Λεόν στο Onsports: «Ηρθα για να γίνω ο ηγέτης της Κέρκυρας» (photos)

Λεόν στο Onsports: «Ηρθα για να γίνω ο ηγέτης της Κέρκυρας» (photos)

Ο «μαέστρος» Ντιέγκο Λεόν κρατάει την μπαγκέτα στη φετινή «ορχήστρα» της Κέρκυρας. Ο Ισπανός μέσος της «κόμισσας», αποκαλύπτεται αποκλειστικά στο Onsports, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γηπέδων!

Μετά το νωθρό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, οι Φαίακες άρχισαν να πετάνε τα πρώτα κανάτια από τα μπαλκόνια στην πλατεία Λιστόν!Τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, η λέξη «ήττα» αγνοείται στο νησί, με το συγκρότημα του Ακη Μάντζιου να μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Το καραβάκι αναθάρρησε για τα καλά μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ και μεταλλάχθηκε σε ένα μικρό.... κουρσάρικο! «Απ΄αυτά που μπορεί να μη γεμίζουνε το μάτι των πολλών, αλλά ξέρουν να κάνουν μια χαρά τις… ληστρικές επιδρομές τους» όπως πολύ εύστοχα γράφτηκε στο επίσημο σάιτ της νησιώτικης ΠΑΕ. Σημαντικό μερίδιο από το ντεμαράζ της Κέρκυρας στις τελευταίες μάχες της Super League, δικαιούται ο Ντιέγκο Λεόν.

Ο 28χρονος Ισπανός διαθέτει κατά κοινή ομολογία, τα πιο… ευλογημένα στραβά πόδια που κυκλοφορούν στα αποδυτήρια της Κέρκυρας. Για του λόγου το αληθές μάλιστα, οι δύσπιστοι δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στον Γιάννη Καραλή, ο οποίος έγινε αποδέκτης της πάσας πάρε- βάλε από τον Ντιέγκο στη Νέα Σμύρνη και τίναξε τα δίχτυα σαν σε προπόνηση!

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη πάσα ήταν η μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη (για να θυμηθούμε το ιστορικό δόγμα του Νίκου Γκάλη) αλλά μια φορά ο λεγάμενος, υποστηρίζει και μάλιστα μετά βδελυγμίας πως τα καλύτερα έρχονται, εκδηλώνοντας ξεκάθαρα τη διάθεση να σηκώσει τον βαρύ τίτλο του ηγέτη της Κέρκυρας!

«Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα. Είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα προσφορά μου, σίγουρα όμως μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα και να είστε σίγουροι πως θα το κάνω. Ηρθα ,για να γίνω ο ηγέτης της Κέρκυρας…» τονίζει στο Onsports ο Ισπανός «μαέστρος» της Κέρκυρας, προτρέποντας ουσιαστικά τους νησιώτες να κάνουν τα κουμάντα τους για τα καινούργια κανάτια που θα «θυσιάσουν» στην πλατεία Λιστόν για τα γιορτάσια που έρχονται!

Οι συστάσεις των πρώην Φαιάκων και η παρότρυνση του Ντένις Σόουζα!

Το καλοκαίρι και μετά την αναπάντεχη διάλυση του «αρραβώνα» με την Ομόνοια, ακολούθησε την συμβουλή του στενού του φίλου στον ΟΦΗ και άλλοτε συμπαίκτη του στην αγγλική Μπάρνσλεϊ Ντένις Σόουζα και έτσι, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα.

Όταν δε έφτασε στο γραμματοκιβώτιο του η πρόταση της Κέρκυρας, δύο άλλοτε «Φαίακες» ο τεχνικός Χάβι Γκράθια και ο Ισπανός μέσος Ιον Ερίθε, του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το νησί και την ομάδα. Ε, μετά από όλα αυτά και από την στιγμή που βρέθηκε και η χρυσή τομή στο οικονομικό, το νερό μπήκε στο αυλάκι για την υπογραφή διετούς συμβολαίου με τον ΑΟΚ με τον ίδιο να αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του.

«Το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι πιο υψηλό από το αντίστοιχο στην Κύπρο και ίσως λίγο καλύτερα από την Ελβετία, κρίνοντας από τις προσωπικές εμπειρίες μου. Οι Ελληνες παίκτες διαθέτουν ταλέντο και ποιότητα, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από την πορεία της Εθνικής ομάδας. Θεωρώ πως ακόμη και παίκτες που βρίσκονται εκτός Εθνικής, θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν καριέρα εκτός συνόρων…».

Ειδικότερα πάντως και σε ότι αφορά την Κέρκυρα ο βιρτουόζος άσος θεωρεί πως όχι απλά είναι εφικτός ο στόχος της παραμονής αλλά πως με ελάχιστες προσθήκες, το «καραβάκι» μπορεί να στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερα… λάφυρα!

«Ολοι στην ομάδα θέλουμε να τελειώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα με το στόχο της παραμονής. Προσωπικά πάντως, πιστεύω πως με ελάχιστες προσθήκες μπορούμε να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί».

«Σύγχρονος τεχνικός ο Μάντζιος»

Στην πορεία της κουβέντας μας, ο Λεόν προσέθεσε το όνομά του στο «fan club» του Ακη Μάντζιου, το οποίο αυξάνεται και πληθύνεται με γρήγορους ρυθμούς μετά και από τις τελευταίες επιτυχίες της Κέρκυρας.

«Πρόκειται για έναν σύγχρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους παίκτες και έχει τον τρόπο να παίρνει το 100%  από όλους. Κάνει πολύ δυνατές προπονήσεις και δίνει μεγάλο βάρος στο τομέα της τακτικής, εκτός βέβαια από την ψυχολογία. Δεν το κρύβω πως θέλω να τον δικαιώσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, γνωρίζοντας πως αποτέλεσα το καλοκαίρι μία από τις τρεις κινήσεις που είχε δικαίωμα η ομάδα για παίκτες άνω των 24 ετών».

Η πανέμορφη Λαρίσα Πσιορζ και οι παστιτσάδες!

Εκτός των ασβεστένιων γραμμών, τον έχει κερδίσει η κερκυραϊκή κουζίνα και τα φημισμένα παραδοσιακά φαγητά της (παστιτσάδα , σοφρίτο). Τις περισσότερες εξωαγωνιστικές ώρες της ημέρας, της αφιερώνει ως άψογος οικογενειάρχης στη πανέμορφη σύζυγό του Λαρίσα Πσιορζ!

Η παρουσία της Γερμανίδας (πρώην μοντέλο) στο πλευρό του, έκανε ουκ ολίγους να θεωρήσουν την μεταγραφή του, επιτυχημένη από την πρώτη κιόλας ημέρα από την στιγμή που φόντισε να μην έρθει μόνος του στο νησί. Και όπως χαριτολογώντας έλεγαν κάποιοι, είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να δεις τον παίκτη στο γήπεδο για να διαπιστώσεις την αξία του.

Ψηλή, πανέμορφη, εκθαμβωτική, γλυκύτατη και προσιτή η σύντροφος του Λεόν δεν περνά απαρατήρητη και στο πέρασμά της μαγνητίζει τα αντρικά βλέμματα. Μπορεί η ίδια να μην τρελαίνεται για ποδόσφαιρο, ωστόσο δίνει ξεχωριστή ομορφιά με την παρουσία της στις εξέδρες του ΕΑΚ Κέρκυρας, στα εντός έδρας παιχνίδια της νησιώτικης ομάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ζευγάρι έχει βάλει στο πρόγραμμα την εκμάθηση ελληνικών. Εκτός από τον συμπαίκτη του Ντιέγκο στην Κέρκυρα Εντερ Μοντέιρο και την σύζυγό του Ρακέλ κάνει παρέα με Γερμανούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο νησί, «παίζοντας μπάλα» ως επί το πλείστον στο πανέμορφο τριώροφο αρχοντικό που έχει «πιάτο» ολόκληρη την Κέρκυρα!

Τέλος, ο Λεόν είναι ιδιαίτερα θρήσκος, κάτι άλλωστε που καταδεικνύει και ένα από τα πολλά τατουάζ «μόνο ο Θεός σώζει» που έχει χτυπήσει πάνω του! Μάλιστα την παραμονή του αγώνα με την ΑΕΚ η μητέρα του πέρασε μία περιπέτεια με την υγεία της την οποία ευτυχώς ξεπέρασε ανώδυνα και όπως έχει να λεει οι εισακούστηκαν οι προσευχές του.



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved