Παναθηναϊκός… για λίγο, άφησε βαθμούς και στο Ηράκλειο, 2-2 με ΟΦΗ (photos)

Παναθηναϊκός… για λίγο, άφησε βαθμούς και στο Ηράκλειο, 2-2 με ΟΦΗ (photos)

Ο Παναθηναϊκός… πέταξε στα σκουπίδια το τρίποντο που κρατούσε στα χέρια του ως το 72’ του αγώνα με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία από τους Κρητικούς. Τοτσέ και Μαυρίας οι σκόρερ για τους «πράσινους», Κουτσιανικούλης και Παπάζογλου για τους γηπεδούχος. Ντεμπούτο για Χουχούμη.

Τι είχες… Παναθηναϊκέ, τι είχα πάντα! Οι «πράσινοι εμφανίστηκαν μόνο για ένα ημίχρονο στο Ηράκλειο, κατάφεραν να προηγηθούν δυο φορές στο σκορ, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και υποχρεώθηκαν στην πέμπτη ισοπαλία τους τη φετινή σεζόν απέναντι στον ΟΦΗ. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν καλή στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, έδειξε πως μπορεί να φύγει νικήτρια από τη δύσκολη έδρα της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου όμως στο δεύτερο μέρος πλήρωσε τα λάθη της κι έμεινε ξανά χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να παραπαίουν εντός των συνόρων, πλήρωσαν ακριβά τα αμυντικά κενά τους, τον τραυματισμό του Πίντο και την αστοχία τους στις δυο καθαρές φάσεις που είχαν στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στον ΟΦΗ να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό και να κοιτάει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια αλλά και… αφ’ υψηλού το «τριφύλλι».

Το κακό για το «τριφύλλι», ήταν πως μετέφερε την… αρρώστια του ΟΑΚΑ, όπου ακόμα… αγνοείται η νίκη για την ομάδα του Φερέιρα, και στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου ως τώρα είχε θετικά αποτελέσματα, πλην της ήττας στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό, αφού παρουσιάστηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν ένα σημαντικό αποτέλεσμα και να πάρουν μια νίκη που θα άλλαζε αρκετά το κλίμα στις τάξεις της ομάδας.

Το μοναδικό θετικό, αν μπορούν να υπάρχουν και τέτοια για το φετινό Παναθηναϊκό με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί κυρίως εντός των συνόρων, ήταν το ντεμπούτο του νεαρού Διαμαντή Χουχούμη στο πρωτάθλημα. Ο 18χρονος αριστερός μπακ στην πρώτη επίσημη παρουσία του στη Super League έδειξε πως άξιζε την ευκαιρία που πήρε από τον Φερέιρα, έδωσε την ασίστ στον Τοτσέ για το πρώτο γκολ αλλά φάνηκε η απειρία του στην πρώτη ισοφάριση του ΟΦΗ όταν «έχασε» τον Κουτσιανικούλη.

Πλέον, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 8η θέση με 9 βαθμούς, όσους έχουν Βέροια, Κέρκυρα, και ΠΑΣ Γιάννινα, με τον ΟΦΗ να είναι ακριβώς από πάνω τους έχοντας έναν βαθμό περισσότερο…

Η μίνι-έκπληξη με Χουχούμη

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τον 18χρονο νεαρό αριστερό μπακ αντί του Νίκου Σπυρόπουλου για την αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, κάτι που προκάλεσε μερική έκπληξη. Η συμμετοχή του Ευβοιώτη μπακ δεν ήταν αναμενόμενη, ωστόσο όχι και απίθανη αφού στις προπονήσεις των τελευταίων εβδομάδων διαρκώς δοκιμαζόταν από τον Πορτογάλο τεχνικό και φαινόταν πως σύντομα θα του δοθεί η ευκαιρία σε κάποια από τα παιχνίδια του «τριφυλλιού».

Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, με τον Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο και τους Πίντο, Βελάσκες να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Βιτόλο και Μαρίνος, που επανήλθε στην ενδεκάδα, ενώ στο δεξί άκρο κινήθηκε ο Ζέκα με τον Σισοκό στο αριστερό, την ώρα που οι Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλος έμειναν στον πάγκο. Πίσω από τον μοναδικό επιθετικό των «πρασίνων», Τοτσέ, σε έναν όχι και τόσο γνώριμο ρόλο για αυτόν, κινήθηκε ο Χάρης Μαυρίας.

Μέσα ο Σίσιτς

Στον αντίποδα, ο Νίκος Αναστόπουλος είδε τον Μίρνες Σίσιτς να φωνάζει… παρών, λίγο πριν τη σέντρα του κρίσιμου αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Σλοβένος άσος έκανε ένεση και κατάφερε να συμπεριληφθεί στην ενδεκάδα της ομάδας του, χωρίς να έχει ξεπεράσει στο 100% τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε όλη την εβδομάδα.

Όσο για τους υπόλοιπους δέκα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γουναρίδης με τους Μονιάκη, Κουρδάκη, Σόουζα και Ζαχαράκη να τοποθετούνται από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή και τον άξονα πήραν θέσεις οι Ιωαννίδης, Βερόν και Λαμπρόπουλος, με τον Σίσιτς όπως αναφέραμε να εναλλάσσεται στα άκρα με τον Κουτσιανικούλη και τους δυο τους να αποτελούν τα στηρίγματα για τον μοναδικό προωθημένο, Παπάζογλου.

Χουχούμης κέρασε, Τοτσέ… σκόραρε

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που στο ξεκίνημα έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, παρά τον πάρα πολύ δυνατό αέρα που επικρατούσε στο Ηράκλειο και ήταν αιτία για να καθυστερήσει δέκα λεπτά η έναρξη του παιχνιδιού. Οι «πράσινοι» φαινόταν πως είχαν στόχο το γρήγορο γκολ το οποίο θα έλυνε τα πόδια τους και θα τους έβαζε σε θέση οδηγού στο ματς, κάτι που κατάφεραν μόλις 8 λεπτά μετά το σφύριγμα του διαιτητή Τριτσώνη.

Σε ένα ωραίο άνοιγμα του Σισοκό στα αριστερά, ο Χουχούμης – που έπαιζε χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι είναι μόλις η πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα στην καριέρα του – έκανε εξαιρετική σέντρα κι ο Τοτσέ με προβολή στη μικρή περιοχή νίκησε τον Γουναρίδη για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο «Γεντί Κουλέ» και το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του, μετά από αυτό της ισοφάρισης κόντρα στη Λάτσιο.

Γκολ ο «Κούτσια», απάντηση Μαυρία!

Το προβάδισμα του Παναθηναϊκού έδωσε διαφορετική μορφή στο παιχνίδι, το οποίο έγινε πιο νευρικό και άρχισε σταδιακά να χάνει τον όποιο ρυθμό του. Ο ΟΦΗ προσπαθούσε όσο περνούσε η ώρα να κάνει κατοχή μπάλας και να φτάσει στην εστία του Καρνέζη, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε σχετικά άνετα το προβάδισμά του. Τα μακρινά σουτ των Παπάζογλου και Βερόν δεν ανησύχησαν τον Κερκυραίο πορτιέρο, ωστόσο οι Κρητικοί μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Ήταν το 27’ της αναμέτρησης στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» όταν ο Παπάζογλου έκανε βαθιά μπαλιά στην άμυνα των «πρασίνων», ο Βελάσκες και ο Πίντο αδράνησαν και η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Χουχούμης είχε «χάσει» το μαρκάρισμα στον Κουτσιανικούλη κι ο τελευταίος κατάφερε με το κεφάλι να νικήσει τον Καρνέζη για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Το γκολ του ΟΦΗ έβαλε στην εξίσωση του παιχνιδιού και τον κόσμο του, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανέβει ακόμα περισσότερο η ομάδα του Αναστόπουλου και να ζητήσει την ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δείξει χαρακτήρα, ανέκτησε άμεσα τα ηνία του παιχνιδιού και κατάφερε να πάρει άμεσα το προβάδισμα όταν στο 30’ ο Ζέκα πέρασε ωραία τη μπάλα στο Μαρίνο, ο τελευταίος «έκοψε» στο ύψος της μεγάλης περιοχής για τον Μαυρία κι αυτός σούταρε με τη μία για να στείλει τη μπάλα, με τη βοήθεια του Μονιάκη που επιχείρησε να διώξει, στην εστία του Γουναρίδη για το 2-1 του Παναθηναϊκού, σκορ που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στην Κρήτη.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να διεκδικήσει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί έδειξαν διάθεση, κατάφεραν να πλαγιοκοπήσουν σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν την ξεκάθαρη ευκαιρία να τελειώσουν το ματς οριστικά και να φύγουν με τρίποντο από το Ηράκλειο. Στο 70’, ο Σισοκό μετά από ωραία κάθετη του Κουίνσι δεν κατάφερε να πλασάρει τον Γουναρίδη και είδε τον Κουρδάκη με σωτήρια προβολή να αποσοβεί το 3-2, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αστοχία του αλλά και την ατυχία του…

Οι «πράσινοι» είδαν τον Πίντο, λίγο πριν την ευκαιρία του Σισοκό, να φεύγει τραυματίας από το γήπεδο και αναγκαστικά στη θέση του πέρασε ο Τάσος Λαγός, αμυντικός μέσος που επωμίστηκε το ρόλο του στόπερ. Στο 72’ λοιπόν, ο Ζαχαράκης από τα δεξιά σέντραρε, ο Παπάζογλου είχε εύκολο έργο κόντρα στο Λαγό και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-2 για τον ΟΦΗ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο «Γεντί Κουλέ». Οι «πράσινοι» βέβαια αντέδρασαν, βγήκαν ξανά στην επίθεση κι είχαν ακόμα μια μοναδική ευκαιρία όταν ο Βιτόλο στο 78’ πέρασε τους πάντες και τα πάντα, δεν πλάσαρε απέναντι στον Γουναρίδη και γύρισε τη μπάλα στον Μαρίνο ο οποίος δεν την βρήκε στο βηματισμό απέναντι σε κενή εστία…

Κάπου εκεί φάνηκε να εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες του Παναθηναϊκού για νίκη στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ να διατηρεί το ισόπαλο αποτέλεσμα με σχετική ευκολία αφού οι οδηγίες και οι αλλαγές του Αναστόπουλου «έδεσαν» ακόμα περισσότερο τα μετόπισθεν, σε μια ακόμα κακή βραδιά της ομάδας του Φερέιρα στη φετινή Super League, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου πλέον η Ένωση έχει την ευκαιρία να πλησιάσει τους «πράσινους» σε απόσταση ενός βαθμού αν καταφέρει να πάρει τη νίκη...

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΟΦΗ-Παναθηναϊκός

Θυμηθείτε το Pre Game:

{coveritlive}dc72d60e2a{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved