι η δύσκολη η απόφαση που θα παρθεί. Κατά την άποψή μου αυτή η ομάδα πρέπει να αρχίσει απ’ το μηδέν. Να πέσει στη Γ’ Εθνική, να σβηστούν τα χρέη και να μπορέσει να ορθοποδήσει απ’ την αρχή πάνω σε υγιείς βάσεις. Θα είναι πιο εύκολο να βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει χρήματα στην ομάδα, να τη «χτίσει», αλλά να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Πιστεύω ότι είναι η χρυσή ευκαιρία. Σε περίπτωση που δε γίνει αυτό και παίξει στη Β’ Εθνική και συσσωρευτούν κι άλλα χρέη, ναι μεν μπορεί να επιστρέψει στη Super League, αλλά τι να το κάνεις αν και πάλι έχει χρέη. Θα γίνουν πάλι τα ίδια. Τα παιδιά πάλι θα παίζουν τσάμπα χωρίς στήριξη και πάλι η ομάδα θα παλεύει για να σωθεί. Δεν αρμόζει στην ΑΕΚ αυτό».

Ο Διονύσης Χιώτης ολοκλήρωσε τη ραδιοφωνική του παρουσία σχολιάζοντας πως έζησε ο ίδιος τις χθεσινές στιγμές του υποβιβασμού της ομάδας: «Ήταν μεγάλη στεναχώρια. Όσα χρόνια και να λείπω απ’ την ομάδα έχω περάσει όλη μου τη ζωή. Από εκεί άρχισα, πέρασα πολύ όμορφες στιγμές και ήταν πολύ δύσκολα. Μεγάλη στεναχώρια. Και να φανταστείς ότι πριν από λίγες ώρες η τωρινή μου ομάδα ήταν με το ενάμιση πόδι πρωταθλήτρια. Φαντάσου δηλαδή συναισθήματα. Η τωρινή μου ομάδα να παίρνει πρωτάθλημα και μετά από λίγο να μαθαίνεις ότι η ομάδα που αγαπάς πέφτει κατηγορία. ήταν πολύ δύσκολες στιγμές».



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved