Τσέλιος στο Onsports: «Διψασμένος ο Λίνεν να φτιάξει την ΑΕΚ»

Τσέλιος στο Onsports: «Διψασμένος ο Λίνεν να φτιάξει την ΑΕΚ»

Ο Έβαλντ Λίνεν έραψε την Τετάρτη (10/10) στην προπονητική του στολή το σήμα του νέου «σερίφη» της ΑΕΚ. Ο Ελληνας εκπρόσωπος του Γιώργος Τσέλιος μιλάει αποκλειστικά στο Onports για το backstage της συμφωνίας, το όραμα και τους στόχους της συνεργασίας του Γερμανού τεχνικού με την Ενωση. 

Ο γνωστός ατζέντης που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο των συζητήσεων του Γερμανού τεχνικού με τους «κιτρινόμαυρους», ξετυλίγει το κουβάρι των επαφών και καταθέτει αθέατες πτυχές από το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τους διοικούντες την ΑΕΚ.

Παράλληλα, μεταφέρει τις απόψεις και τα πρώτα συμπεράσματα του 59χρονου κόουτς για το έμψυχο δυναμικό και τα μειονεκτήματα της ΑΕΚ, μαζί με την πίστη του Γερμανού για την αγωνιστική ανάσταση της νέας του ομάδας.  

- Καλησπέρα κύριε Τσέλιο. Πότε είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Εβαλντ Λίνεν στην Αθήνα;

«Απόψε(10/10) το βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος».

- Πώς αντιμετωπίζει τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του και την επιστροφή του στην Ελλάδα;

«Είναι μία περίεργη φάση της καριέρας του. Από την πρώτη στιγμή ήθελε να δουλέψει για ένα πολύ μεγάλο σωματείο όπως είναι η ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι διανύει μία εξαιρετικά άσχημη περίοδο. Ο Λίνεν πιστεύει ακράδαντα πως μπορεί η ΑΕΚ να επανέλθει  στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσμαματα και για αυτό άλλωστε αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε και να προχωρήσει στην συγκεκριμένη συνεργασία».

- Ενοχλήθηκε καθόλου από το γεγονός ότι υπήρξε η δεύτερη επιλογή της ΑΕΚ μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Σέρζιο Κονσεϊσάο;

«Ολο αυτό το διάστημα που βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, δεν του δώσανε να καταλάβει πως είναι η δεύτερη επιλογή. Να κάνω μια παρένθεση εδώ και να τονίσω ότι πέρα από το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, υπήρχαν διερευνητικές κρούσεις και από άλλες 2-3 ευρωπαϊκές ομάδες. Στις συζητήσεις που είχα τόσο εγώ όσο και ο ίδιος ο Λίνεν με τους διοικούντες την ΑΕΚ, μας έδωσαν να καταλάβουμε πως ήθελαν πολύ την συγκεκριμένη συνεργασία. Κάποιοι στην ΑΕΚ ενδεχομένως να προτιμούσαν σε μεγαλύτερο βαθμό για νέο τεχνικό Σέρζιο Κονσεϊσάο, επειδή προφανώς θεωρούσαν πως θα έχει την βοήθεια του Φερνάντο Σάντος».

«Δεν ζήτησε εγγυήσεις»

Είναι αλήθεια πως ένα χρηματικό μπέρδεμα και οι εγγυήσεις που φέρεται να ζήτησε ο κ.Λίνεν στις τελευταίες διαπραγματεύσεις λίγο έλειψε να τινάξουν τις συζητήσεις στον αέρα;

«Δεν ζήτησε εγγυήσεις. Το βράδυ της Τρίτης (9/10) στη συνάντηση που είχα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, μιλήσαμε για ένα ποσό. Το πρωί της Τετάρτης(10/10) ο κ.Λίνεν είπε πολύ απλά ότι με αυτό το ποσό, είναι δύσκολο να έρθει. Όπως μου εξήγησε στην επικοινωνία μας  ήθελε να συνεργαστεί με μια αξιοπρεπή ομάδα, με ένα αξιοπρεπές συμβόλαιο. Όχι μεγάλο σε χρήματα, αλλά περίπου ανάλογο με εκείνο που ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Όταν ρωτήσανε τον Ούντο Λάτεκ τι χρήματα θα ήθελε για να αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου, είπε ΄ ένα μάρκο περισσότερο από τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη΄. Και το έκανε αυτό για λόγους ιεραρχίας, σεβασμού και πάνω απ΄όλα για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ.Λίνεν δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πέσει κάτω από τα 100 χιλιάρικα».

«Τρέχουν σαν κάλπικα νομίσματα»

- Εχει προλάβει να μελετήσει το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ και να εντοπίσει τις αδυναμίες της ομάδας;  

«Ασφαλώς και γνωρίζει το έμψυχο δυναμικό. Προ ημερών τον επισκέφτηκα στην Γερμανία και είδαμε μαζί φετινά παιχνίδια της ΑΕΚ., ενώ παρακολουθήσαμε live από την τηλεόραση την τελευταία αναμέτρηση με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Μπορεί αυτή την στιγμή η ΑΕΚ να θυμίζει μία ομάδα Κ-20, ωστόσο ο Λίνεν έχει διαπιστώσει πως το ρόστερ της δεν ανταποκρίνεται με την κάκιστη βαθμολογική θέση της, ούτε καταδεικνύει τη δυναμική της ομάδας. Ο Λίνεν είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να φτιάξει την ΑΕΚ και να συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στην αγωνιστική αναγέννηση της.

Εχει διακρίνει ταλέντο και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, εντόπισε αδυναμίες στον τομέα της τακτικής και όπως χαρακτηριστικά μου έλεγε χρησιμοποιώντας μια γερμανική φράση, ΄ τρέχουν σαν κάλπικα νομίσματα΄.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν τους θεωρεί κακούς ποδοσφαιριστές, απλά διαπίστωσε μειονεκτήματα στο σύστημα και την τακτική. Επιδίωξή του θα΄ναι να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας να εκμεταλλευτεί το ταλέντο να τους μεταφέρει γνώσεις τακτικής και να τους βάλει για τα καλά μέσα στην ομάδα».

- Κάποιοι λένε πως η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα γερμανικό μυαλό για να βάλει σε μία τάξη την ομάδα…

«Σήμερα κάποιος μου είπε το εξής: το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας έφερε την Μέρκελ στην Αθήνα, το πρόβλημα της ΑΕΚ έφερε τον Λίνεν».

- Αλλωστε πρόκειται για έναν τεχνικό που στο παρελθόν έχει σώσει ομάδες από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης…

«Ακριβώς. Το έκανε στο Ανόβερο, την Γκλάντμπαχ και την Κολωνία. Είναι ειδικός να βρίσκει λύσεις σε τέτοιου είδους δύσκολες συνθήκες»

- Από την άλλη βέβαια οι κακές γλώσσες λένε πως τα τελευταία χρόνια έχει καταγράψει μόνο αποτυχίες για αυτό και παρέμεινε 16 μήνες χωρίς ομάδα…

«Όταν ένας προπονητής παραμένει κάποιους μήνες χωρίς ομάδα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακός. Ο Λίνεν δεν έδειξε ζεστός σε καμία από τις κρούσεις που του έγιναν τους τελευταίους 16 μήνες. Ηθελε να δουλέψει σε μία μεγάλη ομάδα και η πρόταση της ΑΕΚ του έδωσε αυτή την ευκαιρία».

- Μετά το τέλος της σύντομης θητείας στον Ολυμπιακό, δέχτηκε προτάσεις από ελληνικές ομάδες;

«Επίσημο ενδιαφέρον εκφράστηκε μονάχα από δύο κυπριακές ομάδες χωρίς όμως να του κάνουν αυτό που λέμε… κλικ».

- Τι έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένο στο μυαλό του από τις δύο προηγούμενες θητείες του στην Ελλάδα…

«Η καλή οικογενειακή δουλειά στον Πανιώνιο και η πικρή γεύση του πρόωρου χωρισμού με τον Ολυμπιακό…».



Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved