O… «ταύρος» - coach Χριστόπουλος και οι εκκινήσεις του ΠΑΣ!

O… «ταύρος» - coach Χριστόπουλος και οι εκκινήσεις του ΠΑΣ!

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε πει κάποτε, «ακόμη και εάν δεν είμαι λιοντάρι, σε εμένα ανατέθηκε ο ρόλος να βρυχηθώ». Τι… λιοντάρι, τι… ταύρος! Πάνω απ΄όλα η «θυσία» μετράει, πόσω μάλλον όταν πιάνει τόπο, όπως συμβαίνει με τον rookie coach Γιάννη Χριστόπουλο στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα δύο όλα και όλα παιχνίδια που κοουτσάρισε ως υπηρεσιακός τεχνικός την ομάδα των Ιωαννίνων την περασμένη σεζόν (στην μετά Ντεμόλ – εποχή) αποδείχτηκαν αρκετά προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Χριστοβασίλη και να «εξαργυρωθούν» λίγους μήνες αργότερα με την προαγωγή στην θέση του πρώτου προπονητή!

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ πήρε την απόφαση να ρισκάρει και να δώσει την ευκαιρία στον 40χρονο προπονητή ν΄ ανέβει στη γέφυρα του πλοίου και να κυβερνήσει το καράβι στο πέλαγος της Super League, από τη στιγμή που προχώρησε σε θεαματικό «κούρεμα» στο μπάτζετ και δεν είχε τη διάθεση να μπει σε έξοδα για νέο έμπειρο «καπετάνιο», έπειτα από το τέλος της συνεργασίας με τον Αγγελο Αναστασιάδη.

Ο πρωτάρης Χριστόπουλος δεν… μάσησε και έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Εστω και εάν η προπονητική του εμπειρία πέρα από τα δύο περυσινά παιχνίδια ως υπηρεσιακός κόουτς του ΠΑΣ, περιορίζονταν μέχρι τότε σε επίπεδο ακαδημιών και θητείας στις ομάδες Νέων του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Πανιωνίου.

Η τύχη άλλωστε, βοηθάει όχι μόνο τους τολμηρούς αλλά και τους ικανούς. Και στην προκειμένη περίπτωση τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου «σερίφη» του ΠΑΣ είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικά, κάτι που κάνει πολλούς πλέον να πιστεύουν πως ο λεγάμενος κουβαλάει το προπονητιλίκι στο ποδοσφαιρικό… dna του!

Οι εμφανίσεις του ΠΑΣ στις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μπορεί να μην «βγάζουν μάτια», ωστόσο δείχνουν ικανές σε συνδυασμό με την παραγωγικότητα της ομάδας, να αποτελέσουν τον βατήρα εκκίνησης για την προσπάθεια που έχει ως τελικό στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δεν θα σας αναλύσουμε, ούτε πόσο διαβασμένος πηγαίνει ο Γιάννης Χριστόπουλος στα «διαγωνίσματα» του ΠΑΣ, ούτε την επιθυμία του να εφαρμόζει στην πράξη τις γνώσεις του, ακόμη και όταν νιώθει πως θα πρέπει να «απολογηθεί» στον κόσμο και τα ΜΜΕ για τις αποφάσεις του, αδικώντας ενίοτε τις καλές προσπάθειες όχι μόνο του εαυτού του, αλλά και των ποδοσφαιριστών του.

Θα προχωρήσουμε στην ουσία των πραγμάτων, συγκρίνοντας την εκκίνηση του νεαρού τεχνικού του ΠΑΣ, με όλους τους προκατόχους του στον πάγκο του «Αγιαξ» στην Α΄Εθνική (και μετέπειτα Super League) από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου (1979-1980).

Με το Μεσσήνιο προπονητή στον πάγκο του η Ηπειρώτικη ομάδα έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς στο σύνολο των επτά πρώτων αγωνιστικών και διαγράφει μία από τις πιο δυναμικές εκκινήσεις της στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Οι 9 βαθμοί με τιμονιέρη τον Στεφάν Ντεμόλ την περασμένη σεζόν και οι ίδιοι βαθμοί με τον Γιώργο Παράσχο την περίοδο 2009-10 (με το φινάλε ωστόσο να΄ναι πικρό, εξαιτίας του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία) αποτελούν τις καλύτερες εκκινήσεις του ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια, όπου ισχύει το τωρινό βαθμολογικό σύστημα (3-1-0).

Ο Αργκιρόφ και ο Πρόκοπ

Εάν πάμε ακόμη πιο πίσω στην δεκαετία του ΄80 θα θυμηθούμε τον Βούλγαρο Πέταρ Αργκιρόφ και το εκπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της περιόδου 1982-83, με απολογισμό 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα και  9 βαθμούς στο ενεργητικό, με βαθμολογικό σύστημα τότε το 2-1-0. Για την ιστορία, να σημειώσουμε πως εκείνη την σεζόν ο ΠΑΣ είχε κατακτήσει την 9η θέση στην τελική κατάταξη.

Εξίσου ηχηρό από πλευράς θετικών αποτελεσμάτων ήταν και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της σεζόν 1985-86. Με τον Γερμανό Γκερντ Πρόκοπ στον πάγκο του, ο ΠΑΣ μετράει 4 νίκες και 3 ισοπαλίες στα επτά πρώτα ματς, έχοντας συνολικά 8 βαθμούς (με βαθμολογικό σύστημα το 2-1-0).

To Οnsports παρουσιάζει αναλυτικά τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι τεχνικού που έκατσαν στον πάγκο ΠΑΣ Γιάννινα στις επτά πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου(1979-1980).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΒΑΘΜΟΙ

ΣΕΖΟΝ

Στεφάν Ντεμόλ

9

2011/12

Γιώργος Παράσχος

9

2009/10

Γιάννης Χριστόπουλος

8

2012/13

Γιώργος Παράσχος

5

2000/01

Βασίλης Παπαχρήστου (6 αγώνες / Νίκος Αναστόπουλος (1 αγώνας)

4

2002/03

(*) Με βαθμολογικό σύστημα το 3 (νίκη)-1( ισοπαλία)-0 ( ήττα)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΒΑΘΜΟΙ

ΣΕΖΟΝ

Πέταρ Αργκιρόφ

9

1982-83

Γκερντ Πρόκοπ

8

1985-86

Γιώργος Σιόντης

6

1981-82

Γιάτσεκ Γκμοχ

6

1980-81

Πιετρ Πάκερτ

5

1990-91

Νίκος Αλέφαντος (1 αγώνας)/ Γιώργος Σιόντης (6 αγώνες)

4

1979-80

Πέταρ Αργκιρόφ(3 αγώνες) / Ανδρέας Καραμανωλάκης (1 αγώνας) / Γκερντ Πρόκοπ( 2 αγώνες)

3

1983-84

Γκερντ Πρόκοπ

3

1986-87

(*) Με βαθμολογικό σύστημα το 2 (νίκη)-1 (ισοπαλία)-0 (ήττα)



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved